Why Is The Rainforest Important

Why Is The Rainforest Important – Tandheelkundige redacteuren hebben elk product dat we hebben beoordeeld met de hand geplukt. We kunnen een commissie verdienen als u een aankoop doet via een link. Waarom zou je ons vertrouwen?

Het Amazone-regenwoud is het grootste tropische regenwoud ter wereld, met een oppervlakte van meer dan 2 miljoen vierkante kilometer. Het omvat negen Zuid-Amerikaanse landen: Brazilië, Colombia, Peru, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Suriname en Frans-Guyana.

Why Is The Rainforest Important

Why Is The Rainforest Important

Een goed gebied levert belangrijke voordelen op voor gemeenschappen dichtbij en veraf. Ongeveer 500 inheemse gemeenschappen noemen het Amazone-regenwoud hun thuis. Een zeer biodivers ecosysteem met talloze soorten flora en fauna. Regenwouden kunnen het wereldklimaat beïnvloeden door hun eigen klimaat te creëren. Helaas worden kwetsbare ecosystemen bedreigd door ontbossing, met verwoestende bosbranden dit jaar.

The Importance Of Rainforests: Why We Need Them

Van gifkikkers tot nachtelijk gevlekte jaguars, het Amazone-regenwoud is belangrijk omdat het de thuisbasis is van enkele van ‘s werelds meest unieke flora en fauna. Volgens het Wereld Natuur Fonds is het een van de meest diverse ecosystemen ter wereld, met 10% van de soorten in de wereld. Er kruipen meer dan 2,5 miljoen soorten insecten tussen de gevallen bladeren. Volgens National Geographic zijn er ongeveer 1.300 soorten vogels, 3.000 soorten vissen en ongeveer 430 soorten zoogdieren.

Deze dieren spelen een belangrijke rol bij het gezond houden van regenwouden. Vitale voedingsstoffen sijpelen bijvoorbeeld in de bosbodem uit karkassen, uitwerpselen en voedselresten die door zoogdieren zijn achtergelaten. Deze nutriëntenstroom helpt bodemmicroben om koolstof beter op te slaan in plaats van het in de atmosfeer af te geven.

In het Amazoneregenwoud komen meer dan 40.000 plantensoorten voor. Velen van hen hebben belangrijke geneeskrachtige eigenschappen of zijn aanwezig in het voedsel dat we eten. In het regenwoud worden chocolade, vanille, kaneel, peper en koffie verbouwd. Rubberbomen produceren het stroperige witte latexsap dat onze planeet samenbindt en een bron van inkomsten vormt voor lokale gemeenschappen die in het regenwoud leven.

De vegetatie van de Amazone speelt een actieve rol bij het reguleren van het ecosysteem. Doordat planten in het Amazonegebied fotosynthetiseren, creëren ze hun eigen klimaat. Door een proces dat transpiratie wordt genoemd, laten planten waterdamp vrij uit de poriën onder de bladeren. Deze waterstroom ondersteunt het leven door de vele wolken te zaaien die vocht in het bos vasthouden en in de rivier beneden stromen.

Important Rainforest Facts You Should Know About Today

Dit fenomeen heeft niet alleen invloed op het klimaat van het Amazonegebied. Als de regen over het bos valt, stijgt warme lucht in de atmosfeer en absorbeert meer vocht uit de oceaan, duizenden kilometers verderop.

De Amazone-rivier is na de Nijl de langste rivier ter wereld. De meanderende waterwegen beslaan bijna 4.000 mijl, volgens de U.S. Geological Survey. Volgens National Geographic ontvangt het Amazonegebied de meeste regenval ter wereld. Jaarlijks valt er meer dan 3.700 kubieke kilometer regen uit de lucht.

