When Will Polar Bears Be Extinct

When Will Polar Bears Be Extinct – Google zegt dat veel mensen deze vraag stellen, dus het juiste antwoord is: ijsberen gaan niet uitsterven. Als u dit is verteld, heeft u het verkeerd begrepen of verkeerd geïnformeerd. IJsberen zijn goed verspreid over hun leefgebied en de populatie is hoog (officieel 22.000-31.000 in 2015, maar waarschijnlijk dichter bij 26.000-58.000 in 2018): dit zijn de kenmerken van een gezonde en bloeiende soort. ‘

Het is waar dat in 2007 het aantal ijsberen zal afnemen, aangezien het zomerse zee-ijs in 8 van de 10 jaar is gedaald tot 42% van het niveau van 1979 (naar verwachting in 2050) en tegen 2100 verdwijnt of bijna verdwijnt (Amstrup et al. 2007). Het zee-ijs in de zomer bevindt zich echter sinds 2007 op een niveau dat vergelijkbaar is met het midden van de eeuw (met variatie van jaar tot jaar, zie de NOAA-ijskaart hieronder), maar het aantal ijsberen is sinds 2005 toegenomen. De voorspelde ramp is niet gebeurd, maar veel mensen geloven nog steeds van wel, omdat de media en sommige wetenschappers nog steeds zo’n indruk geven.

When Will Polar Bears Be Extinct

When Will Polar Bears Be Extinct

De voorspelling van het dreigende uitsterven van de ijsbeer was een complete mislukking, zoals ik heb aangetoond in dit onderzoeksartikel (Crockford 2017) en in mijn recente boek, The Polar Bear Catastrophe That Never Happened.

Polar Bears And Global Warming

Check de feiten en je zult zien dat de bewering dat ijsberen uitgestorven zijn niet waar is. De reactie van ijsberen op recent ijsverlies suggereert tot nu toe dat ze nog minder zomerijs zullen ontwikkelen dan in de afgelopen jaren met winter (december-maart) en lente (april-juni) over. zoals het tot nu toe is geweest, is het in wezen overvloedig. De meest recente beschikbare informatie is hieronder samengevat:

De afbeelding hieronder is gemaakt door NASA-zee-ijsexpert Walt Mayer en begin oktober 2019 gepubliceerd door het Amerikaanse National Snow and Ice Data Center. Hieruit blijkt duidelijk dat het zomerse zee-ijs (gemiddeld gemeten in september) sinds 2007 niet is afgenomen, maar een vlakke trend vertoont.

De onderstaande grafiek komt uit mijn boek en toont de toename van het aantal ijsberen wereldwijd sinds de jaren zestig. De uiteindelijke schatting van 26.000-58.000 of 39.000 gemiddelde) is mijn redelijke en wetenschappelijk verdedigbare “beste schatting” gebaseerd op een extrapolatie van recente onderzoeksresultaten, hier samengevat en gedetailleerd in mijn boek.

Een van de belangrijkste “suggesties” van Google bij het zoeken naar de term “ijsbeer” is een lijst met vragen die mensen het meest waarschijnlijk stellen (“Mensen vragen ook”), waaronder “Waarom sterven ijsberen?”

Polar Bears Can’t Thrive On Land Based Diet

Het voorgestelde “antwoord” is niet het daadwerkelijke antwoord, maar eerder een verklaring van WWF, een multinationale organisatie die wordt gefinancierd om het idee te promoten dat ijsberen lijden aan krimpend zee-ijs: betaalde Google-advertenties die eruitzien als antwoorden en feiten:

“Vanwege het aanhoudende en potentiële verlies van hun leefgebied op het zee-ijs als gevolg van klimaatverandering, werden ijsberen in mei 2008 in de Verenigde Staten vermeld als een bedreigde diersoort onder de Endangered Species Act. Leven en milieu Het leefgebied van ijsberen is een urgent probleem voor WWF.’

Merk op dat de verklaring misleidend zegt “zee-ijs” wanneer het “zomer zee-ijs” betekent – voorspellingen van mogelijke achteruitgang in ijsberenpopulaties zijn alleen gebaseerd op zomerijs (Amstrup et al. 2007; Crockford 2017, 2019).

