What Is My Credit Score

What Is My Credit Score – Je hebt vast wel eens van kredietscores gehoord (dankzij al die advertenties met enge logo’s). Maar wat weet je eigenlijk over hen? Hoe lang zijn ze daar? En wat te doen om ze te controleren?

Een kredietscore is een getal (meestal tussen 350 en 800) dat uw kredietwaardigheid aangeeft. Een standaardmaat die door financiële instellingen en creditcardmaatschappijen wordt gebruikt om te bepalen hoe riskant het is om u een lening of kaart te geven. Sterker nog, het geeft een voorbeeld van hoe je de lening op tijd kunt terugbetalen. Het wijdverbreide gebruik van kredietscores heeft krediet voor veel consumenten toegankelijker en betaalbaarder gemaakt.

What Is My Credit Score

What Is My Credit Score

De branding die we vandaag kennen, bestaat al sinds de jaren tachtig. Voor die tijd was er geen gestandaardiseerde manier om kredietwaardigheid te meten, dus het werd aan individuele kredietverstrekkers overgelaten om te beoordelen of iemand financiering waard was. Het oude systeem was tijdrovend, inconsistent en enigszins bevooroordeeld. Daarom werd een merksysteem ingevoerd.

What Affects My Credit Score?

De FICO-score is de meest populaire en meest gebruikte score in Noord-Amerika. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1989 door FICO, toen bekend als Fair, Isaac and Company. Het FICO-model wordt door veel banken en kredietverenigingen gebruikt en is gebaseerd op kredietdossiers die zijn verkregen van drie nationale kredietbureaus: Experian, Equifax en TransUnion. Omdat het kredietdossier van een consument bij elk bureau verschillende informatie kan bevatten, kan de FICO-score variëren afhankelijk van het bureau dat de informatie naar FICO indient om de score te verkrijgen.

Toen kredietscores voor het eerst werden geïntroduceerd, werden ze voornamelijk gebruikt voor leningen. Tegenwoordig is het beter om punten te tekenen, en daarom is het belangrijk om te begrijpen hoe ze te berekenen. Je maandelijkse autobetaling, je vermogen om dat mooie appartement te betalen, zelfs de beslissing van de personeelsmanager over de nieuwe baan die je hebt aangenomen. Verzoeken kunnen uw score beïnvloeden.

Een credit score van 720 of hoger wordt als uitstekend beschouwd, wat betekent dat u het goed doet. Een score onder de 550 betekent dat u mogelijk wordt afgewezen voor een lening. Scores in het bereik van goed tot groot (550 tot 720) kunnen u de goedkeuring van een lening opleveren, maar uw rentetarief zal hoger zijn dan uw score. Niemand houdt van het idee om zonder reden meer te betalen, dus het is logisch om kredietgewoonten te gebruiken om uw algehele score te verbeteren.

De tijd nemen om vertrouwd te raken met hoe kredietscores worden berekend, is de eerste stap naar het verkrijgen van een sterke kredietscore. Elk kredietbureau gebruikt een andere berekening, maar hier is een basisoverzicht:

What Credit Score Should You Have?

35% is gebaseerd op geschiedenis. Op tijd betalen verhoogt je score. 30% op basis van capaciteit. Dit is een gebied waar hoe minder u van uw beschikbare opslagruimte gebruikt, hoe beter Als u bijna het maximale uit uw creditcards of kredietlijnen haalt, wordt uw kredietscore geregistreerd, zelfs als u op tijd betaalt. 15% hangt af van de lengte van de lening. Goede kredietgewoonten over een lange periode zullen uw score verhogen. 10% op basis van nieuw krediet. Het openen van nieuwe creditcards (inclusief creditcards) heeft op korte termijn een negatieve invloed op je score, dus open niet een hele stapel tegelijk! 10% hangt af van uw kredietmix. Het combineren van verschillende soorten krediet (zoals doorlopend krediet en persoonlijke leningen) zal dit deel van je score een boost geven. Creditcards worden doorlopend krediet genoemd, en zaken als autoleningen en hypotheken zijn flitskredieten

Wilt u uw kredietrapport weten? U zou jaarlijks een gratis kredietrapport moeten krijgen van elk van de grote kredietbureaus. Door uw kredietrapportverzoeken te sparen, kunt u uw kredietwaardigheid gedurende vier maanden of langer controleren. U kunt online een aanvraag indienen door naar yearcreditreport.com te gaan.

Wanneer u uw kredietrapport ontvangt, zult u merken dat uw driecijferige kredietscore niet wordt vermeld. Toch is het nuttige informatie omdat het de basis vormt van je score. Als u weet hoe u een kredietscore moet berekenen, weet u hoe u in uw kredietrapport moet zoeken naar dingen die uw score ten goede of ten kwade kunnen beïnvloeden. Het is ook een gemakkelijke manier om rekeningen en rekeninglimieten te openen en uw rekeninggeschiedenis te bekijken.

What Is My Credit Score

Om toegang te krijgen tot uw exacte score, zijn er meestal extra kosten aan verbonden (meestal tussen $ 15 en $ 25). Een ander ding is om creditkarma.com te bezoeken. Deze service biedt een gratis kredietscorevergelijking. Houd er rekening mee dat deze score een andere berekening gebruikt dan FICO, dus hoewel het dichtbij is, zal het niet exact zijn.