De Amazone-rivier en de omliggende wetlands zijn rijk aan biodiversiteit. De lagune is de thuisbasis van roodbuikpiranha’s, krabben, stierhaaien, zwarte kaaimannen en de bedreigde roze kogelvis. Een recente studie toonde aan dat de wetlands in het Amazonegebied meer dan 53 procent van de meer dan 6.727 boomsoorten herbergen die in het Amazonegebied zijn geregistreerd.

Why Is The Rainforest Important

Het Amazone-regenwoud speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de zuurstof- en koolstofcycli in de wereld. Het produceert ongeveer 6% van ‘s werelds zuurstof en wordt lange tijd beschouwd als een koolstofput, wat betekent dat het veel koolstofdioxide uit de atmosfeer absorbeert.

Celebrate World Rainforest Day

Maar wanneer bomen worden gekapt en bossen worden verbrand, gaat koolstof in paniek. Recent onderzoek suggereert dat deze bossen mogelijk meer koolstofdioxide uitstoten dan ze daadwerkelijk opnemen. Gelukkig, als we de meeste van deze kwetsbare ecosystemen kunnen beschermen, geloven wetenschappers dat we hun status als koolstofputten kunnen herstellen.

Jennifer Lehman is wetenschapsreporter en nieuwsredacteur voor Popular Mechanics, waar ze verhalen schrijft en redigeert over wetenschap en ruimte. Afgestudeerd aan het Science Communication Program van UC Santa Cruz, is zijn werk verschenen in The Atlantic, Scientific American, Science News en Nature. Zijn favoriete verhalen belichten de vele wonderen en gevaren op aarde.

Maak kennis met het volgende supercontinent van de aarde Amasya Neil DeGrasse Tyson ontkracht Top Gun 10 Mach stuntdromen Hoe maak je droogijs voor het echte leven

Krassen kunnen helpen bij het vervangen van lithium-ionbatterijen 5 eenvoudige manieren om uw risico op depressie te verlagen Protonen hebben een verrassend subatomair deeltje, en daarom houden we zo van de geur van benzine.

Rainforest Facts Everyone Should Know

We kunnen wat ‘voor altijd chemicaliën’ vernietigen Twee asteroïden kunnen religie echt doden De bloedigste dam ter wereld is ingestort is bedekt Kan ‘bruine ruis’ je angst echt genezen? Op deze Dag van de Aarde vieren we het belang van de biodiversiteit in het regenwoud. Costa Rica beslaat slechts 0,03% van het aardoppervlak, maar bevat toch 6% van de biodiversiteit van onze hele planeet. Tot de jaren tachtig steunde het beleid van Costa Rica de ontbossing, met name de veehouderij. Maar dat is aanzienlijk vertraagd als gevolg van toezicht door regelgevers van de overheid dankzij internationale milieuovereenkomsten en MINAE, dat de opvang van dieren in het wild regelt. In 1998 werd de Biodiversiteitswet aangenomen om de biodiversiteit en bedreigde soorten, hun voortbestaan ​​en de kwaliteit van leven van toekomstige generaties te beschermen en in stand te houden. Niet alle landen hebben zoveel geluk.

Bijna de helft van het oorspronkelijke tropische regenwoud is vernietigd door toegenomen menselijke activiteiten. 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot is toe te schrijven aan de degradatie en ontbossing van de tropische bossen in de wereld. Bossen zijn geschikt voor landbouw, veeteelt, mijnbouw, houtkap, menselijke nederzettingen en infrastructuur. Voor elke hectare/ha die wordt vernietigd, wordt de biodiversiteit aangetast. Veel soorten zijn onderling afhankelijk, dus het verlies van slechts één soort heeft direct invloed op het evenwicht van de andere.

Regenwouden zijn van vitaal belang voor de gezondheid van de planeet, het evenwicht van de biodiversiteit en de toekomst van soorten. wat kunnen we doen? Doe mee, doe mee. Koop regenwoud gecertificeerde producten. Ondersteun milieu-initiatieven. Leid studenten op. Neem contact op met overheidsfunctionarissen.

