Who Will Start World War 3

Who Will Start World War 3 – Nu de Verenigde Staten een verkiezingsjaar ingaan, blijven de vooruitzichten voor mondiale stabiliteit onzeker. Het buitenlands beleid van president Trump staat in schril contrast met dat van zijn voorganger en zal waarschijnlijk centraal staan ​​in de verkiezingsrace. In dit stadium kunnen er veel conflicten ontstaan ​​die niet alleen de verkiezingen kunnen veranderen, maar ook kunnen leiden tot het grootste conflict ter wereld.

Hier zijn de vijf meest waarschijnlijke Tweede Wereldoorlog-tips voor 2020 (zie mijn Tweede Wereldoorlog-lijsten voor 2017, 2018 en 2019).

Who Will Start World War 3

Who Will Start World War 3

Iran en Israël zijn al in oorlog in het Midden-Oosten. Iran steunt anti-Israëlische bondgenoten in Gaza, Libanon en Syrië, terwijl Israël zich comfortabel voelt om Iraanse troepen in de regio aan te vallen. Israël heeft stappen ondernomen om stilletjes een brede coalitie tegen Iran op diplomatiek niveau op te bouwen, terwijl Iran zwaar heeft geïnvesteerd in het ontwikkelen van banden met milities en andere niet-statelijke actoren.

World War I

Het is niet moeilijk om scenario’s voor te stellen die kunnen leiden tot een brede en gewelddadige oorlog. Als Iran besluit zijn nucleaire programma opnieuw op te starten of Saoedi-Arabië strenger te straffen, kan Israël in de verleiding komen om een ​​grote aanval uit te voeren of rechtstreeks op het thuisland van Iran aan te vallen. Een dergelijk conflict zou verstrekkende gevolgen hebben, een bedreiging vormen voor de wereldwijde olievoorziening en de Verenigde Staten of Rusland verleiden tot ingrijpen.

De problemen tussen Turkije en de Verenigde Staten zijn het afgelopen jaar geëscaleerd. De spanningen liepen sterk op toen de VS Turkije onverwacht groen licht gaven om de Syrische grensgebieden vrij te maken van door de VS gesteunde Koerden. Het kernwapenarsenaal van de VS blijft te allen tijde op de luchtmachtbasis Incirlik. Sommige verklaringen van president Erdogan hebben aangegeven dat hij hoge verwachtingen heeft van Turkije, met inbegrip van nucleaire ambities.

De betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Turkije zijn dermate verslechterd dat sommigen vrezen voor de toekomst van het NAVO-bondgenootschap. Niemand verwacht dat Erdogan door zal gaan met proberen de wapens te grijpen, en zelfs als hij dat doet, zal Turkije waarschijnlijk de verdedigingswerken aan de oorlogsfronten op elk geschikt moment doorbreken. Maar Erdogan weet niet hoe hij de zaken goed moet verdelen, en de connectie met andere zaken zal Washington en Ankara waarschijnlijk tot het uiterste drijven. Rusland staat zelfs op de rand van de problemen,

In het afgelopen decennium is de conventionele machtskloof tussen India en Pakistan groter geworden, ook al heeft Pakistan geprobeerd de kloof te overbruggen met kernwapens. Ondanks (of misschien dankzij) dit was de spanning tussen de oppositie laag totdat premier Narendra Modi stappen ondernam om de autonomie van Kasjmir in te perken en het burgerschapsbeleid in de rest van India te veranderen. De bewegingen leidden tot onrust in India en benadrukten de langdurige spanningen tussen Delhi en Islamabad.

Russia Wants To Start World War Iii, Ukrainian Leader Charges

Verdere interne onrust in India zou het idee kunnen geven dat Pakistan (of terroristische groeperingen in Pakistan) een kans hebben om op de een of andere manier in te grijpen, of misschien een verantwoordelijkheid. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat met conventionele militaire operaties wordt begonnen, kunnen het terroristische aanslagen zijn op internationaal niveau, in Kasjmir of op internationaal niveau. Als dit gebeurt, kan Modi op de een of andere manier worden gedwongen te reageren, wat leidt tot een escalatie die de twee landen op de rand van een ernstiger conflict zou kunnen brengen. Gezien de toenemende rol van China en de groeiende banden tussen Delhi en Washington, zou dit soort conflicten ernstige internationale gevolgen kunnen hebben.

Een jaar geleden was er nog de hoop dat de gesprekken tussen de VS en Noord-Korea ertoe zouden leiden dat de spanningen op het schiereiland volledig zouden de-escaleren. Helaas hebben fundamentele problemen en strategische ambiguïteiten in de binnenlandse situatie van beide landen ervoor gezorgd dat een akkoord niet op gang kwam. De spanningen tussen de twee landen zijn sinds 2017 zo hoog als ooit, en de naderende Amerikaanse verkiezingen zouden de relatie verder in gevaar kunnen brengen.

De regering-Trump is optimistisch dat een deal met Noord-Korea de verkiezingsvooruitzichten in november zal verbeteren. Maar Noord-Korea is niet geïnteresseerd in de voorwaarden die Trump aanbiedt en heeft er steeds meer op aangedrongen zijn ongenoegen duidelijk te maken. Onlangs bood Noord-Korea een “kerstcadeau” aan waarvan velen in de Verenigde Staten vrezen dat het een nucleaire of ballistische rakettest zal zijn. Het bleek er een te zijn, maar als Noord-Korea besluit een ICBM-kerntest uit te voeren (de ergste), kan de regering-Trump de noodzaak voelen om krachtig in te grijpen. In het bijzonder heeft president Trump de reputatie een persoonlijke stijl van buitenlands beleid na te streven en kan hij zich verraden voelen door opperste leider Kim, wat tot verdere onzekerheid leidt.

