Que Hago Si Estoy Triste

Que Hago Si Estoy Triste – Als u aan een depressie lijdt, kunt u zich het beste concentreren op de oorzaak van het symptoom, niet op het symptoom zelf.

Depressie is een normaal gevoel en hoort daarom bij het leven. “Het is de natuurlijke reactie op situaties waarin we een soort verlies ervaren. Het manifesteert zich vaak als gebrek aan inspanning, apathie, huilen, verminderde activiteit, gevoel van verdriet of gebrek aan energie en negatief denken”, legt Francisco Estupiñá Puig uit, plaatsvervangend voorzitter van de Spaanse Vereniging voor de Vooruitgang van de Klinische Psychologie. en leven – 21e eeuw (Sepcys). De feitelijke ervaring van een depressie kan van persoon tot persoon en van situatie tot situatie verschillen.

Que Hago Si Estoy Triste

Que Hago Si Estoy Triste

Wanneer depressie iemand verhindert om door te gaan met zijn leven en intense pijn veroorzaakt, “denken we dat de drempel van pathologische depressie, depressie is overschreden.”

Consejos Para Ayudar Al Niño A Combatir La Tristeza

Maar niet zo. Estupiñá legde uit dat “veel gebeurtenissen in het leven, zoals de dood van een geliefde, het verlies van een baan of een scheiding, een ernstige depressie kunnen veroorzaken zonder dit negatieve effect.”

Om de normale stress die elke dag optreedt te beheersen, geeft de expert de volgende tips:

Depressie is meestal een symptoom van iets dat fout gaat in ons dagelijks leven. “Het is beter, indien mogelijk, om me te concentreren op de oorzaak van het symptoom, niet op het symptoom zelf. Als ik bijvoorbeeld verdrietig ben omdat ik een conflict met iemand heb, is de beste manier om te stoppen met het eten van het verdriet, het oplossen van het probleem.

Maar soms – bijvoorbeeld de dood – is misschien geen mogelijke uitkomst. In deze gevallen zegt Estupiñá bijvoorbeeld “zoek de steun van anderen”.

Frases Para Animar A Mi Novia Que Está Triste: Mensajes Para Consolar

Praten over het probleem kan soms helpen. Hoewel de vice-president van Sepcys uitlegde, als algemene regel: ‘je moet praten als je denkt dat het nodig is. Het geeft een extern perspectief op ons probleem en we kunnen steun krijgen en loslaten.”

Hij zei echter: “Jezelf dwingen nee te zeggen is niet goed. Het is belangrijk om een ​​communicator te zijn en iemand met goede bedoelingen, maar meer geïnteresseerd in het verbeteren van ons leven dan voorheen. Naar ons luisteren kan een beetje verlichting brengen.

Een andere manier om depressie te bestrijden, is door te proberen uw levensstijl te verbeteren. Houd werk, vrije tijd en dagelijkse routines bij. Inderdaad, “moeiteloos”, voegt Estupiñá toe.

Que Hago Si Estoy Triste

De specialist staat erop om goede ideeën te vinden. Iedereen zal deze gevoelens bij verschillende activiteiten ervaren. Men kan bijvoorbeeld muziek of film produceren.

Estoy Triste: 9 Cosas Que Puedes Hacer Cuando Te Sientes Mal

Over het algemeen zijn “goed werk, plezier en inspanning de beste reactie op stress. Maar er moet voor worden gezorgd dat het geen manier wordt om aan de problemen van de waarheid te ontsnappen”, zei Estupiñá.

Lichaamsbeweging is erg goed voor de stemming en heeft een eigen euforisch karakter. “Vanwege de veranderingen in het lichaam, de afscheiding van endorfine en het daarmee gepaard gaande gevoel van moeilijkheid en verbetering.” Bovendien vergemakkelijkt het slapen en eten, twee processen die kunnen worden beïnvloed door stress.

Het is gebruikelijk dat depressie leidt tot apathie of apathie, wat leidt tot terugtrekking uit sociale, recreatieve, werk-, enz. “We kunnen meer gewicht toevoegen en de goede dingen verliezen die brandstof worden. Het is erg belangrijk dat het gewicht ons niet volledig stopt.” “Wat moet ik met mijn depressie? Het eerste is om te accepteren dat als we het te lang laten staan, het boos of boos kan worden, dus ik kan maar beter kijken en nadenken over wat ik in deze situatie wil doen, de volgende stap is om het op te nemen. , wat ben ik aan het doen en wat wil ik doen Al deze dingen om me te helpen zien hoe de voortgang is, als ik me voel sinds vorige week of drie maanden, geef me een gids als je hulp nodig hebt of niet.

Dit advies werd gegeven door experts van de Faculteit Psychologie Sandra Ferrer en Ángel Rodríguez, tijdens de les Leren omgaan met mijn stress, als onderdeel van de cyclus Handhaaf mijn gewicht Geestelijke gezondheid: vaardigheden om emoties te beheersen in de context van Covid-19.

Cosas Que Hacer Cuando EstÁs Triste

Experts voegden zich bij het publiek, voornamelijk docenten, om hun mening te uiten. Ze delen strategieën voor het omgaan met stress en het bevorderen van mindfulnessbeoefening, in het hier en nu.

