Que Es Suv En Vehiculos

Que Es Suv En Vehiculos – Ik beken je. Mijn relatie met SUV’s is in een kwestie van jaren, misschien maanden, van haat in liefde veranderd. Zozeer zelfs dat ik het belang begon te begrijpen van dit type auto, dat me nog niet zo lang geleden leek als een hulpmiddel dat verschijnt als een sociale status en voorbijgaande mode. Ik sta mezelf zelfs de luxe toe om het ooit aan mijn familie, vrienden en familie aan te bevelen. Er is geen eerste waarschuwing voor uw “bijwerkingen”, de vele gebreken en handicaps die worden aangetroffen in wat we vaak kennen als SUV’s of cross-overs (een term die is bedacht om SUV’s te beschrijven die dichter bij voetgangerstoerisme staan).

Dat gezegd hebbende, mijn doel is niet om de illusie te verdrijven dat ze een SUV krijgen als ze die hebben. Van nu af aan zal ik proberen u dichter bij de realiteit van de SUV te brengen, ten goede of ten kwade, om u te helpen beslissen over de aankoop. Na deze introductie heb ik misschien het stof gezien, maar het lijdt geen twijfel dat er na de negatieve review van de SUV ook tijd zal zijn om de verdiensten te overwegen van een optie die in het jaar door 100.000 Spaanse kopers werd gekozen – weg. (Zie: 4 redenen waarom SUV’s elke euro waard zijn).

Que Es Suv En Vehiculos

Que Es Suv En Vehiculos

Het verschil tussen een compacte en een SUV van hetzelfde merk en dezelfde motor, uitrusting en lengte kan variëren van € 3.000 tot € 6.000.

Los Suv Más Seguros Del Segmento B En Panamá

Crisis, welke crisis? Het offroad-segment (cross-overs en alle soorten compacte SUV’s inbegrepen) blijft groeien met een onstuitbare snelheid, op de Spaanse markt vertegenwoordigt het al een marktaandeel van bijna 13%. De compacte SUV is echter nog steeds duurder dan de compacte, die er qua formaat, motor en uitrusting dichter bij staat. We hebben het over het verschil tussen een middenwielaandrijving (en of het nu voorwielaandrijving of vierwielaandrijving is) die rond de € 3.000-6.000 kan zijn, en in sommige gevallen zelfs hoger.

Er zijn ook anderen. Door zijn afmetingen, aerodynamica en gewicht heeft de crossover over het algemeen een hoger verbruik dan de compact, hoewel dit door economische/ecologische trends met nieuwe motoren afneemt. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met andere kosten waarmee rekening moet worden gehouden, bijvoorbeeld de prijs van banden, die over het algemeen hoger zijn (“duur” gebruik, 18″ wielen, gemengd is heel gebruikelijk). Sommige SUV’s gebruiken standaard samengestelde banden , waarvan de slijtage, prestaties en comfort op de weg niet altijd hetzelfde zijn als de standaardbanden van alle compacts, we zullen er later nog een keer over praten.

Uiterlijk, en in het algemeen, kleine auto’s en sedans blijven op een hoger niveau wat betreft kwaliteit van afwerking en interieurdesign.

We waren het erover eens dat SUV’s voornamelijk zijn ontworpen voor de stad en de weg, maar de waarheid is dat het ontwerp van de cabine en de kwaliteit van de afwerking, met een paar prijzenswaardige uitzonderingen, nog steeds zeer discutabel zijn. Op het eerste gezicht lijken de meeste erg duurzaam en geschikt voor offroad-misbruik, maar over het algemeen zijn ze een aantal stappen lager dan wat we in de meeste kleine auto’s zien.

Qué Camionetas Suv Comprar? Modelos Y Versiones

In feite kan het probleem iets anders zijn, maar de klanten van de SUV staan ​​zichzelf de “luxe” toe om de betere afwerking op te geven en de rest van de voordelen van dit type auto te kiezen. De compacts hebben over het algemeen een mooi design en een kwaliteit, vanwege het feit dat de distributie smal en competitief is, dus klanten moeten koste wat kost winnen. Logischerwijs zal deze trend in de loop van de tijd ook omkeren.

De dealers van vandaag vinden echter nog steeds veel SUV’s van meer dan € 30.000 waarvan het einde te veel overlaat voor een auto van deze prijs. Al is het waar dat dit wellicht een noodzakelijk compromis is zodat we een auto van dit kaliber kunnen rijden met een correcte gecorrigeerde prijs.

Alle SUV’s op de markt hebben offroad-capaciteiten die ongeëvenaard zijn op de markt, of het nu 4×2 of 4×4 is. Enkele zeer acceptabele afmetingen, invalshoek en vertrek, bescherming om schade aan de carrosserie te voorkomen. Zelfs SUV’s met voorwielaandrijving kunnen al moeilijke obstakels aan, in veel gevallen geholpen door de samengestelde banden of het hoge koppel van de nieuwe turbo- en dieselmotoren.

