Who Won The First World War

Who Won The First World War – De Eerste Wereldoorlog, die duurde van 1914 tot 1918, liet de wereld kennismaken met de verschrikkingen van de loopgravenoorlog en dodelijke nieuwe technologieën zoals gifgas en tanks. Het resultaat was een van de ergste bloedbaden die de wereld ooit heeft gezien, waarbij meer dan 16 miljoen militairen en burgers om het leven kwamen.

Het veranderde ook de kaart, wat leidde tot de ineenstorting van de eeuwenoude Oostenrijks-Hongaarse, Ottomaanse en Russische rijken en de opkomst van nieuwe naties om hun plaats in te nemen. Lang na het laatste schot hielden de politieke onrust en sociale onrust aan, wat uiteindelijk leidde tot een nieuw, groter en bloediger conflict twee jaar later.

Who Won The First World War

Who Won The First World War

De gebeurtenis die het conflict veroorzaakte was de moord op aartshertog Franz Ferdinand, erfgenaam van het Oostenrijks-Hongaarse rijk in 1914. Maar historici zeggen dat de Eerste Wereldoorlog het hoogtepunt was van een lange reeks gebeurtenissen die terugging tot het einde van de 19e eeuw. De weg naar oorlog bestaat uit vele berekeningen en handelingen met onbedoelde gevolgen.

What Was The Battle Of Jutland, Why Was It So Important To The First World War

“Niemand kan precies zeggen waarom het gebeurde”, legt een filmbijschrift uit in het National World War I Museum and Memorial in Kansas City. “Dat is misschien wel de beste verklaring voor waarom hij deed wat hij deed.”

Rusland en Frankrijk, vernederd in de Frans-Pruisische oorlog van 1870-71, vreesden de zee van Duitsland, die eerder een alliantie had gevormd met Oostenrijk-Hongarije en Italië. Dus besloten de twee landen hun legers te verenigen voor de verdediging van elkaar. Dit was het begin van de Triple Entente, de geallieerde kant van de Eerste Wereldoorlog.

“Naar mijn mening heeft de stapsgewijze samenkomst van de Triple Entente – de Frans-Russische Unie in 1894, de Anglo-Franse Entente Cordiale in 1904 en de Anglo-Russische Entente in 1907 – het systeem van internationale betrekkingen versterkt. De verdragen die vormde de partijen de belangrijkste oppositie die in 1914 ten strijde trok”, legt universitair hoofddocent Richard S. Fogarty van de Universiteit van Albany uit. en concurrentie, en het bepaalde het soort oorlog dat Europeanen hadden verwacht en voorbereid.”

Onder leiding van de nieuw benoemde secretaris van de Duitse Keizerlijke Marine, admiraal Alfred von Tirpitz, breidde deze wet de omvang van het Duitse leger drastisch uit. Het was de eerste van vijf termen die een conventie omschreef waarin de Duitsers hoopten een strijdmacht op te bouwen die superieur was aan de Britse Royal Navy.

My First Map. Self Made, Germany In 1920 If The Central Powers Won World War 1. [4971 X 3296]

“Tirpitz was vastbesloten om Groot-Brittannië op Duitse voorwaarden tot een alliantie met Duitsland te dwingen”, zegt Eugene Beiriger, hoogleraar vrede, recht en conflict aan de DePaul University en auteur van het boek World War I: A Historical Study of the Book uit 2018 account. . In plaats daarvan reageerden de Britten door eind jaren 1880 meer schepen te bouwen en hun beleid van “grote isolatie” te beëindigen om met Japan, Frankrijk en Rusland in contact te komen.

“Duitse maritieme wetten hebben onbedoelde gevolgen”, zei Beiriger in een e-mail. “Ze vervreemdden zowel de Britse regering als het publiek voor de oorlog.”

Tsaar Nicolaas II van Rusland wilde een haven waar zijn schepen en koopvaardijschepen de Stille Oceaan konden binnenvaren, dus vestigde hij zijn basis in Korea. De Japanners zagen een groeiende Russische dreiging en lanceerden een verrassingsaanval op de vloot van Nicholas in Port Arthur in China. De Japanners vochten op zee en op het land in China en wonnen uiteindelijk, en zoals Beiriger opmerkt, hielp dit de machtsverhoudingen in Europa te veranderen.

Who Won The First World War

De bondgenoten van Rusland, waaronder Japan, Frankrijk en Groot-Brittannië, ondertekenden in 1904 hun eigen pact om oorlog te voorkomen. Later drong Frankrijk er bij de Russen op aan om samen te werken met de Britten, en zij vormden het toneel voor hun alliantie in de Eerste Wereldoorlog. Bovendien “is de Russische expansie in het Oosten gestopt door Japan”, zei Beiriger. “Het veranderde de hoop van Rusland op het westen, vooral op de Balkan, en beïnvloedde de hardliners binnen de regering om niet terug te krabbelen in toekomstige conflicten.” Deze Russische invasie hielp minder dan een decennium later de Eerste Wereldoorlog te beginnen.

Russian Entry Into World War I

Onder het verdrag van 1878 regeerde Oostenrijk-Hongarije over Bosnië en Herzegovina, hoewel het technisch gezien nog steeds deel uitmaakte van het Ottomaanse rijk. Maar deze beweging mislukte nadat het Oostenrijks-Hongaarse rijk zijn territoria had geannexeerd. De meerderheid van de Slavische bevolking van beide regio’s wilde hun eigen land, terwijl de Slaven in buurland Servië de gebieden zelf wilden overnemen.