Who Will Start World War 3

De betrekkingen tussen de VS en China zijn in slechte staat. Een handelsovereenkomst tussen de twee landen lijkt een aantal spanningen te verminderen, maar de uitvoering is twijfelachtig. De economische problemen van China hebben een aantal van zijn scheepsbouwprogramma’s vertraagd, net zoals het verbeterde defensiebudget van Amerika de verwachtingen van de scheepsbouw heeft tegengehouden. Tegelijkertijd heeft China hard gewerkt om de banden met Rusland aan te halen, terwijl de Verenigde Staten de spanningen hebben opgevoerd met zijn naaste bondgenoten in de regio, Zuid-Korea en Japan.

Will World War 3 Start In Taiwan?

In dergelijke omstandigheden lijkt geen van beide landen vatbaar voor conflicten. Maar president Trump is tijdens zijn presidentschap zo betrokken geweest bij confrontaties met China dat hij in de verleiding kan komen om de situatie komend jaar te laten escaleren. Van zijn kant wordt president Xi geconfronteerd met het vooruitzicht van aanhoudende onrust thuis in het hart van Han en Xinjiang. Daarom hebben beide partijen een prikkel om diplomatiek en economisch te escaleren, wat kan leiden tot militaire confrontaties in gebieden zoals de Zuid- of Oost-Chinese Zee.

De vooruitzichten voor wereldwijde branden in 2020 zijn somber. Iedereen wacht op de resultaten van de Amerikaanse verkiezingen om de richting van het Amerikaanse beleid voor de komende vier jaar beter te begrijpen. Elke crisis verloopt echter volgens zijn eigen logica en elke gebeurtenis in Pakistan, India, China, Israël, Iran, Turkije of Rusland kan hen tot actie dwingen. Focussen op verkiezingen mag spanningen tussen landen die tot toekomstige oorlogen kunnen leiden, niet verbergen.

, een frequente medewerker van TNI, doceert aan de Patterson School of Diplomacy and International Business van de University of Kentucky. Hij is de auteur van The Battleship Book, Russia Wants to Start World War III, Ukraine Leader’s Accusations: Two-Way Charges blijven vliegen. Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zei dat Rusland weigert het conflict op te lossen. De Russische minister van Buitenlandse Zaken zegt dat Kerry overdrijft. Oekraïne waarschuwt voor oorlog.

Staande wacht: Oekraïense soldaten bij een wegversperring nabij Sloviansk, Oost-Oekraïne. Scott Olson/Getty Images onderschrift verbergen

People In Ukraine Are Dying And Putin

– “De Oekraïense premier Arseniy Yatsenyuk beschuldigde Rusland er vrijdag van de Derde Wereldoorlog te willen beginnen door Oekraïne ‘militair en politiek’ binnen te vallen”, meldt Reuters.

– “Het Westen wil – en zo is het allemaal begonnen – de controle over Oekraïne overnemen vanwege hun politieke doelen, niet de belangen van het Oekraïense volk”, beweerde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov, volgens de Associated Press.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry sprak donderdag harde woorden na beweringen dat Rusland niets deed om het de-escalatieplan van vorige week in Oekraïne uit te voeren: “Zeven dagen lang heeft Rusland geweigerd één concrete stap in de rechtsgang te zetten. .”

Who Will Start World War 3

Kerry benadrukte ook dat Rusland de afscheidingsbeweging in Oost-Oekraïne financiert, coördineert en voedt, meldt Michelle Kelemen.

Mystic Who Predicted Donald Trump’s Presidency Claims World War 3 Is About To Start… And Says He Knows The Exact Date

De Verenigde Staten kunnen de sancties tegen Rusland en personen die dicht bij president Vladimir Poetin staan, verhogen. President Obama zei deze week dat nieuwe economische sancties “af” zijn tenzij Rusland begint mee te werken aan het oplossen van het conflict.

“Er zijn tienduizenden troepen aan de grens met Moskou, de waarnemend Oekraïense minister van Defensie Mikhail Koval vertelde vrijdag aan het Interfax-Oekraïne agentschap dat ze binnen een kilometer van de grens waren gekomen. … Pro-Russische separatisten hebben belangrijke gebouwen in beslag genomen in verschillende Steden in Oost-Oekraïne die de centrale regering uitdagen.

In Oost-Oekraïne hebben regeringstroepen hun inspanningen hernieuwd om aanhangers van Rusland uit te roeien, vertelde verslaggever Jessica Goloher aan onze nieuwsbalie. Dat leidde tot hardere woorden van Lavrov, die Oekraïne ervan beschuldigde oorlog te voeren tegen zijn eigen volk.

– Interfax Oekraïne meldt dat een pro-Russische schutter het vuur opende op een geparkeerde Oekraïense militaire helikopter en deze tot ontploffing bracht. De kapitein van de helikopter raakte gewond.

Are We Witnessing The Start Of World War Iii?

– Woordvoerder van het Pentagon, kolonel Steven H. Warren, zei dat Russische straaljagers de afgelopen 24 uur verschillende keren het Oekraïense luchtruim waren binnengedrongen.

We roepen de Russen op om onmiddellijk stappen te ondernemen om de situatie te destabiliseren, zei Warren in een verklaring.Alan Woods (redacteur) rapporteert over de situatie in Oekraïne. Na de Russische invasie, terwijl de pers nu schreeuwde over de dreiging van de Derde Wereldoorlog, voerden de westerse media een propagandacampagne. Tegelijkertijd,

How did world war 1 start, when will world war 3 start, when did world war 1 start, world war 1 why did it start, how did the second world war start, who will win the world cup, what will start world war 3, world war 1 start, how did the first world war start, start of 1st world war, who fought in world war 1, who will start world war 3