When Is My Period Due

When Is My Period Due – Gebruik onze zwangerschapscalculator door de datum van je laatste menstruatie of de dag waarop je ontdekte dat je zwanger was in te voeren. Een rekenmachine doet de rest.

Er zijn verschillende manieren om je uitgerekende datum te bepalen. Als u uw conceptiedatum weet, kunt u vanaf die datum 38 weken tellen om uw uitgerekende datum te vinden. (Menselijke zwangerschap duurt ongeveer 38 weken).

When Is My Period Due

When Is My Period Due

Maar weinig zwangere vrouwen weten precies wanneer ze zwanger zijn geworden. Ook al heb je maar één menstruatie tijdens de zwangerschap, je wordt op die dag niet zwanger, tenzij je aan het bevallen bent. Sperma kan tot vijf dagen in je eileiders leven. Daarom duurt het tot vijf dagen nadat je seks hebt gehad om een ​​eicel vrij te geven (ovulatie) en bevrucht te worden door het wachtende sperma. Het is de dag dat je zwanger werd.

Spotting Before Period

De meest gebruikelijke manier om de conceptiedatum te berekenen, is door 40 weken te tellen vanaf de eerste dag van uw laatste menstruatie (LMP). En zo doen de meeste zorgverleners het.

Als uw menstruatiecyclus van gemiddelde lengte is (cyclus van 28 dagen), kan uw menstruatie ongeveer twee weken vóór de conceptie beginnen. Dit verklaart waarom de zwangerschap 40 weken duurt in plaats van 38 weken.

Deze methode houdt geen rekening met de werkelijke duur van uw menstruatie of wanneer u verwacht zwanger te worden. Maar over het algemeen ovuleren vrouwen meestal ongeveer twee weken nadat hun menstruatie begint. En vrouwen weten vaak wanneer hun menstruatie begon in plaats van op de dag dat ze bevallen.

Weet precies wanneer u zwanger bent geworden – als u bijvoorbeeld een anovulatievoorspeller gebruikt of de symptomen van uw baby controleert – kunt u de bevruchtingsdatum berekenen op basis van de bevruchtingsdatum. Selecteer eenvoudig de berekeningsmethode in het vervolgkeuzemenu en voer uw datum in.

Possible Causes Of Abnormal Periods

Als u via IVF bent verwekt, kunt u uw uitgerekende datum berekenen aan de hand van uw IVF-overdrachtsdatum. Als u een embryotransfer van 5 dagen heeft gehad, tel dan 261 dagen vanaf de datum van uw transfer. Als u op dag 3 een embryotransfer heeft, tel dan 263 dagen.

Uw zorgverlener kan uw uitgerekende datum uitstellen als uw baby werd gemeten tijdens de eerste echografie en groter of kleiner uitkwam dan verwacht voor zwangerschap. Dit is waarschijnlijker als u lange menstruatiecycli heeft waardoor het moeilijk is om de datum van conceptie te bepalen.

Uw zorgverlener zal uw baby tijdens het echo-onderzoek meten om te bepalen waar uw baby is en u een nieuwe datum geven.

When Is My Period Due

Als u uw uitgerekende datum al weet, kunt u deze calculator gebruiken om uw zwangerschapskalender te bekijken. Het zal u vertellen wanneer u verschillende mijlpalen zult bereiken en wanneer u prenatale tests en prenatale bezoeken kunt ondergaan. U zult ook zien wat de geboortesteen van uw kind zal zijn en beroemde mensen die op uw uitgerekende datum zijn geboren.

Periods: Your Essential Guide To What’s Normal And What’s Not

Inderdaad, de berekening van de uitgerekende datum wordt bijna altijd gedaan, of het nu van onze tool komt of van je arts of verloskundige. Slechts 1 op de 20 vrouwen bevalt op de uitgerekende datum. U zult hoogstwaarschijnlijk elke dag binnen twee weken ervoor of erna zwanger worden.

Wilt u meer informatie over het tellen van weken, maanden en trimesters tijdens de zwangerschap? Bekijk onze zwangerschapskalendertabel.

Met al dit gepraat over zwangerschapsdata, vraag je je misschien af ​​wanneer je een zwangerschapstest kunt doen. Om er zeker van te zijn dat u een nauwkeurige meting krijgt, kunt u het beste een paar dagen wachten na uw gemiste menstruatie om een ​​zwangerschapstest te doen.

Een thuisurinetest meet de hoeveelheid hCG (humaan choriongonadotrofine) in uw lichaam. Als u een zwangerschapstest doet voordat u uw menstruatie mist, krijgt u mogelijk geen nauwkeurig resultaat, ondanks wat sommige onderzoeken beweren.

What To Know About Changes In Menstrual Cycle Length

Als u een bloedtest van uw leverancier krijgt, kunt u snel resultaten krijgen. Deze tests meten ook de hoeveelheid hCG in uw bloed, maar ze zijn gevoeliger dan thuisurinetests. Een bloedtest kan een zwangerschap zes tot acht dagen na de eisprong detecteren.

De redactie van streeft ernaar om de meest bruikbare en betrouwbare zwangerschaps- en opvoedingsinformatie ter wereld te bieden. Bij het maken en bijwerken van inhoud vertrouwen we op betrouwbare bronnen: gerespecteerde medische organisaties, de expertise van artsen en andere professionals en onderzoeken die zijn gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften. Wij zijn van mening dat u altijd de bron moet kennen van de informatie die u raadpleegt. Lees meer over redactioneel beleid en gezondheidsonderzoek.

