The Mayan Calendar End Date

The Mayan Calendar End Date – Getty Images Op 21 december 2012 zal de Maya-kalender het einde van zijn 5126ste cyclus bereiken, tot ontsteltenis van sommige apocalyptici en tot vermaak van sommige Maya-afstammelingen.

Noot van de redactie: deze afbeelding is een Azteekse kalender. Zoals veel Meso-Amerikaanse kalenders, is het gebaseerd op twee afzonderlijke Maya-kalenderconcepten: een versie op zonne-energie en een versie van 260 dagen met 20 tekens en 13 cijfers.

The Mayan Calendar End Date

The Mayan Calendar End Date

Vers van een tweedelig doomsday-spiel over 21 mei en 21 oktober 2011 — we tellen nu af naar de doemdag van 2012.

Readers Reply: Is There A Better Calendar We Could Use Or Invent?

Als je zo geneigd bent, kun je op je smartphone kijken hoeveel dagen een pre-Columbiaanse beschaving nog had om de rots te kerven.

Geef Maya de schuld of geef ze de schuld voor weerstand. Of waarschijnlijker hun New Age-aanhangers of kapitalistische opportunisten in het noorden (Teddy Apocalypse Bears No One? Battery inbegrepen, $ 19,95 op apocalypsebear.com. Echt waar).

Maar Maya-experts zeggen dat het Maya-tijdperk van 5.126 jaar ten einde loopt, net als in de jaren 1900. Alleen omdat al uw oude cheques op “19__” zijn gedateerd, betekent niet dat uw bank dacht dat de wereld in december 1999 zou vergaan.

“Ik denk niet dat de Maya’s een foto van een varken aan het einde van hun kalender hebben gezet en zeiden: ‘Dat is het, mensen’”, zei Jefferson Harman, een intuïtieve of droomtolk uit Lake Pompton die een workshop geeft genaamd After . 2012. “.

An Early Maya Calendar Record From San Bartolo, Guatemala

Al deze gesprekken over de kalender zijn nieuws voor Firmo Choc, een 39-jarige Maya-boer die in een dorp in Belize woont. De eerste keer dat hij hoorde over New Age-mensen die om de oude kalender van zijn cultuur smeekten, was vorige week toen zijn Amerikaanse werkgever hem op de hoogte bracht.

Chok was niet alleen bedroefd toen hij de profetieën van het einde van de wereld aan zijn volk hoorde, maar hij was ook verrast dat de buitenlanders de kalender kenden.

“De Maya’s om mij heen weten niet dat sommige van de kalenders die hun voorouders hebben gemaakt, laten zien dat er in 2012 een grote verandering zal komen. Ze hopen dat er in 2012 een goede oogst van maïs en cacao zal zijn, zodat hun families dat niet kunnen.” Dit is de realiteit in de bush,’ zegt hij, woonachtig in Belize. Rutgers professor Ann-Michel Marsden zei Chock’s werkgever. Ongeveer tien jaar geleden bracht hij zijn sabbatjaar door in Belize om een ​​documentaire te maken genaamd Living Maya, die werd opgenomen in het Belizaanse schoolcurriculum. Uiteindelijk werd hij een online instructeur bij de afdeling Arbeidsstudies en Arbeidsrelaties. Hij interviewde Choch via de telefoon.

The Mayan Calendar End Date

Chok gaat twee keer per week met de bus over de asfaltweg naar het strand om als bewaker te werken. Het is een reis van 21/2 uur van zijn dorp Pueblo Viejo in Toledo County, “het voorlaatste dorp (op de weg) naar Guatemala.”

Mechanical Modeling Maya Calendar

Hij heeft acht kinderen; de oudste zoon stopte met school om te helpen op de cacaoboerderij van de familie. Hoewel hij katholiek is, neemt hij deel aan de Maya-antilopendans in zijn dorp. Hij en zijn familie spreken thuis Q’eqchi’ Mayan.

Chuck maakt zich geen moment zorgen over het einde van de wereld. Hij richt zich vooral op het onderhoud van zijn gezin. Scholen zijn duur, de lonen zijn laag en banen zijn schaars voor niet-boeren.

De Maya’s in delen van Guatemala en Mexico noemen het nog steeds de oude Maya-kalender, deels omdat wordt gesuggereerd dat bepaalde symbolen of afbeeldingen die de dagen vergezellen, gebeurtenissen op dezelfde manier beïnvloeden als de tekens van de dierenriem.

De Maya’s waren niet de eerste beschaving die een complex tijdsysteem ontwikkelde. De meest voor de hand liggende manier om de tijd te markeren is door de maancyclus te gebruiken. Maar het komt niet overeen met het zonnejaar, of de tijd die de aarde nodig heeft om rond de zon te draaien. Dus de kalender van elke cultuur moest onderweg enkele aanpassingen maken om rekening te houden met deze tijdverstoringen en vertragingen.

Failed Doomsday Predictions

Christenen hielden rekening met de lengte van de maanden, verlieten de Juliaanse kalender (meestal) en verlieten schrikkeljaren. Joden introduceren van tijd tot tijd nieuwe manen. Moslims besloten om elke maand te proberen af ​​te stemmen op een bepaald seizoen van het jaar.

De Maya’s voegden aan hun tijdsvereffening een duizelingwekkende combinatie van cirkels en lange kalenders toe, uitgerust met kleine symbolen en cijfers, 20. , “of voorspelden een nieuwe wiskunde door te rekenen op basis van de kenmerken die de dag beïnvloeden.

