How Early Does Pregnancy Symptoms Start

How Early Does Pregnancy Symptoms Start – Je werd een beetje suf wakker. Je borst is een beetje gevoelig. Je hebt een sluipend vermoeden. Maar voordat je begint met het plannen van je Baby Shower-outfit, is het tijd om de feiten op een rijtje te krijgen. Hoe vroeg beginnen zwangerschapssymptomen eigenlijk?

Voordat je er zelfs maar aan denkt om op een stok te plassen, zijn er een paar tekenen dat je groei groter kan zijn dan de zwelling van de bolognese van gisteravond. Hier is een blik op de zeer vroege zwangerschapssymptomen die u kunt ervaren – en hoe vroeg u ze kunt herkennen.

How Early Does Pregnancy Symptoms Start

How Early Does Pregnancy Symptoms Start

De grap van het leven (waarmee ik bedoel de manier waarop het regelmatig met je probeert te rotzooien) is dat de meeste van je vroege zwangerschapssymptomen lijken op wat je zou verwachten vlak voor je menstruatie. Dat is het tegenovergestelde van zwangerschap. Dank u, Moeder Natuur.

Early Signs Of Pregnancy [survey Results]

Als je helemaal in harmonie bent met je cyclus, kun je iets ongewoons opmerken. Zoals deze vroege zwangerschapssymptomen:

Welnu, de hierboven genoemde zeer vroege zwangerschapssymptomen kunnen ongeveer 2-4 weken na de conceptie worden waargenomen. Maar als u niet zeker weet of de laatste Pringles-etende ergernis van uw man PMS is of het begin van het moederschap, zijn er iets meer opvallende symptomen na ongeveer 4 weken.

Tegenwoordig kun je testen kopen die je een paar dagen voor de datum van je gemiste menstruatie de uitslag geven. Maar ze kunnen duur zijn. Voor de meest betrouwbare resultaten moet u wachten met plassen tot de dag nadat u uw menstruatie heeft gemist. En als je het niet zeker weet of je cyclus niet zo regelmatig is, streef dan naar 21 dagen na je laatste onbeschermde seks.

Moderne zwangerschapstesten meten het niveau van het zwangerschapshormoon hCG in je urine. En ze zijn ongelooflijk nauwkeurig en meten zeer kleine hoeveelheden. Een positief resultaat is bijna altijd juist, maar vals-negatieven kunnen voorkomen. Als u het niet zeker weet, wacht u een paar dagen en probeert u het opnieuw. hCG verdubbelt elke dag als je zwanger bent, dus het wordt na verloop van tijd gemakkelijker en gemakkelijker te detecteren.

Am I Pregnant? 10 Early Signs And Symptoms You Could Be Pregnant

Uw arts zal u niet vragen om een ​​bloedtest te doen om dit te bevestigen, omdat moderne tests zo betrouwbaar zijn. Maar neem dan contact op met je huisarts en maak een afspraak met een verloskundige. En dan begint de hele achtbaan van de eerste drie maanden! Editor Health is onafhankelijk en objectief. Om onze rapportage te ondersteunen en deze gratis inhoud aan onze lezers te bieden, ontvangen we een vergoeding van bedrijven die adverteren op Gezondheid. Deze vergoeding komt uit twee hoofdbronnen. Ten eerste bieden we betaalde plaatsingen aan voor adverteerders om hun aanbiedingen in te dienen. Compensatie voor deze plaatsingen is van invloed op hoe en waar de aanbiedingen van adverteerders op de site worden weergegeven. Deze site dekt niet alle bedrijven of producten die op de markt verkrijgbaar zijn. Ten tweede nemen we in sommige artikelen ook links op naar aanbiedingen van adverteerders; deze gelieerde links kunnen inkomsten genereren voor onze site wanneer u erop klikt.

Vergoeding van adverteerders heeft geen invloed op de aanbevelingen of adviezen die onze redactie in onze artikelen geeft of heeft geen invloed op de redactionele inhoud van Tervis. Hoewel we er alles aan doen om nauwkeurige en actuele informatie te verstrekken die volgens ons belangrijk voor u is, kan en kan Health niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig is en geeft geen verklaringen of garanties met betrekking tot de nauwkeurigheid of de toepasbaarheid ervan. haar.