ACOG. 2019. Roadmap tot de deadline. American College van Verloskundigen en Gynaecologen. Advies van de commissie. Mei 2017. Bijgewerkt 2019. https://www.acog.org/Clinical-Guidance-and-Publications/Committee-Opinions/Committee-on-Obstetric-Practice/Methods-for-Estimating-the-Due-Date [Toegang tot juli 2022] De eerste stap om te bepalen wanneer je je eerste menstruatie krijgt, is door aan je biologische moeder te vragen wanneer ze het heeft gekregen, als je kunt.

When Is My Period Due

Het belangrijkste om te onthouden is dat je lichaam uniek is. Er is geen “juiste” tijd om iets te doen. Elk gezond lichaam heeft zijn eigen proces en zijn eigen tijd.

Why Haven’t I Seen My Dog’s Period? She Is Not Pregnant, It’s Been Almost More Then 3 Months Ago That She Was Due For Her Period To Come.

In het begin wordt er een kleine bult rond uw borst opgetrokken. Dan zal het donkere deel van je tepel groeien en beginnen uit te steken – het kan eruit zien als een veertje op je borst. Deze mensen worden gek genoemd. Het kan aan beide kanten tegelijk gebeuren, of eerst aan één kant. Als het aan de ene kant gebeurt, kan het tot zes maanden duren voordat de andere kant het inhaalt (1).

De meeste mensen krijgen hun eerste menstruatie 2-3 jaar nadat hun borsten zich beginnen te ontwikkelen (1, 2). Als je borsten beginnen te groeien rond de leeftijd van acht of negen, duurt het ongeveer drie jaar voordat je menstruatie begint. Als uw borsten zich later ontwikkelen dan de meeste van uw leeftijdsgroep, zoals wanneer u 13 bent, kan het minder dan een jaar duren voordat uw menstruatie begint (2, 3).

Uw lichaamsvorm en -grootte zullen gedurende deze tijd ook veranderen. Terwijl je zwanger wordt, begint je hele lichaam snel te groeien (4).

Na het geven van borstvoeding kunt u de eerste tekenen van haaruitval zien. In het begin kunnen er maar een paar lange haren groeien. Je zult na verloop van tijd haar groeien en het haar zal meer op je dijen komen (1).

Pms Cramping Vs. Common Early Pregnancy Symptoms

U kunt haar zien voordat uw borsten beginnen te groeien, maar de meeste mensen zien het andersom (5).

U zult waarschijnlijk geen haar onder uw armen opmerken tot of voordat uw menstruatie begint (5).

Je lichaamsvorm en -grootte veranderen ook snel voor je menstruatie. Je grootste groeispurt kan ongeveer zes maanden tot een jaar voor je eerste menstruatie zijn (dit is voor de meeste mensen, maar voor anderen kan het voor je eerste menstruatie zijn, twee jaar voor of zelfs na de eerste menstruatie) (6-8)) . Als u uw lengte controleert en merkt dat deze snel verandert en begint af te nemen, kan uw eerste menstruatie eraan komen.

When Is My Period Due

Naast veranderingen in lengte en gewicht is het ook normaal dat uw broek langer wordt naarmate uw taille groter wordt (8). Sommige delen van je lichaam zullen groter en ronder zijn, terwijl andere hetzelfde blijven. U merkt misschien dat het begint rond dezelfde tijd dat uw borsten beginnen te groeien.

The Link Between Uterine Fibroids And Heavy Menstrual Bleeding

Het onderste deel van je buik wordt het bekken genoemd. Je baarmoeder, baarmoeder en eierstokken zijn er en groeien (1). De exacte periode van uw groei zal uniek zijn voor u.

Soms, wanneer je borsten groter beginnen te worden, merk je misschien een verandering in de hoeveelheid vocht in je tepels, en het kan wat wateriger aanvoelen dan voorheen (9). Sommige mensen zullen het ongeveer 6-12 maanden voor hun eerste menstruatie opmerken (10). Het zal een dunne, witte vloeistof zijn en het zal geen geur hebben.

Naarmate u dichter bij uw eerste menstruatie komt, merkt u misschien hoe de vloeistof in uw vagina elke dag verandert. Zelfs als je je menstruatie nog niet hebt gehad, is het het begin van je menstruatie, wat meer betekent dan alleen je menstruatie.

De hormonen van je lichaam zullen met elke cyclus stijgen en dalen terwijl je lichaam zich voorbereidt om los te laten. Dit verandert de vloeistof die uit je vagina komt. Soms is er meer water, soms minder. Water ziet er ook anders uit op verschillende momenten in je cyclus.

Periods And Pre Menstrual Syndrome (pms) Symptoms

Het kan een paar dagen stevig en romig zijn, zoals een huidconditioner, of rekbaar en helder, zoals een eiwit. Voor sommige mensen kan het moeilijk zijn om deze veranderingen op te merken tot een paar cycli na de eerste sessie.

Je vagina reinigt zichzelf, dus gebruik tijdens het douchen alleen water op je schaamlippen of vagina.

Het doormaken van deze veranderingen, of wachten tot ze plaatsvinden, kan opwindend en uitnodigend zijn, of moeilijk en stressvol. Het kan moeilijk zijn als deze veranderingen plaatsvinden voordat of wanneer veel mensen bij u zijn.

When Is My Period Due

When is my due date, when is my period late, when is ovulation after period, when is the period of ovulation, when is my ovulation period, when is your ovulation period, when will i get my period, when should i start my period, when is an ovulation period, when is my next period, when can i get pregnant after my period, when will my period start