When Will Polar Bears Be Extinct

Zoals ik hierboven al zei: “Waarom sterven ijsberen?” bevat een vals argument – het is niet nodig om te vragen “waarom” wanneer het gedeelte “ijsberen [gaan] sterven” niet waar is. Dit bericht is voor mensen die op internet zoeken en denken dat ijsberen echt aan het uitsterven zijn.

Why Are Polar Bears Going Extinct?

In feite schat het Wereld Natuur Fonds (of WWF) dat er nog maar 22 tot 31.000 ijsberen in de wereld zijn. 25 januari 2019

Deze globale schatting, verstrekt door de Rode Lijst van de IUCN (niet het WWF), betekent dat ijsberen bijna drie keer zo talrijk zijn als de ongeveer 10.000 die er in 1960 waren (Regehr et al. 2016; Wiig et al. 2015). Maar het cijfer op de Rode Lijst bevat verouderde schattingen en lage schattingen voor veel van de 19 subpopulaties, en mijn boek (Crockford 2019) legt uit waarom deze door de IUCN geautoriseerde schatting van 2015 bijna te laag was.

Amstrup, SS, Marcotte, B.G. & Douglas, D.S. 2007. Voorspelling van de status van ijsberen in de regio op geselecteerde tijdstippen in de 21e eeuw.

Crockford, S.J. 2017. Testen van de hypothese dat een normale zee-ijsbedekking van 3-5 µm2 zou resulteren in een afname van meer dan 30% in ijsberenpopulaties (

Most Polar Bears Could Be Extinct By 2100 As The Arctic Warms

Regehr, EV, Laidre, KL, Akçakaya, H.R., Amstrup, SC, Atwood, T.C., Lunn, NJ, Obbard, M., Stern, H., Thiemann, G.W., & Wiig, Ø. 2016. Staat van instandhouding van ijsberen (

Wiig, Ø., Amstrup, S., Atwood, T., Laidre, K., Lunn, N., Obbard, M., et al. 2015. Ursus maritimus. IUCN Rode Lijst van Bedreigde Soorten 2015: e.T22823A14871490. Beschikbaar op http://www.iucnredlist.org/details/22823/0 [geraadpleegd op 28 november 2015]. Zie hier de bijlage bevolkingscijfers.

Dit bericht is geplaatst in Staat van instandhouding, Bevolkings- en taggingreactie, Schattingen, Uitsterven, Feiten, Hoeveel ijsberen er nog zijn, IUCN Rode Lijst, IJsbeer, Voorspellingen, Wetenschap, Waarom ijsberen sterven. Maak een bladwijzer van de permalink. WordsSideKick.com wordt ondersteund door zijn publiek. We kunnen een aangesloten commissie verdienen wanneer u een aankoop doet via links op onze site. Dit is waarom u ons kunt vertrouwen.

When Will Polar Bears Be Extinct

Een ijsbeer (Ursus maritimus) staat op smeltend zee-ijs in de buurt van de Harbour Islands, Canada. (Afbeelding tegoed: Getty Images)

Starving Polar Bear Photo: Don’t Blame Just Climate Change

Arctisch zee-ijs is gestaag aan het slinken sinds satellietrecords in 1979 begonnen, maar een nieuwe studie maakt een huiveringwekkende (of mogelijk opwarmende) voorspelling: tegen het einde van deze eeuw kan het Arctische zee-ijs in de zomer verdwijnen, waardoor ijsberen en ander ijs achterblijven produceren. -types die verband houden met uitsterven.

De “Laatste ijstijd” is het gebied met het oudste en dikste poolijs. Het strekt zich uit over 380.000 mijl (1 miljoen vierkante mijl) van de westkust van het Noordpoolgebied van Canada tot de noordkust van Groenland. Toen wetenschappers de ijszone van 4 meter noemden, dachten ze dat deze tientallen jaren zou duren.