Que Es Suv En Vehiculos

Dat klinkt als een compliment voor de SUV, maar dat is het niet. Bovendien, aangezien het feit is dat maar heel weinig klanten eraan denken om door het land te gaan bij het kopen van een SUV, zullen velen het lichaam nooit vuil maken met modder. Dit wordt onder meer verklaard door het feit dat de SUV 4×2 het meest voorkomt. Niemand denkt eraan om de weg op te gaan zonder de veiligheid die een 4×4 biedt.

Cuáles Son Los Suv Que Quedan Por Menos De 3 Millones De Pesos?

De SUV is alleen stedelijk in reclamefictie. Feit is dat er meer praktische mogelijkheden zijn voor de stad.

Hoewel de marketingstrategie van de fabrikant nog steeds probeert om enkele van de waarden van de SUV te verbeteren, bijvoorbeeld zijn stedelijke capaciteiten, is het belang van dit type voertuig verre van wat het kan zijn: voertuigen van vergelijkbare lengte of gelijkwaardig. Laten we eens kijken dat de SUV vanwege het ontwerp van zijn carrosserie en algemene regels het nadeel heeft van zicht naar achteren en onder bepaalde hoeken. Daarom probeert het merk te compenseren met parkeersensoren, achteruitrijcamera’s en zelfs perimetercamera’s, extra’s die vaak standaard worden aangeboden, omdat ze erg handig zijn.

Dat gezegd hebbende, kan ik een paar opties bedenken die a priori praktischer en comfortabeler zijn in de stad dan een SUV.

Als ik het niet zeker weet, sta ik mezelf toe te twijfelen of een SUV net zo veilig is als elke andere auto. Het is een kwestie van natuurkunde.

Comprar Un Suv 4×2 O 4×4, ¿merece La Pena? ¿qué Otras Alternativas Existen? (+vídeo)

Het is waar dat de weg geen circuit is, en geen enkele compacte auto (tenzij hij sportief is) of SUV is ontworpen om in de bochten te “branden”. Maar het valt niet te ontkennen dat de afmetingen van dit type auto, de hoogte en de massa een behoorlijke handicap zijn, niet alleen bij het rijden op glooiend terrein, maar ook voor het comfort op de weg en in rijsituaties. , slimmigheidje. Op een paar eervolle uitzonderingen na is het “gedrag” van een SUV niet te vergelijken met een compact.

Stabiliteitscontrole wordt een redder in nood bij het omgaan met gevaarlijke situaties, omdat dit type auto (en zelfs met vier wielen) ongetwijfeld de neiging heeft om tractie of stabiliteit te verliezen vanwege het draagvermogen en het zwaartepunt. Aan de andere kant is er in de meeste gevallen gekozen voor een set ophangingen die prioriteit geeft aan comfort tussen kuilen en obstakels, kortom planten die beschermen en balanceren op de weg en in de stad, waar de campagne in grote letters werd aangekondigd. .

Nog een opmerking. Er zijn maar weinig SUV’s die zoals gewoonlijk gemengde banden hebben, ze zijn geweldig in het veld en in de sneeuw, maar niet zozeer op de weg. Maar als u van tevoren al weet dat de toekomstige SUV weinig of niets op boswegen zal rijden, is het acceptabel om u hiervoor te waarschuwen, zodat u de mogelijkheid kunt evalueren om “legale en huidige” banden te gebruiken “. Zoals altijd is het het beste om informatie via het merk of van de verkoper zelf te krijgen.

Que Es Suv En Vehiculos

Eindelijk. Zeg ik dat misschien ongeveer 100.000 Spaanse kopers de fout hebben gemaakt om in 2011 een SUV te kopen? Niet minder. Het is onmogelijk om te weigeren te accepteren dat de SUV er is om te blijven, maar het is geen voorbijgaande rage en het werkt goed in de verkoop omdat de voordelen belangrijk zijn of groter dan de nadelen.

Cuál Es La Mejor Marca De Autos Entre Kia Y Hyundai?

Als je dit eerste deel leuk vindt, moedig ik je aan te wachten op het tweede, dat de redenen zal evalueren waarom je een SUV zou moeten kopen, want zelfs als het op dit moment slecht is, zijn er ook redenen voor.

Met een graad in computertechniek en meer dan tien jaar papers over auto’s maken en testen, schrijft en werkt hij als redacteur bij . In 2007 begon ik mijn reis in de online media- en autowereld met mijn eigen project. Sinds 2009 vervoeg ik het team om mijn inspanningen te richten op het testen van auto’s, de actualiteit te volgen en nationale en internationale evenementen te verslaan. U kunt contact met mij opnemen via [email protected] De laatste jaren zijn ze populair geworden en iedereen wil ze hebben. We hebben het over SUV (afkorting van Sport Utility Vehicle), maar wat betekent SUV precies? Wat betekent SUV? We praten erover in het artikel over soorten auto’s, we hebben een verzameling gemaakt van de beste vergelijkingen van SUV’s, maar hierin

Que es etoro, que es el alzheimer, que es energia solar, que es paypal, cloud computing que es, que es el trading, que es maca, que es el retinol, que es el coaching, que es forex, que es un mba, au pair que es