Why Is The Rainforest Important

We kweken gedoneerde amandelbomen in ons microbosbouwproject. Amandelbladeren hebben de voorkeur als geborgen blad, wortels stabiliseren onze laaggelegen tropische grond en bomen filteren lucht en zorgen voor schaduw. Dankzij donateurs zoals jij biedt onze inmiddels 5 jaar oude tuin deze voordelen.

Climate Change: How Important Is The Rainforest In Limiting Global Warming?

Bedankt aan degenen die amandelbomen hebben gedoneerd tijdens het evenement van 2018! We zullen in de vroege zomer een foto van het donorlogo bij de installatie e-mailen. Plant bomen en geniet van geborgen bladeren. Nogmaals bedankt voor je steun. Bossen bedekken een derde van het land, van subalpiene loofbossen tot tropische regenwouden. Maar dat bosareaal neemt snel af omdat mensen veel bomen verbranden en vluchten. In 2020 verdwijnt elke vier seconden een voetbalveld in het regenwoud. Naarmate onze bossen verdwijnen, heeft dit verwoestende gevolgen voor mensen, dieren in het wild en de planeet.

Er zijn veel redenen waarom we bossen moeten beschermen. Lees verder om meer te weten te komen over 14 geweldige voordelen van bossen en overweeg om uw ecologische voetafdruk te verkleinen!

Bossen bieden veel hulpbronnen die we in ons dagelijks leven gebruiken. Zien hoeveel er in uw huis is gemaakt van hout of andere bosproducten? Gemeenschappelijke huishoudelijke artikelen, zoals meubels en boeken, worden verkregen uit bosbronnen. Hoe zit het met uw vloeren, deuren of gevelbekleding? Hout is in veel delen van de wereld het belangrijkste materiaal voor het bouwen van huizen. Trouwens, veel huizen vertrouwen op houtbrandstof voor verwarming.

Een bos is meer dan alleen een bos bomen! Van orang-oetans die in bomen graven tot mieren op de bosbodem, deze complexe ecosystemen wemelen van het leven. Er wordt zelfs geschat dat bossen 80 procent van ‘s werelds terrestrische planten- en diersoorten herbergen. De levens van deze wezens zijn onderling afhankelijk. Zelfs dode bladeren verspreid over de bosbodem spelen een belangrijke ecologische rol bij het aanvullen van de bodemvoedingsstoffen die nodig zijn voor plantengroei. Onder de grond gebruiken bomen een netwerk van schimmels om voedingsstoffen te delen. Omdat het leven in bossen onderling afhankelijk is, kan het verliezen van een deel het hele ecosysteem uit balans brengen.

Plantlife :: Temperate Rainforest

Bossen zorgen ook voor werkgelegenheid en inkomen voor miljoenen mensen over de hele wereld. Veel soorten banen zijn afhankelijk van bossen en hun hulpbronnen, van boswachters en bouwvakkers tot gidsen en bosarbeiders.

Hoewel we allemaal tot op zekere hoogte afhankelijk zijn van bossen, leven naar schatting ongeveer 350 miljoen mensen wereldwijd in of nabij bossen en zijn ze in hoge mate afhankelijk van bossen voor hun levensonderhoud. Dit omvat miljoenen lokale mensen die bijna volledig afhankelijk zijn van bossen voor hun levensonderhoud en overleving.

Voor veel plattelandsgemeenschappen zijn bossen “voedselwinkels”. Bossen zijn een geweldige plek om wild voedsel te vinden, zoals bessen, paddenstoelen, bladeren, wortels en noten; wilde dieren die in bossen leven, zijn een geweldige bron van eiwitten. Bossen spelen ook een belangrijke rol

Why Is The Rainforest Important

Why human resources is important, why is water important, why the environment is important, why resource management is important, why the education is important, why renewable energy is important, why is branding important, why performance management is important, why is climate change important, why is change management important, why is sustainability important, why food safety is important