Maar nu, onder de meest optimistische en pessimistische scenario’s van aan klimaatverandering gerelateerde opwarming, zal het zee-ijs tegen 2050 aanzienlijk dunner worden. Het meest optimistische scenario is dat de uitstoot van kooldioxide onmiddellijk en strikt wordt beperkt om de ergste hitte te vermijden. de beperkte hoeveelheid ijs die in de regio overleeft. In het meest pessimistische scenario, waar de uitstoot doorgaat met hun huidige groeitempo, zouden het zomerijs en de ijsberen en zeehonden die erop leven tegen 2100 kunnen verdwijnen, rapporteren onderzoekers in een nieuwe studie.

“Helaas is dit een enorm experiment dat we doen”, zei co-auteur Robert Newton, een senior wetenschapper aan de Lamont-Doherty Observatory van Columbia University, in een verklaring. “Als het ijs een jaar lang verdwijnt, stort het hele van ijs afhankelijke ecosysteem in en begint er iets nieuws.”

How Are Polar Bears Doing 15 Years After The Iucn Declared Them ‘vulnerable’ To Extinction?

De zee-ijsbedekking van het noordpoolgebied groeit en krimpt jaarlijks en bereikt zijn laagste punt aan het einde van het zomersmeltseizoen in september, voordat het zich in de herfst en winter herstelt om in maart zijn maximale omvang te bereiken. Maar aangezien koolstofdioxide en andere broeikasgassen bijdragen aan de opwarming van de aarde, is de omvang van het zee-ijs verschoven tussen steeds kleiner wordende limieten – de laatste 15 jaar zijn de 15 laagste in het satellietrecord, volgens het National Snow Report. en het Ice Data Center (NSIDC).

Zee-ijs ten noorden van de Canadese Arctische Archipel. De foto is gemaakt net buiten de laatst geprojecteerde ijszone, die te dik is om door de ijssondes van het schip te dringen. Krediet: Robert Newton/Lamont-Doherty Earth Observatory

Erger nog, de NSIDC meldt dat de hoeveelheid oud, dik poolijs dat ten minste één smeltseizoen heeft doorgemaakt, op een laagterecord staat, ongeveer een kwart van het totaal dat 40 jaar geleden door satellietenquêtes werd geregistreerd.

When Will Polar Bears Be Extinct

Een meer drastische vermindering van de ijsbedekking kan een verwoestend effect hebben op het leven van dieren die in of onder het ijsnetwerk leven, waaronder fotosynthetische algen, kleine kreeftachtigen, vissen, zeehonden, narwallen, Groenlandse walvissen en ijsberen.

Polar Bears To Go Extinct If Greenhouse Gas Emissions Continue On Current Course

“Aalscholvers en ijsberen vertrouwden bijvoorbeeld op hun holen op het oppervlak van het zee-ijs om ongeveer op hun plaats te blijven”, schreven de onderzoekers.

) zou bijzonder kwetsbaar zijn voor vernietiging als het ijs zou verdwijnen. Arctische beren hebben zich aangepast om zich in het zee-ijs te verbergen en op de ongrijpbare zeehonden te jagen die naar de oppervlakte komen om te ademen. IJsberen hebben een mond die is aangepast om vet en zacht vlees te eten; en hoewel is waargenomen dat beren hun dieet overschakelen op zeevogel- en kariboe-eieren wanneer ze op het land zijn, ontdekte een studie uit 2015, gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Ecology and Environment, dat de calorieën die ze uit deze bronnen halen niet gelijk zijn aan de calorieën die de beren verbranden. . Voer voor deze dieren, meldde WordsSideKick.com eerder.

Deze snelle veranderingen in het milieu kunnen ervoor zorgen dat ijsberen uitsterven of leiden tot een grotere scheiding met grizzlyberen (

), waarvan het bereik zich naar het noorden uitbreidt naarmate het klimaat opwarmt, meldde WordsSideKick.com eerder. Dit proces kan uiteindelijk ijsberen vervangen door hybride “pizzlyberen”. Hoe dan ook,

These Polar Bears In Greenland Can Survive With Less Sea Ice

Bears will be bears, how old will i be when i die, when will the new iphone be out, when will dividends be paid, are polar bears extinct, when will the new iphone be released, animals that will be extinct, when will the new iphone be available, polar bears extinct, when will all bitcoins be mined, when will i be pregnant, are polar bears going extinct