Raya En The Last Dragon

Raya En The Last Dragon – Walt Disney’s nieuwste animatie-avontuur, met in de hoofdrollen Kelly Marie Tran en Awkwafina, is een visueel genot, maar heel gewoon.

Net als elke andere blockbuster die voornamelijk via PVOD of streaming te zien zal zijn in plaats van in het theater, Walt Disney

Raya En The Last Dragon

Raya En The Last Dragon

Iets mist bij het kijken op HDTV. Het is een prachtige, gedetailleerde, uiterst levendige avonturenfilm die, zoals

Disney Raya The Last Dragon

, die te zien is op een gigantisch scherm, met beelden op groot scherm en teleurstellende locaties die niet zozeer verhaal-/personageproblemen maskeren, maar op zijn minst een gedeeltelijke reden voor het seizoen zijn.

Zonder de overweldigende ervaring van zitten op het balkon van El Capitan of de dichtst mogelijke rij van een IMAX-bioscoop,

Het voelt alsof de nieuwste Disney-formule net zo mainstream wordt als het model uit het Katzenberg-tijdperk ooit was. De demografisch specifieke uitbeelding dient nu als een alibi om hetzelfde verdomde verhaal op een vervormde manier te vertellen. Hun 59e animatiefilm speelt als een losse remake

, inclusief de “geen schurken”-mentaliteit die volkomen flauw en schadelijk lijkt in onze huidige hel.

Kumandra And Raya Are Based On Southeast Asian Cultures

Kelly Marie Tran schittert als Raya, een krijgerprinses uit het ‘hart’ van Kumandra die op een zoektocht is om een ​​catastrofale gebeurtenis ongedaan te maken die de wereld in één heeft veranderd.

Woestijn stijl. Ze ontdekt snel de laatst overgebleven draak (Awkwafina, die haar best doet om de Geest of Maui van dit verhaal te zijn, maar dicht bij Eddie Murphy’s Mushu komt) die een belangrijke rol kan spelen bij het herstellen van de wereld in zijn oude glorie. Vanaf dat (verrassend vroege) moment in het 95 minuten durende verhaal (zonder credits), is het een snelle kans voor elk van de andere drie verdeelde landen om hun deel van de MacGuffin te pakken.

Zonder in details te treden, was ik onder de indruk van het vermogen van de film om te vertellen wat een post-apocalyptische tragedie was zonder lichamen te tellen, maar zonder te investeren in emotionele inzet vanwege de specifieke tijdelijke aard van het bloedbad. Bovendien is de reis om de gebroken stukken van de Dragon-edelsteen of hoe het ook heet weer in elkaar te zetten bijna te gemakkelijk, tot het punt waarop het onverklaarbaar is dat de betrokken mensen niet kort hebben samengewerkt om de spreekwoordelijke dag te redden waarop de eerste ramp toesloeg. . Het idee dat niemand elkaar vertrouwt, wordt enigszins tegengewerkt door hoe redelijk de meeste vrienden en vijanden zijn gebleken op de reis van deze held.

Raya En The Last Dragon

Het idee om iemand te vertrouwen die je vijand zou kunnen zijn, is een geldig idee, zelfs als Raya zich constant schaamt omdat ze achterdochtig is tegenover de persoon die de vreselijke omstandigheden in de plaats in de eerste plaats heeft veroorzaakt. Dat zou Namaari (Gemma Chan) zijn, een krijgerprinses uit het Land van Fangs en een vrouw (zoals we in de proloog zien) die de jonge Raya bevriend raakte en verraadde met wereldveranderende gevolgen. Raya en Namaari hebben een fel concurrerende relatie die reflecties en missers zal inspireren. Toch is het oprecht verdraaid hoeveel Sisu Awkwafina Raya in verlegenheid brengt omdat ze de vrouw die de wereld heeft gebroken niet vertrouwt.