Dr. Elizabeth A. Poynor is een gynaecologische oncoloog en gevorderde bekkenchirurg met een diep begrip van de gezondheid van vrouwen.

How Early Does Pregnancy Symptoms Start

De commissies die we verdienen via gelieerde links op deze site hebben geen invloed op onze meningen of beoordelingen. Onze redactionele inhoud is gebaseerd op diepgaand onderzoek en begeleiding van de Gezondheidsraad.

Pregnancy Timeline: What Happens Each Month And Trimester

Als je weet dat je misschien zwanger bent, lijkt alles een vroeg teken van zwangerschap. Of het nu een plotselinge afkeer van je favoriete eten is of een licht zere borst, je zult je afvragen:

Hier is alles wat u moet weten over vroege zwangerschapssymptomen, inclusief waarom ze optreden en hoe u veilige verlichting kunt vinden.

Symptomen in het begin van de zwangerschap kunnen verwarrend zijn omdat ze vaak symptomen nabootsen die veel vrouwen tijdens hun menstruatiecyclus ervaren, zoals gevoelige borsten, krampen of zelfs spotting.

Het meest voorkomende symptoom van vroege zwangerschap is echter een gemiste periode, volgens Shari Lawson, MD, directeur verloskunde en gynaecologie bij Johns Hopkins Medicine in Baltimore. “Als de cyclus van een vrouw vier of vijf dagen voorbij is, is dat meestal een teken dat ze een zwangerschapstest moet doen”, zegt Dr. Lawson.

Weird Early Signs Of Pregnancy (the Very Early And Unusual!)

De ernst van deze symptomen varieert, en hoewel sommige mensen er slechts enkele kunnen ervaren, kunnen anderen er helemaal geen ervaren. Iedereen is anders, maar als u zich zorgen maakt over uw symptomen (of het gebrek daaraan), neem dan contact op met uw arts.

Smering is niet ongehoord in de vroege zwangerschap. In een onderzoek onder meer dan 4.500 vrouwen meldde 27% bloedingen in het eerste trimester. Hoewel bloedingen in het begin van de zwangerschap soms op een miskraam kunnen wijzen, werd een zeer lichte bloeding die slechts één tot twee dagen duurde meestal niet geassocieerd met een miskraam, zo bleek uit de studie.

Waarom gebeurt dit? Soms vindt spotting plaats direct na de bevruchting, vaak ‘implantatiebloeding’ genoemd. “Terwijl het embryo door de baarmoeder en implantaten beweegt, kan er wat bloedverlies optreden”, zegt Dr. Lawson.

How Early Does Pregnancy Symptoms Start

Nog een goedaardige reden voor spotting in het eerste trimester? De baarmoederhals is gevoeliger dan normaal. Dus een bekkenonderzoek of seks kan lichte bloedingen veroorzaken.

Pregnancy Symptoms: Obsessing In The Two Week Wait

Wat te doen: Hoewel het niet ongewoon is, is het de moeite waard om tijdens de vroege zwangerschap uw arts te bellen om een ​​buitenbaarmoederlijke zwangerschap uit te sluiten – wat mogelijk levensbedreigend kan zijn. Als de plek goedaardig is, wordt u meestal geadviseerd om deze in de gaten te houden en opnieuw te bellen als deze ernstiger wordt. In de meeste gevallen duurt de kleuring niet lang en verdwijnt deze vanzelf.

Veel vrouwen ervaren milde of zelfs ernstige krampen in de vroege stadia van de zwangerschap. “Soms kan het heel belangrijk zijn en zijn ze in de war omdat ze het zonder menstruatie hebben”, zegt Lawson.

Waarom gebeurt dit? Volgens dr. Lawson, zijn er verschillende theorieën over waarom krampen optreden tijdens de vroege zwangerschap. Een daarvan is de kleine bloeding die optreedt tijdens implantatie. “Bloed is irriterend en kan epileptische aanvallen veroorzaken”, zegt ze.

