The Chronicles Of Narnia Audio Book

The Chronicles Of Narnia Audio Book – Narnia #02: The Lion, the Witch and the Cloak, dit (onverkort formaat) (#02 in de Chronicles Of Narnia-serie)

CS Lewis (1898 -1963) was een van de grote intellectuelen van de 20e eeuw en misschien wel de meest invloedrijke christelijke schrijver van zijn tijd. Deze in Oxford en Cambridge geboren geleerde schreef meer dan dertig boeken, waardoor hij toegang kreeg tot een breed publiek, en zijn werk blijft elk jaar duizenden nieuwe lezers aantrekken. Zijn opmerkelijke en populaire geschriften omvatten zijn zevendelige kinderserie The Chronicles of Narnia (1956); de ruimtetrilogie van sciencefiction (1938-1945); The Problem of Pain (1940), The Screwtape Letters (1942), Miracles (1947), Mere Christianity (1952) en The Four Loves (1960); en de autobiografische Surprise of Joy (1955) en A Grief Observed (1961). Veel christelijke schrijvers, voorgangers, denkers en kunstenaars hebben CS Lewis als een grote invloed op hun religieuze reizen beschouwd, en zijn Narnia-boeken zijn klassiekers geworden in de kinderliteratuur.

The Chronicles Of Narnia Audio Book

The Chronicles Of Narnia Audio Book

Clive Staples Lewis werd geboren in Belfast, Ierland op 29 november 1898, de zoon van Albert James Lewis, een advocaat van Welshe afkomst. Lewis stond als kind bekend als “Jack” nadat hij de naam had aangenomen van zijn hond die door een auto werd gedood. Zijn moeder Flora was de dochter van een anglicaanse priester en stierf toen Lewis nog maar tien jaar oud was. Lewis had een broer, Warren – bekend als Warnie – die drie jaar ouder was dan hij. De twee zouden het hele leven van Lewis goede vrienden en creatieve medewerkers blijven. Als kinderen deelden ze een fascinatie voor door de mens gemaakte dierlijke personages zoals Beatrix Potter, en schreven en illustreerden ze verhalen over een fictieve wereld die ze “The Box” noemden, volledig gerund door zulke denkbeeldige wezens.

Radio Theatre: The Chronicles Of Narnia: The Lion, The Witch, And The Wardrobe (digital Audio Download)

Het ouderlijk huis van Lewis stond vol met boeken en hij werd al op jonge leeftijd een fervent en ijverige lezer. Tot de dood van zijn moeder kreeg Lewis les van privéleraren en ging daarna naar een reeks kostscholen in Ierland en Engeland. Tijdens zijn laatste ambtstermijn, op 15-jarige leeftijd, deed Lewis afstand van zijn christelijk geloof en werd atheïst. Het was ook in deze tijd dat hij een diepe liefde ontwikkelde voor de oude Noorse mythologie en de natuurlijke wereld – een esthetisch complex dat hij ‘noorden’ noemde en dat associeerde met een mystiek innerlijk verlangen naar ‘vreugde’. Onder invloed van zijn leraar William Kirkpatrick zou Lewis nauw betrokken blijven bij de oude Griekse literatuur. Lewis’ academische bekwaamheid leverde hem in 1916 een beurs op voor Oxford, maar zijn studie werd al snel onderbroken door militaire dienst tijdens de Eerste Wereldoorlog. Lewis kreeg de opdracht als adjudant bij de lichte infanterie en werd naar het westfront in Frankrijk gestuurd, waar hij de verschrikkingen van de loopgravenoorlog zag en gewond raakte door wat bekend zou komen te staan ​​als ‘vriendelijk vuur’.

Na de oorlog hervatte Lewis zijn studie in Oxford, en in de jaren tussen 1920 en 1923 verwierf hij de eerste hand in Griekse en Latijnse literatuur, filosofie en Engels. In 1925 was hij fellow en docent Engelse literatuur aan het Magdalen College, Oxford – een functie die hij bijna dertig jaar zou bekleden. In 1954 verhuisde Lewis naar Cambridge, waar hij een hoogleraarschap kreeg op de nieuwe leerstoel Middeleeuwse en Renaissance Literatuur.

Aan het eind van de jaren twintig fuseerde Lewis’ kring van literaire vrienden in Oxford tot een discussiegroep die bekend stond als de Inklings, en die elkaar bijna twintig jaar lang regelmatig zou ontmoeten. Leden delen een passie voor verhalen, legendes, mythen – vooral Noords, Keltisch, folkloristisch en middeleeuws materiaal – en folklore. Ze lezen hun eigen werken in uitvoering en krijgen suggesties en kritiek van hun leeftijdsgenoten. Leden zijn onder meer JRR Tolkien, Hugo Dyson, Owen Barfield, Charles Williams en Warnie Lewis. Tolkiens The Lord of the Rings en Lewis’ sciencefictionroman Out of the Silent Planet behoorden tot de inzendingen in Inklings.

Het vrome katholicisme van zijn vriend Tolkien was van grote invloed op Lewis’ bekering tot het christendom tussen 1929 en 1931. De weg werd ook geopend door Lewis’ liefde voor de fantastische fictie van de Schotse schrijver en kerkpredikant George MacDonald (1824-1905), en GK Chesterton. . Excuses The Everlasting Man (1925). Lewis beschreef zichzelf als een bekeerde bekeerling in zijn spirituele memoires Aangenaam verrast (1955):

Radio Theatre: The Chronicles Of Narnia: Prince Caspian (digital Audio Download)

“Bij Trinity in 1929 gaf ik het op en biechtte ik op dat God God was, en ik knielde neer en bad: misschien die nacht de meest moedeloze en onwillige bekeerling in heel Engeland.”