Raya And The Last Dragon” Poster Released

Zoals het toekomstige sequels of Disney+ episodische series betaamt, ontmoet Raya kleurrijke bondgenoten bij elke stap van haar reis, elk uit een van de vijf verschillende landen. Samen met een draak en een rivaal uit zijn jeugd ontmoeten we een weesbaby die tot misdaad is overgegaan (Thalia Tran), een tienjarige chef-kok (Izaac Wang) en een eenzame sterke man (Benedict Wong). In een vacuüm bieden deze personages sterke komedie en voorbeelden van degenen die zijn achtergelaten om te rouwen om de “doden” (echt tijdelijk in steen veranderd), maar we kunnen niet anders dan denken dat elk van deze mensen een deel van Kumada’s aantrekkingskracht behoudt (inclusief Boun’s Shrimporium ).

(ja, dat is een compliment). De meer dramatische/avontuurlijke momenten voelen tegelijkertijd aan als een losse benadering van wat de Disney-komedie uit 2000 had moeten zijn toen het veel serieuzer was.

. Evenzo werkt de actie naast het vermijden van verwondingen of gevolgen. Er zijn veel “coole” gebaren die vriendelijk zijn voor gifs. Het lijkt er echter op dat Disney nog steeds bang is om een ​​actiedrama te maken dat minstens zo gewelddadig, intens en thematisch sterk is als b.v.

Kinderen zullen genieten van deze. Mijn negenjarige genoot ervan terwijl mijn 13-jarige mijn nederige plagerij en klachten herhaalde. Een deel van mijn apathie komt voort uit hoe verveeld we waren als het ging om verbluffende animaties en een relatief serieuze geanimeerde kaart. Als ik dit in het theater had gezien zoals ik van plan was, was ik misschien wat milder geweest en had ik vastgehouden aan de no harm/nofence-formule die geschikt was voor de franchise. Bovendien, in een minder monoculturele omgeving,

Watch Raya And The Last Dragon

Er zou een prachtig geanimeerde kindercartoon met drie sterren verschijnen die ook volwassenen wist te boeien. Het is nu de standaard evenementfilm en zal naar verwachting alles zijn voor alle demografische groepen.

Het bereikt eindelijk zijn climax, met een aantal “oké, andere en geïnspireerde” plotbeats en een (tijdelijk) onconventionele beslissing die speelt met belangrijke thema’s in het spel. Dat tijdelijke karakter, niet uit de behoefte om “kindvriendelijk” te zijn (Disney is nooit terugdeinzen voor drastische complotten), maar uit de behoefte om eeuwig lonende personages te bieden, maakt de hele film minder ontroerend en boeiend dan het anders zou zijn. zijn. . Het is ook niet de schuld van de film dat de moraal van ‘vrede, liefde en wederzijds begrip’ bedrieglijk is wanneer een van Amerika’s twee politieke partijen nazi’s speelt.

Als je op zoek bent naar een heerlijk geanimeerde avonturenkomedie met grappige personages, een ogenschijnlijk authentieke weergave van Zuidoost-Azië (ik kromp ineen bij de lijst met ingrediënten in de soep, citroengras is mijn aartsvijand), solide vocale uitvoeringen, levendige jachttaferelen en blessurevrije zwaardgevechten , zoek een openluchttheater of betaal 30 dollar voor Disney+. Er was een tijd dat Disney uitblonk in het maken van films die net zo kunstzinnig en thematisch waren als druk

Raya En The Last Dragon

. Die tijd zou ook een tijd zijn waarin A) Disney niet om sequels gaf, B) Disney (samen met Netflix) geen zeer begeerlijke demografie gebruikte als preventief schild tegen kritiek toen ze de popcultuur overnamen.