De eerste aanbeveling is om over stress te praten. “Het is bewezen dat, door onze gedachten te communiceren, ze kunnen verminderen; Je hebt waarschijnlijk gehoord van catharsis, als iemand praat over wat er aan de hand is, komt dat gevoel los, maar soms is catharsis onaangepast, als ik naar iemand toe ga, schreeuw ik tegen ze en dwing ze, dat is niet nodig. Je moet proberen je manieren te veranderen, want als je niet altijd goed bent, word ik depressief en angstiger.

Een ander ding is hoe mensen dingen zien. Als vandaag bijvoorbeeld een heel moeilijke dag is, zegt Sandra Ferrer, “moet je denken dat het morgen beter zal zijn; de vraag is hoe zien we, als we hoop en duisternis zien, hoe langer het zo duurt, mijn depressie wordt onaangepast”.

Que Hago Si Estoy Triste

Wat moet ik doen? “Om mijn gedachten te beheersen, om eerst te weten wat me verdrietig maakt, bijvoorbeeld, ben ik gezakt voor een belangrijk examen, waardoor ik het gevoel krijg: nou, ik denk veel, ik heb het mis, ik denk dat ik echt slecht was op school; Dit negatieve gevoel zit me dwars, het is alsof ik een signaal geef, ik moet andere dingen vinden om dit negatieve gevoel te vervangen”.

El ‘síndrome Del Domingo’: Cómo Evitar La Tristeza Que Te Invade Al Terminar La Semana

Hoe kan ik het kwaad gebruiken om te leren en goed te zijn? Ik vind het onderwerp leuk, de leraar moedigt me aan om beter te zijn, de volgende keer zal ik het van dichterbij bekijken, dus dit hele pad zal ons leren om het slechte en het goede te zien. Als het voor ons moeilijk is om al deze dingen in ons hoofd te doen, kan ik ze op papier, alles moet opgeschreven worden om verdriet te brengen en we zullen dingen zien die niet goed genoeg zijn om het leren te beïnvloeden, zegt de psycholoog.

Als de negatieve gedachten me niet verlaten, zei hij, denk ik aan de activiteiten die ik wil doen die me gelukkig maken.

Psychologie-experts zeggen dat de Mindfulness-techniek, hier en nu, is wat er gebeurt. “Deze methode wordt gebruikt op het gebied van geneeskunde en psychologie, het bestaat al vele jaren en wordt gedaan in een comfortabele houding, bij voorkeur op de grond met de lotusbloemhouding, samen wandelen onder begeleiding van muziek, nodigt uit om je gedachten te beheersen en zorg voor je ademhaling”, zegt Ángel Rodríguez. Charles Dickens schreef: “We hoeven ons niet te schamen voor onze tranen, want ze zijn de regen die het blinde stof van de wereld wegspoelt dat onze verharde harten bedekt.” Experts zeggen zelfs dat het niet gepast is om ze te onderdrukken, omdat ze de ware uitdrukking zijn van vele emoties zoals verdriet, hulpeloosheid, woede en geluk.

Verschillende onderzoeken hebben geprobeerd aan te tonen dat de inhoud van tranen een deel van de stress die we in ons lichaam meedragen loslaat, dus ze hebben voor een deel een ontspannend en ontspannend effect. Dus huilen is een goede manier om emoties te beheersen en te proberen ze te beheersen. op zijn beurt kan het agitatie op het psychische niveau veroorzaken die vroeg of laat met grote kracht gebeurt.

Por Qué Estoy Deprimido Si Mi Vida Está Bien?

Maar wat gebeurt er als we niet kunnen huilen van verdriet? Experts zeggen dat wanneer dit gebeurt, het niet is omdat de persoon koud of irrationeel is, maar vanwege een psychologische blokkade die zich achter een moeilijke houding kan verschuilen. Moeite om je eigen gedachten onder controle te houden kan leiden tot deze mentale blokkade en het onvermogen om je gevoelens te uiten en te uiten.

Traumatische ervaringen uit het verleden van een dergelijk kaliber en emotionele intensiteit zorgen ervoor dat de geest deze blokkade als verdedigingsmechanisme activeert.

Als we in de kindertijd niet genoeg leren om verschillende emoties te herkennen en ermee om te gaan, kan dit ertoe leiden dat we opgroeien met weinig bewustzijn van emotionele toestanden.

Que Hago Si Estoy Triste

Het hebben van een hyperactief en zelfbeheerst karakter kan leiden tot problemen bij het verwerken van emoties en, bij uitbreiding, het uiten ervan door te huilen. Een ander ding dat vaak, zoals gezegd, schizoïde, antisociale, obsessief-compulsieve en narcistische persoonlijkheden zijn. Het is ook mogelijk om niet te huilen wanneer een persoon in een diepe depressie zit, in situaties van grote angst of als gevolg van een ernstige psychische aandoening zoals schizofrenie.

Cómo Dejar De Llorar

De vierde reden houdt verband met gebrek aan aandacht of rationeel denken als reden, d.w.z. gebrek aan bewustzijn van het probleem.

Is het mogelijk om tegen deze band te werken om opnieuw contact te maken met je eigen gevoelens en deze te uiten door te huilen? Experts raden aan om allereerst te proberen contact te maken met ons lichaam en de blokkade met kennis te identificeren. Meditatie is een geweldig hulpmiddel om dit doel te bereiken.

De tweede aanbeveling

Que hago yo, claro que si yello, como saber si estoy enamorado, que hago dios, como saber si estoy ovulando, que triste estoy, que triste, claro que si, que pasa si, que hago, estoy triste, thalia que estoy enamorada