Doran Card, directeur van het National World War I Museum and Memorial, zei: “In multi-etnische rijken leidde het nationalisme verre heersers om tegen hen te vechten. “De spanningen waren hoog op de Balkan, waar het Slavische volk zich verzette tegen het Oostenrijks-Hongaarse rijk met de hulp van de Russische Slaven.” Bovendien leidde deze stap Rusland, dat zichzelf als de bewaker van Servië zag, tot onderhandelingen met de Oostenrijks-Hongaarse regering.

Duitse kleine kruiser SMS Berlijn, juli 1911, Agadir, Marokko verscheen twee dagen na de Panther om de Duitse positie te versterken.

De Fransen en de Duitsers botsten jarenlang over Marokko, waar Duitsland tussenbeide kwam in de poging van keizer Wilhelm II om de Frans-Britse alliantie onder druk te zetten. Tijdens de Eerste Marokkaanse Crisis van 1905 ging hij zelfs naar Tanger om zijn steun te betuigen aan de sultan van Marokko tegen de Franse belangen in. Maar in plaats van zich terug te trekken uit het conflict, steunden de Britten de Fransen.

Who Won The First World World War???​

Tijdens de Tweede Marokkaanse Crisis van 1911 stuurde de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Alfred von Kidderlen-Wachter een vloot om aan te meren in een haven voor de kust van Marokko als reactie op een etnisch conflict waarvan de Duitsers geloofden dat het werd gesteund door de Fransen. een excuus om het land over te nemen. Opnieuw steunden de Britten de Fransen en uiteindelijk moest Duitsland instemmen met de erkenning van een Frans protectoraat in Marokko. De twee conflicten brachten de Britten en de Fransen dichter bij elkaar en werd alleen bespoedigd door de laatste confrontatie met de Duitsers.

De Italiaanse regering verklaarde in 1911 de oorlog aan Turkije omdat ze de militaire bezetting van Tripoli door Italië niet toestond. Italiaanse soldaten lijken hier te zijn aangekomen na het bombardement op Benghazi.

Fogarty legt uit dat het moderne Italië, dat pas in 1861 begon, ‘opkwam uit de strijd die Groot-Brittannië, Frankrijk en andere machten tot wereldmachten maakte’. De Italiaanse regering keek naar Libië, een Noord-Afrikaans land dat niet werd opgeëist door een andere West-Europese mogendheid, en besloot het van het Ottomaanse rijk te kopen. De Italiaans-Turkse oorlog eindigde met een vredesverdrag, maar de Ottomaanse troepen verlieten Libië, waardoor de Italianen het konden regeren. Het was het eerste militaire conflict met luchtbombardementen, maar zoals Fogarty opmerkt, was de belangrijkste betekenis ervan dat het de ineenstorting van het Ottomaanse rijk en het verlies van controle over de perifere regio’s aan het licht bracht. Dit was op zijn beurt een van de factoren die leidden tot de Eerste Wereldoorlog, die Fogarty beschrijft als “een oorlog van regeringen, sommigen uitbreiden of hopen uit te breiden, sommigen graag vasthouden aan wat ze hebben, de anderen proberen niet te . . ” ze verloren wat ze achterlieten “

Who Won The First World War

In de 19e eeuw scheidden Servië, Bulgarije, Montenegro en Griekenland zich af van het Ottomaanse rijk en vormden een alliantie genaamd de Balkan League. De door Rusland gesteunde alliantie wil nog meer van de resterende gebieden van de Turken op de Balkan innemen.

A More Holistic Framework For Military Competition: How The War Might Be Won

In 1912, in de Eerste Balkanoorlog, versloegen Servië, Griekenland en Montenegro de Ottomaanse troepen en dwongen hen een wapenstilstand te aanvaarden. Maar de Balkanliga stortte al snel in, en in de Tweede Balkanoorlog vochten de Bulgaren tegen de Grieken en Serviërs over Macedonië, en het Ottomaanse Rijk en Roemenië werden ook betrokken bij de oorlog tegen de Bulgaren.

Bulgarije won uiteindelijk. De Balkanoorlogen hebben de regio ook gedestabiliseerd. De spanningen tussen Servië en Oostenrijk-Hongarije namen toe in het machtsvacuüm dat de Ottomanen hadden achtergelaten. Dit deed Oostenrijk-Hongarije en bondgenoot Duitsland besluiten dat een oorlog met de Serviërs ooit nodig zou zijn om de positie van Oostenrijk-Hongarije te versterken. Fogarty zei: “Veel historici zijn het erover eens dat de Balkanoorlogen het echte begin waren van de Eerste Wereldoorlog.

De aartshertog, erfgenaam van de Oostenrijks-Hongaarse troon, ging naar Sarajevo om de regeringstroepen in Bosnië en Herzegovina te bezoeken. Een 19-jarige Servische burger van Syrische afkomst, Gavrilo Princip, schoot zichzelf en zijn vrouw Sophie dood.

Fogarty zei: “De moord voedde het nationalisme dat het Oostenrijks-Hongaarse rijk had vernietigd, en merkte op dat Servische fanatici Franz Ferdinand dood wilden omdat ze gematigd waren en het plan zouden steunen. machtsdeling. Het Slavische volk had het koninkrijk.

Usborne Introduction To The First World War

“Zijn moord, of die nu echt is of niet, heeft het idee de nek omgedraaid en daarmee de Servische onderwerping en Oostenrijkse vastberadenheid bezegeld om het nationalistische probleem voor altijd op te lossen”, zegt Fogarty.

In plaats daarvan namen de spanningen tussen de Europese mogendheden toe omdat ze verschillende kanten kozen in de crisis. Zoals het British Imperial War Museum opmerkt, verwoestte het bloedbad Oostenrijk-Hongarije en Rusland.

Who won the first soccer world cup, who won the nascar race, who won the nobel prize, who won the vietnam war, who won the second world war, who won the mega millions, who won the world war 2, who won world war ii, the first world war, who won the first nobel prize, who won world war 1, who won the mega million