Een andere theorie heeft te maken met het oprekken van de baarmoeder. “De baarmoeder is een spier, dus hij trekt samen tijdens de zwangerschap”, zegt ze. Sommige vrouwen associëren het met krampen.

Heightened Sense Of Smell During Pregnancy

Wat te doen: Als zwangerschapskrampen je echt dwars zitten, probeer dan een warm bad te nemen, een warmwaterkruik in een handdoek te wikkelen en deze naast je buik te leggen, of wat ontspanningsoefeningen te doen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed gehydrateerd bent.

Als geen van deze oplossingen werkt, weet dan dat Tylenol over het algemeen als veilig wordt beschouwd tijdens de zwangerschap, maar raadpleeg altijd uw arts voordat u medicijnen gebruikt tijdens de zwangerschap.

Nadat je je menstruatie hebt gemist, is een van de meest voorkomende vroege zwangerschapstekenen pijnlijke of gevoelige borsten, volgens Dr. Lawson.

How Early Does Pregnancy Symptoms Start

Waarom het gebeurt: geef de hormonen de schuld. “Borstgevoeligheid is te wijten aan hogere niveaus van oestrogeen en progesteron in de vroege zwangerschap”, zegt Dr. Lawson. Deze tederheid is ook een signaal dat de melkkanalen zich in je lichaam beginnen te vormen, wat betekent dat het zich al voorbereidt op het geven van borstvoeding.

When To Take A Pregnancy Test: Timing, Efficacy, And More

Wat moet er gedaan worden? Een ondersteunende beha kan een groot verschil maken bij pijnlijke of zware borsten, vooral omdat borsten de neiging hebben om te groeien tijdens de zwangerschap. En hetzelfde geldt voor een sport-bh – degene die je voor de zwangerschap droeg, ondersteunt je nu misschien niet genoeg. Als je ‘s nachts last hebt van ongemakken, kun je in een beha slapen.

Misselijkheid is waarschijnlijk het meest besproken symptoom van vroege zwangerschap, en dat komt omdat het zo vaak voorkomt: 70% van de zwangere vrouwen ervaart wat gewoonlijk ochtendmisselijkheid wordt genoemd (hoewel het voor velen de hele dag aanhoudt), en misselijkheid of braken kan optreden. Ongeveer 3% van de zwangerschappen is buitenbaarmoederlijk, volgens de Cleveland Clinic.

Waarom gebeurt dit? Wanneer een thuistest aangeeft dat u zwanger bent, komt dat omdat deze kleine strip het hormoon humaan choriongonadotrofine (HCG) in uw urine detecteerde. HCG-spiegels stijgen tijdens de vroege zwangerschap en helaas kunnen hoge HCG-spiegels misselijkheid veroorzaken.

“Hoe hoger uw HCG-niveau, hoe meer misselijkheid u ervaart”, zegt Dr. Lawson. “We zien hogere niveaus van HCG bij mensen met een tweeling of drieling, daarom voelen sommige vrouwen zich erg ziek met veelvouden, maar we kunnen ook hoge niveaus van HCG zien bij eenlingzwangerschappen.”

Early Symptoms Of Pregnancy

Progesteron kan ook de oorzaak zijn van misselijkheid. “Progesteronspiegels zorgen ervoor dat gladde spieren ontspannen, wat de beweging van voedsel door de maag vertraagt ​​​​en misselijkheid kan veroorzaken”, zegt Dr. Lawson.

Wat te doen: Eet de hele dag door kleine, frequente maaltijden, zegt Rhonia Gordon, MD, klinisch assistent-professor verloskunde en gynaecologie aan de NYU Langone Health in New York.

“Als je maag leeg is, kun je meer maagzuur aanmaken, wat misselijkheid kan veroorzaken”, zegt ze. “Jij kan

How Early Does Pregnancy Symptoms Start

When do pregnancy symptoms start, how soon do pregnancy symptoms start, early pregnancy symptoms cramps, how early can pregnancy symptoms start, very early pregnancy symptoms, when do early pregnancy symptoms start, how early pregnancy symptoms, very early symptoms of pregnancy, how soon can pregnancy symptoms start, early pregnancy symptoms discharge, how early pregnancy symptoms start, when can pregnancy symptoms start