Meaning Of The Mayan Calendar

Meaning Of The Mayan Calendar – Het onthult de Maya-kalender als een spiritueel apparaat dat de evolutie van het menselijk bewustzijn van de oudheid naar de toekomst beschrijft

• Biedt een nieuwe wetenschap van tijd die verklaart waarom de tijd niet alleen versnelt in de moderne wereld, maar feitelijk versnelt

Meaning Of The Mayan Calendar

Meaning Of The Mayan Calendar

• Leg uit dat het einde van de Maya-kalender niet het einde van de wereld is, maar een pad naar verlichting

About The Project

De Maya profetische kalender is niet de sleutel tot de beweging van de planetaire lichamen. In plaats daarvan functioneert het als een metafysische kaart van de evolutie van het bewustzijn en registreert het de stroom van mentale tijd – wat een nieuwe wetenschap van tijd oplevert.

De kalender wordt geassocieerd met de negen scheppingscycli die de negen niveaus van bewustzijn of onderwereld van de Maya-kosmische piramide vertegenwoordigen. Door empirisch onderzoek laat Calleman zien hoe deze piramidale structuur van bewustzijnsontwikkeling dingen zo verschillend kan verklaren als de gemeenschappelijke oorsprong van wereldreligies en de hedendaagse klacht dat de tijd sneller lijkt te gaan. In feite versnelt de tijd terwijl we ons verplaatsen van de materialistische planetaire onderwereld van de tijd die ons vandaag regeert naar een nieuwe en hogere frequentie van bewustzijn – de galactische onderwereld – ter voorbereiding op het ultieme universele niveau van bewuste verlichting. Calleman onthult hoe de Maya-kalender een spiritueel hulpmiddel is dat een beter begrip mogelijk maakt van de aard van bewuste evolutie in de menselijke geschiedenis en de concrete stappen die we kunnen nemen om deze groei naar verlichting mogelijk te maken.

Bijna iedereen die Meso-Amerikaanse oude beschavingen heeft bestudeerd, is het erover eens dat de manier om hun kosmologie te begrijpen – de manier waarop deze mensen de wereld bekeken – via hun kalender is. Blijkbaar waren de Maya’s de mensen die het meest geavanceerde kalendersysteem ontwikkelden. Totdat Mexico werd verpletterd, deelde een hele regio, die zich uitstrekte tot de huidige Verenigde Staten, de kern van dit kalendersysteem, de 260-daagse Heilige Kalender. Vóór de komst van de Spanjaarden was de hele regio spiritueel gesynchroniseerd met behulp van dezelfde kalender.

Het lijkt misschien vreemd dat de kalender zo belangrijk kan zijn. De meesten geloven dat de keuze van de kalender nogal willekeurig is en weinig effect heeft op het wereldbeeld van de beschaving. Maar misschien juist omdat de keuze van de kalender even onbelangrijk lijkt als de gebruikelijke conventie, is het een blinde vlek in ons bewustzijn geworden. De Gregoriaanse kalender, geïntroduceerd door paus Gregorius in 1582 en nu wereldwijd gebruikt, wordt als vanzelfsprekend beschouwd en er lijkt geen reden te zijn om deze te vervangen of aan te vullen.

Aztec Sun Stone

Maar wat als deze kalender een verraderlijke indoctrinatie introduceert waar de meeste mensen zich niet van bewust zijn en een vals wereldbeeld versterkt? Dit boek is gedeeltelijk geschreven om deze indoctrinatie te benadrukken en als alternatief om de ware Heilige Kalender te presenteren. Als alternatief voor het wereldbeeld dat ons door de Gregoriaanse kalender wordt opgedrongen, wordt de traditionele Maya-kalender nu uit haar as herboren. Deze Heilige Kalender is een codificatie van het Maya Universum van Heilige Tijd.

Erger nog, de Maya-kalender wordt grotendeels verkeerd voorgesteld door reguliere reisgidsen en studieboeken. Doorgaans benadrukken standaardboeken hoe geavanceerd de Maya-leringen van wiskunde en astronomie in de oudheid waren. Hoewel dit waar kan zijn, heeft het bijna geen zin en zou het op zichzelf geen goede reden zijn voor een heropleving van de Maya-kalender. De astronomische metingen van de hedendaagse wetenschappers zijn immers veel nauwkeuriger dan die van de oude Maya’s, en als astronomie alles zou zijn, zou er voor ons geen goede reden zijn om in een diepere interesse te investeren. Voor de wereld van vandaag zijn niet de astronomische aspecten van de Maya-kalender belangrijk, maar de spirituele. Dankzij de niet-astronomische spirituele kalenders, tun (360 dagen) en tzolkin (260 dagen), kun je de ware en ongeëvenaarde bijdrage van de Maya’s aan de moderne mensheid vinden.

Tzolkin, of “aantal dagen” in Yucateeks Maya, is ook bekend als de heilige kalender. In Guatemala hebben de inwoners van Quiché-Maya deze kalender 2500 jaar intact gehouden dankzij de zorgvuldige naleving van de kalender door de zogenaamde . Door de gegevens te vergelijken met de data op de oude stèles, konden archeologen bevestigen dat er in 2500 jaar geen enkele dag verloren was gegaan.

Meaning Of The Mayan Calendar

De Maya-kalender wordt nog steeds gebruikt. In de afgelopen twee decennia is de belangstelling voor de Maya-kalender over de hele wereld gegroeid en er zijn pogingen gedaan om deze te reconstrueren en een echte spirituele kalender te ontwikkelen die de toekomst van de mensheid schetst. Deze opleving vindt deels plaats onder onderzoekers die als uitgangspunt nemen dat het Maya-wereldbeeld dichter bij de waarheid was en staat dan nu. Dit gebeurt ook onder de levende Maya’s zelf, van wie velen hun jongen op de oude manier opvoeden. De Heilige Kalender is de kern van het onderwijs.