Banking App Feature: Credit Score

Sommige kredietscore-advertenties lijken grote, anonieme, willekeurige getallen te zijn. Maar met een beetje onderzoek, een beetje geduld en een paar goede gewoonten, kunt u uw credit score op een positieve manier versterken en niet worden geïntimideerd door afwijzingen van leningen of verschrikkelijke rentetarieven.

U heeft de Red Canoe Credit Union-website verlaten. Houd er rekening mee dat Red Canoe Credit Union geen derde partij of agent vertegenwoordigt wanneer de twee een transactie aangaan en dat het privacy- en beveiligingsbeleid kan verschillen van dat van Red Canoe Credit Union. Bovendien is Red Canoe Credit Union niet verantwoordelijk voor de inhoud, beveiliging of werking van dergelijke sites. Hoe te betalen? Compensatie wordt verstrekt door bedrijven op deze website en deze compensatie kan van invloed zijn op hoe en waar aanbiedingen op deze website verschijnen (bijv. bestellen). Het dekt niet alle kredietverstrekkers, beleggingsproducten of leningopties die op de markt beschikbaar zijn.

Compensatie wordt verstrekt door bedrijven op deze website en deze compensatie kan van invloed zijn op hoe en waar aanbiedingen op deze website verschijnen (bijv. bestellen). Het dekt niet alle kredietverstrekkers, beleggingsproducten of leningopties die op de markt beschikbaar zijn.

Redactionele disclaimer: de inhoud van dit artikel is gebaseerd op de mening en het advies van de auteur. De creditcarduitgever mag niet worden gecontroleerd, goedgekeurd of geverifieerd. Deze site accepteert betalingen via een partnercreditcarduitgever.

Credit Score Breakdown

Of je nu bezig bent om je krediet weer op te bouwen na een aantal financiële fouten, of je klaarmaakt om een ​​nieuwe hypotheek of lening aan te vragen en er zeker van wilt zijn dat je de beste rente krijgt, stappen ondernemen om je score te verbeteren is een slimme keuze. We zullen u door de factoren leiden die van invloed zijn op uw kredietscore, zeven manieren waarop u uw score kunt verbeteren en waar u rekening mee moet houden bij het inhuren van een kredietreparatiebedrijf.

Bij het aanvragen van financiële producten kan een hoge kredietscore u letterlijk honderden, zelfs duizenden dollars aan rentekosten besparen. Of u nu een hypotheek, autolening of persoonlijke lening afsluit, een goede of uitstekende kredietscore betekent dat u een lagere rente krijgt aangeboden bij een slecht of redelijk krediet.

De FICO Loan Savings Calculator schat bijvoorbeeld dat bij een lening van $ 20.000, 48 maanden in New York voor een gebruikte auto, iemand met een kredietscore van 590-619 $ 4.885 aan rente zou betalen over de looptijd van de lening, maar iemand met een 720-850 score zou slechts $ 1.617 aan rente betalen. Dat is een besparing van $ 3.268.

What Is My Credit Score

Uw FICO-score – de standaardscore die wordt gebruikt wanneer kredietverstrekkers besluiten uw krediet te verlengen – varieert van 300-850. Binnen dat kader worden de cijfers onderverdeeld in vijf studiepunten.

Reason Why Your Credit Score May Fall And How You Can Prevent It

Samengevat, een FICO-score van 670-739 wordt als een goed krediet beschouwd, terwijl alles hierboven uitstekend of uitstekend is.

Uw FICO-score is afgeleid van informatie over uw kredietrapport, dat wordt bijgehouden door de drie belangrijkste kredietbureaus: Experian, Equifax en TransUnion. Onthoud echter dat het bureau zelf uw FICO-score niet maakt. Volgens de federale wetgeving moet elk bureau ook elk jaar een gratis exemplaar van uw kredietrapport verstrekken, dat u kunt vinden op yearcreditreport.com.

Het is verstandig om jaarlijks uw kredietrapporten op Creditreport.com periodiek te controleren op fouten. Als u bijvoorbeeld een account bekijkt dat u niet hebt geopend, kunnen uw persoonlijke gegevens worden misbruikt of kunnen de gegevens van iemand anders worden vermengd met die van u. In dergelijke gevallen kunt u een geschil indienen om het account te verwijderen.

Als er fouten zijn in alle drie uw kredietrapporten, wilt u een geschil indienen bij elk van de drie kredietbureaus. Het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) geeft informatie over het online, telefonisch of per post indienen van een geschil bij elk kredietbureau.

Stop Borrowing Money To Improve Your Credit Score

Nadat u een geschil heeft ingediend, heeft het kredietbureau bij wie u een klacht heeft ingediend 30 dagen de tijd om uw claim te onderzoeken.

Onthoud dat u onjuiste informatie kunt betwisten. Als uw kredietrapport een negatief cijfer heeft voor iets dat u daadwerkelijk heeft gedaan, is dat geen reden om een ​​geschil in te dienen.

Een van de snelste manieren om uw credit score te verhogen, is door het bedrag aan doorlopende schulden (zoals creditcards) die u bij zich heeft te verminderen.

What Is My Credit Score

Dit kan uw FICO-score beïnvloeden

Credit Score: Good Or Bad?

What is good credit score, what is credit score range, what is credit score rating, what my credit score, what is your credit score, what is credit score, what is low credit score, what is bad credit score, what is best credit score, what is experian credit score, what is my free credit score, credit score what is it