Het is door de jaren heen het echte werkveld geweest van archeologen, antropologen en numerologen die sinds het begin van de (vorige) eeuw verklarende theorieën hebben verworpen.

The Mayan Calendar End Date

De theorieën zijn moeilijk te bewijzen of te weerleggen omdat er weinig documentatie is van de auteurs van de kalender.

Why December 21 Is The Date The World Will End According To Wild Conspiracy Theories

Het idee van de “eindtijd” wordt al bijna 30 jaar gepopulariseerd door New Age theologen zoals wijlen Terence McKenna, die geloven dat het tijdperk van het menselijk bewustzijn is begonnen.

Denise Saracco, een sjamaan en massagetherapeute die een Mayakalender-workshop geeft in de Peaceful Ways-winkel in Butler, legde uit wat ze over de kalender leerde tijdens haar tweejarige stage. (Er is geen officieel titelcertificaat. “De geesten hebben het papierwerk allang opgegeven”, lacht hij. “Als je “gids” of buitenaardse stem je een sjamaan noemt, ben je een sjamaan, zegt hij.)

Tussen de 20 iconen en 13 tonen van de kalender, “kan het waanzinnig ingewikkeld worden”, zei hij. Hij kon niet voorspellen wat er in 2012 zou gebeuren, maar hij ziet het als een belangrijke datum.

“Is dit het einde van de wereld? Nee. Het is het einde van de wereld zoals wij die kennen,” zei hij.

Scientist Says Mayan Calendar Predicts End Of The World This Week

Het voorziet in een verschuiving van collectieve prioriteiten, weg van materialisme en naar een eenvoudiger leven met meer wederzijds respect en minder isolement.

Harman, die trainingen en persoonlijke sessies aanbiedt vanuit zijn Peaceful Way-winkel, zei dat hij in 2012 net zoveel angsten ziet veroorzaken als Y2K. (De slechte economie helpt zeker niet, zei hij.)

“We maken ons allemaal zorgen over wat er gaat gebeuren op 21 december 2012. Ondertussen hebben sommige mensen op dit moment moeite om hun rekeningen te betalen. Dus waarom denk je aan december? Een keer!” hij zei. Zijn workshops leren mensen hoe ze hun gedachten kunnen verleggen van negativiteit.

The Mayan Calendar End Date

Harman en Saracco zien onderweg vrede en harmonie. Maar er kan een hobbelige weg zijn voordat we er zijn, zei Saraco. “We hebben de wereld echt vervuild. Dus als er een aardbeving of een tsunami is, gaat het gewoon doen wat het moet doen om zichzelf te genezen. In alle dromen die ik de laatste tijd heb gehad, heb ik tsunami’s gezien. Oostkust ., Westkust, Florida,” zei hij.

How To Spot Untrustworthy Resources On The Maya

Wat betreft spirituele veranderingen, hij ziet ze al plaatsvinden. Volgens hem is “Occupy Wall Street” een perfect voorbeeld van de collectieve uiting van ontevredenheid die 2012 zal kenmerken.

1186: Een astroloog merkt op dat alle bekende planeten zich in Weegschaal bevinden en concludeert dat dit de sluier is van het leven zoals wij dat kennen. De aartsbisschop van Canterbury riep op tot een dag van verzoening. Het voelde als een truc.

1524: De voorspelling van de grote vloed werd herhaald op de dag van de astrologen. Anders kwamen ze erachter – oh! — ze vertrokken 100 jaar geleden. Iedereen kan fouten maken, toch?

1666: Wie is er niet bang voor een jaar met duivelse cijfers? Nu de zenuwen op de rand van een black-out balanceren, is het gemakkelijk in te zien waarom mensen in paniek raken.

Mayan Civilization: Calendar, Pyramids & Ruins History

1843: Er werd verwacht dat een groep “Millerieten” of Zevende-dags Adventisten in de heuvels van de staat New York zou opstijgen, maar ze werden teleurgesteld. Het blijkt dat William Miller de uitvinding van GPS drie keer voorspelde door te “hertellen”.

1974: Twee astronomen schreven op pagina 1524 over de naderende onheilslijnen van planeten die het ‘Jupiter-effect’ worden genoemd. Het enige negatieve: discomuziek.

Y2K: De wereld vergaat niet, maar al onze computers denken van wel. Een schimmel die chaos en voedselrellen voorspelt en niet door rood licht verschijnt.

The Mayan Calendar End Date

We kunnen een vergoeding ontvangen als u een product koopt of zich aanmeldt voor een account via een van de links op onze site. De belangrijkste ontcijferingsvooruitgang is geboekt bij het interpreteren van de data die in Maya-teksten zijn vastgelegd. Net als andere Meso-Amerikaanse culturen gebruikten de Maya’s verschillende onafhankelijke maar identieke kalenders om de tijd bij te houden. De eerste is gebaseerd op een herhalende cyclus van 260 dagen

Mayan Calendar Hi Res Stock Photography And Images

, 365 dagen en op basis van het zonnejaar. Beide werden tegelijkertijd gebruikt en samen creëerden ze een periode van 52 jaar. In heel Meso-Amerika, het begin

Mayan end of the world, mayan calendar end 2012, end of the mayan calendar, mayan calendar end of the world 2012, mayan calendar world end, mayan calendar date, tzolkin the mayan calendar, mayan end of the world date, end of mayan calendar, when did the mayan calendar end, save the date calendar, the mayan calendar