Raya And The Last Dragon And Southeast Asian Representation

Is een plezierige oppervlakte-actiekomedie die meestal werkt zoals bedoeld in een vacuüm. Het feit dat ik niet zoveel heb gekregen als ik had gehoopt, heeft te maken met de externe context en de veranderende vorm van wat Disney nu presenteert met iets in een film die voornamelijk is geregisseerd door het boek Don Hall / Carlos López Estrada. Zaken die mogelijk goedkeuring of erkenning hebben gekregen, maken nu deel uit van een specifieke commerciële formule en businessplan. Afgezien van de visuele en demografische verschillen, is Raya and the Last Dragon een Amerikaanse geanimeerde fantasiefilm uit 2021, geproduceerd door Walt Disney Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Studios Motion Pictures. Het komt uit op 5 maart 2021 en is de 59e animatiefilm in de Disney-animatiecanon.

Raya wordt een episch fantasie-avontuur met Zuidoost-Aziatische thema’s, dat zich afspeelt in een koninkrijk genaamd Kumandra, dat wordt beschreven als een ‘opnieuw uitgevonden land bewoond door een oude beschaving’. Vijf clans vormen het land van de draak en Raya is vastbesloten om de laatste draak te vinden.

Lang geleden, in de wereld van Kumandra, leefden mensen en draken in harmonie samen. Maar toen sinistere monsters genaamd Druun de aarde bedreigden, offerden de draken zichzelf op om de mensheid te redden. Nu, 500 jaar later, zijn dezelfde monsters teruggekeerd en is het aan een eenzame krijger om de wereld te redden.

Op 24 mei 2018 meldde That Hashtag Show dat Walt Disney Animation Studios een animatiefilm ontwikkelt met de titel Dragon Empire, die het regiedebuut zal zijn van verhaalkunstenaars Paul Briggs en Dean Wellins en is geschreven door Kiel Murray. In oktober van hetzelfde jaar kondigde Deadline aan dat Adele Lim was ingehuurd om het script te retoucheren en dat Osnat Shurer was ingehuurd om de film te produceren. Op 24 augustus 2019 heeft Disney de film officieel aangekondigd tijdens het D23 Expo Walt Disney Animation Studios presentatiepaneel. In augustus 2020 werd aangekondigd dat Don Hall en Carlos López Estrada, van wie de laatste zich in 2019 bij Disney Animation voegde, nu het roer overnemen als regisseurs, terwijl Briggs co-regisseur blijft en John Ripa zich bij hem voegt. Daarnaast kwam Qui Nguyen bij Lim als co-schrijver en Peter Del Vecho bij Shurer als producer.

Raya From Raya And The Last Dragon Brought To Life Through Cosplay

Raya en de laatste draak van Walt Disney Animation Studios reizen naar de fantasiewereld van Kumandra, waar mensen en draken lang geleden in harmonie samenleefden. Maar toen een kwade kracht de aarde bedreigde, offerden de draken zichzelf op om de mensheid te redden. Nu, 500 jaar later, is hetzelfde kwaad teruggekeerd en het is aan de eenzame krijger Ray om de legendarische laatste draak te vinden om het verwoeste land en zijn verdeelde mensen te herbouwen. Tijdens zijn reis zal hij echter leren dat het redden van de wereld meer vereist dan een draak – het vereist ook vertrouwen en teamwork. Raya and the Last Dragon bevat de stemmen van Kelly Marie Tran als Raya, een krijger wiens verstand zo scherp is als haar zwaard, en Awkwafina als een magische, legendarische, zichzelf wegcijferende draak genaamd Sisu. Tot de personages behoren ook een straatwijze 10-jarige ondernemer genaamd Boun, een lange reus Tonga en een stelend kind Noi met zijn band van Ongi.

Op 2 augustus 2019, tijdens de D23 Expo, werd bekend dat Awkwafina en Cassie Steele in de film waren gecast als respectievelijk Sisu en Ray.

Op 27 augustus 2020.

Raya En The Last Dragon

Raya and the last dragon bioscoop, last dragon the movie, vanity in the last dragon, the last dragon soundtrack, last dragon, the last dragon 1985, raya and the last dragon nederlands, via vai raya dragon sierra beige, raya and the last dragon kijken, the last dragon slayer, dragon raya disney, the last dragon download