Als christen bleef Lewis toegewijd aan de Anglicaanse gemeenschap waarin hij opgroeide, hoewel hij probeerde sektarische verschillen in zijn apologetische geschriften te bagatelliseren, in plaats daarvan prees hij de eeuwige essentie van de orthodoxie. Het was de laatste die Lewis introduceerde in zijn populaire boek Mere Christianity, gebaseerd op een reeks radiotoespraken die hij van 1942 tot 1944 aan de BBC gaf, dat een van de meest invloedrijke christelijke boeken van de moderne tijd is geworden. Lewis’ theologie was fundamenteel anglicaans, met een religieuze reikwijdte gevormd door de vormende invloeden van het katholicisme van Tolkien en Chesterton en het christelijke universalisme van MacDonald.

Lewis trouwde zeer laat op 57-jarige leeftijd, onder ongebruikelijke omstandigheden. Hij was een vriend geweest van Joy Davidman Gresham – een Amerikaanse intellectueel met een joodse achtergrond, die zich, net als Lewis, had bekeerd van het atheïsme tot het christendom. Joy wilde met haar twee zonen in het Verenigd Koninkrijk gaan wonen, omdat ze was ontsnapt uit een gewelddadig huwelijk, en Lewis stemde zo vriendelijk in met een burgerlijke unie om haar in staat te stellen te blijven. Kort daarna werd Joy gediagnosticeerd met terminale botkanker. Wat begon als een verstandshuwelijk tussen vrienden, verdiepte zich en Lewis en Joy hadden in 1957 een volledig christelijk huwelijk. Het blijkt dat Joy de liefde van Lewis’ leven was, en toen ze stierf na drie jaar vergiffenis, Lewis. hij voelde een vreselijke droefheid dat hij er niet echt uitkwam. Lewis vertelt over zijn grote verlies in A Grief Observed, dat hij onder een pseudoniem publiceerde. Het liefdesverhaal van Lewis en Joy werd het onderwerp van de film en het toneelstuk Shadowlands.

The Chronicles Of Narnia Audio Book

Lewis stierf aan nierfalen in 1963, minder dan een uur voor de moord op John F Kennedy. Lewis ligt begraven in de Holy Trinity Church, Headington, de parochie van Oxford, waar hij en zijn broer Warnie sinds de jaren dertig parochianen waren. Je kunt deze titel kopen met een creditcard die is uitgegeven in het land waar de uitgever een licentie voor de inhoud heeft gegeven.

The Chronicles Of Narnia Book List

Bezorg audioboeken aan iedereen ter wereld vanuit het comfort van je eigen huis. U kiest een tegoedpakket (3, 6 of 12), de ontvanger van het cadeau kiest zijn eigen audioboeken en lokale winkels worden ondersteund bij uw aankoop.

Een onverkorte digitale audio-editie van Voyage of the Dawn Treader, boek vijf van de klassieke fantasieserie, The Chronicles of Narnia, verteld door Emmy Award-winnende acteur Derek Jacobi.

Het eerste schip dat Narnia in eeuwen heeft gezien. Koning Caspian gaat op zijn eerste expeditie om de Zeven Koningen te vinden, de goede mannen die zijn slechte oom Miraz verbannen had toen hij zich de troon toe-eigende. De reis voert Edmund, Lucy, hun neef Eustace en Caspian naar de oostelijke eilanden, over de Zilverzee, naar Aslans land aan het einde van de wereld.

Is het vijfde boek in de klassieke fictiereeks van C. S. Lewis, een serie die lezers van alle leeftijden al meer dan zes decennia in de magische wereld van onvergetelijke personages trekt. Dit is een op zichzelf staande roman, maar als je de reis wilt voortzetten, lees dan verder

The Chronicles Of Narnia Complete Audio Collection Audiobook Free Download Online By Ellinorrosy

Clive Staples Lewis (1898-1963) was een van de grote intellectuelen van de 20e eeuw en was misschien wel een van de meest invloedrijke schrijvers van zijn tijd. Hij was decaan en docent Engelse literatuur aan de universiteit van Oxford tot 1954, toen hij unaniem werd verkozen tot leerstoel voor middeleeuwse en renaissanceliteratuur aan de universiteit van Cambridge, een functie die hij tot zijn pensionering bekleedde. Hij schreef meer dan dertig boeken, waardoor hij een groot publiek bereikte, en zijn werken blijven elk jaar duizenden nieuwe lezers trekken. Zijn opmerkelijke en beroemde prestaties omvatten:

, en de wereldberoemde klassieker The Chronicles of Narnia. Tot op heden zijn van de Narnia-boeken meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht en zijn er drie grote films van gemaakt.

Clive Staples Lewis (1898-1963) is een belangrijk deel van zijn geest en de belangrijkste dichter voor de schrijver Cristiano. Hij was tot 1954 een zekere professor in de literatura inglesa en miembro de la junta de gobierno aan de Universidad Oxford, en hij werd professor in de literatuur medeltida en renacentista aan de Universidad Cambridge, zijn functie tot jubil. Zijn bijdragen aan literaire kritiek, vroege literatuur, literaire fictie en populaire theologie hebben hem internationale bekendheid bezorgd. C. S. Lewis schrijft meer over spoorwegen, een dichtbevolkte plaats, en er is een mijl van het nieuwe land. Er zijn unieke en beroemde plaatsen

The Chronicles Of Narnia Audio Book

Watch the chronicles of narnia, the chronicles of narnia, chronicles of narnia book, disney the chronicles of narnia, chronicles of narnia online book, chronicles of narnia book set, the chronicles of narnia book review, chronicles of narnia the book, the chronicles of narnia audio, chronicles of narnia the movies, the complete chronicles of narnia, complete chronicles of narnia