Maya Cosmogenesis 2012: The True Meaning Of The Maya Calendar End Date

Dagen tellen: Tzolkin In de Heilige Kalender worden dagen anders geteld dan kalenders elders in de wereld. In deze kalender worden dagen op twee manieren geteld. De cijfers één tot en met dertien vormen het aftellen van dertien dagen, of “dertig” (er is geen woord voor in het Engels, maar in het Spaans: trecena). Parallel aan elke dag wordt een van de twintig verschillende tekens toegewezen, die altijd in een bepaalde volgorde worden geteld, wat resulteert in een cyclus van twintig dagen die door de Maya’s uinal wordt genoemd. De twee berekeningen, trecena en uinal, lopen samen, zodat elke dag wordt gekenmerkt door zowel een getal als een teken. Een gebruikelijke manier om dit te illustreren is met twee versnellingen, een met dertien cijfers en de andere met twintig cijfers van de dag, die elke dag een stap verschuiven en een nieuwe combinatie vormen.

Aangezien elke dag wordt gekenmerkt door zowel een getal als een teken, worden 13 x 20 = 260 verschillende combinaties van cijfers en tekens achter elkaar gegenereerd. De eerste dag is 1 Imix, de tweede is 2 Ik, dan 3 Akbal, 4 Kan, 5 Chicchan, 6 Cimi, 7 Manik, 8 Lamat, 9 Muluc, 10 Oc, 11 Chuen, 12 Eb, 13 Ben, dan niet 14 , maar 1 Imix, want de dertien nummers beginnen in een nieuwe ronde. Elk van deze combinaties van getallen en symbolen wordt elke 260 dagen herhaald. De kaart van deze 260 combinaties van dertien dagen tellen en twintig tekens, weergegeven in figuren 1.9-1.10, werd door Mexicanen en tzolkin onder de Maya Yucatecs tonalpouhalli genoemd. Het wordt nog steeds beschouwd als de heilige kalender van de levende Maya’s, en weerspiegelt het proces van goddelijke schepping dat ononderbroken doorgaat.

Carl Johan Calleman is gepromoveerd. in fysische biologie en was een expert op het gebied van chemische kankerverwekkende stoffen voor de Wereldgezondheidsorganisatie. Hij begon de Maya-kalender te bestuderen in 1979 en geeft nu wereldwijd lezingen. Hij is ook de auteur van The Purposeful Universe, Solving the Greatest Mystery of Our Time: The Maya Calendar and The Maya Calendar and the Transformation of Consciousness. Hij woont in Nieuw-Mexico.

“Het lezen van dit boek is een krachtige en opwindende ervaring. Elke pagina biedt verhelderende inzichten die de diepste geheimen van de menselijke geschiedenis en de evolutie van het wereldwijde bewustzijn onthullen.”

The Mayan Calendar And The Transformation Of Consciousness

“Hoe meer je dit boek leest, hoe indrukwekkender en betekenisvoller Callemans historische focus wordt … hij verklaart gebeurtenissen die anders willekeurig zouden lijken, en geeft enige samenhang aan de patronen van de wereldgeschiedenis … gevuld met een verbazingwekkend niveau van onderzoek. .. een geheel nieuwe manier om onze geschiedenis en onze mogelijke toekomst te begrijpen”.

“… de Maya-kalender is een kaart om het menselijk bewustzijn en onze plaats in de ruimte te begrijpen.”

“Calleman geeft een fascinerend beeld van de wereldgeschiedenis dat een fractaal element is van een grotere realiteit.”

Meaning Of The Mayan Calendar

“Callemans boek is een schat aan verhalen, mythen en inzicht in een van de meest opmerkelijke prestaties in de menselijke geschiedenis, de Maya-kalender. Zijn suggestie is dat onze tijdgenoten de fijne kneepjes van de kalender leren om ons bewustzijn te ontwikkelen door middel van synchronisatie met de planetaire, galactische en universele “hoogfrequente evolutionaire cyclus”.

Mayan Calendar Png Images

Ontvang bovendien aanbevelingen en exclusieve aanbiedingen voor al uw favoriete boeken en auteurs van Simon & Schuster.

Door op “Registreer mij” te klikken, bevestig ik dat ik het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden heb gelezen en geaccepteerd. Gratis eBook-aanbieding alleen beschikbaar voor NIEUWE Amerikaanse abonnees. Aanbod te gebruiken door de partner van Simon & Schuster die zich bezighoudt met de implementatie van e-books. Moet binnen 90 dagen worden gebruikt. Bekijk de volledige voorwaarden en de verkiezingen van deze maand. Als we het hebben over de Maya-kalender, hebben we het eigenlijk over twee kalenders – een die de gewone tijd meet en de andere die de heilige tijd meet. Deze twee kalenders dringen zo door dat ze de seculiere en heilige dimensies van de werkelijkheid integreren en synthetiseren. In dit boek zullen we ons voornamelijk concentreren op de rituele tijdkalender, gewoonlijk chol q’ij of tzolk’in genoemd, en soms ook wel de rituele almanak of de waarzeggerij-almanak genoemd.

The end of the world mayan calendar, calendar of mayan, the mayan calendar explained, explanation of the mayan calendar, end of the mayan calendar, predictions of the mayan calendar, end of mayan calendar, the mayan calendar, last day of the mayan calendar, mayan calendar end of the world 2012, tzolkin the mayan calendar, the real mayan calendar