Harry Potter Sorting Hat Pottermore

Harry Potter Sorting Hat Pottermore – Ten minste een deel van de inhoud in dit artikel is gebaseerd op informatie in Harry Potter: Hogwarts Mystery en Harry Potter: Puzzles and Spells en Harry Potter: The Magic Awakens en Hogwarts Legacy.

“O, je vindt me misschien niet mooi, maar oordeel niet op wat je ziet, ik eet mezelf op als je een mooiere hoed vindt dan de mijne.”

Harry Potter Sorting Hat Pottermore

Harry Potter Sorting Hat Pottermore

De Sorteerhoed op Zweinstein was een bewuste magische hoed die bepaalde tot welke van de vier huizen in de school elke nieuwe leerling behoorde. De vier huizen waren Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw en Zwadderich.

Discover Your Patronus On Pottermore

Tijdens een banket aan het begin van elk schooljaar stonden de eerstejaars in de rij en werden hun namen in alfabetische volgorde voorgelezen. Daarna ging iedereen op een krukje zitten en werd er een hoed op zijn of haar hoofd gezet.

In 1991 was de hoed armoedig en oud; hij was opgelapt, geslagen en erg vies. Om te spreken en te zingen, opende zich een traan langs de rand als een mond. Hij sprak met de persoon in de hoed met een lage, lage stem, waarbij hij Legitimiteit gebruikte om zijn gedachten te interpreteren en erop te reageren. Na enig nadenken kondigde de hoed luid zijn keuze aan zodat iedereen het kon horen, en de leerling ging het uitverkoren huis binnen.

Het moment van reflectie varieerde in de tijd van minder dan een seconde tot meer dan vijf minuten (bekend als de “hoed”).

De Sorteerhoed stond erom bekend dat hij weigerde toe te geven dat hij ooit een fout had gemaakt bij het sorteren van leerlingen. Op de momenten dat de Zwadderaars altruïstisch of onbaatzuchtig waren, wanneer de Ravenklauwen zakten voor elk examen, wanneer de Huffelpufs lui waren maar academisch begaafd, en wanneer de Griffoendors laf waren, bleef de Hoed bij zijn oorspronkelijke beslissing. Over het algemeen maakte de hoed echter heel weinig beoordelingsfouten tijdens zijn lange eeuwen van werk.

Harry Potter: Rupert Grint Took The Sorting Hat Test But Didn’t Get Gryffindor

“Elk jaar zingt hij een nieuw [lied]. Het moet een behoorlijk saai leven zijn, nietwaar, hoed? Ik denk dat ze het hele jaar bezig is met het schrijven van het volgende.”

Volgens het verhaal werd de Sorteerhoed ongeveer duizend jaar geleden gemaakt en begon als een gewone hoed van Goderic Griffoendor. Toen Griffoendor, samen met Zalazar Zwadderich, Rowena Ravenklauw en Helga Huffelpuf, vroegen hoe ze zouden doorgaan met het sorteren van de studenten als ze alle vier dood waren, nam Griffoendor zijn hoed af en, samen met de andere oprichters, toverden ze het met hun gecombineerde intelligentie. . . . De vier oprichters wilden ervoor zorgen dat studenten zouden worden toegewezen aan hun aangewezen huizen, gekozen op basis van de voorkeuren van elke oprichter.

De Sorteerhoed, nu geanimeerd, kon studenten sorteren en verdelen in Hogwarts-huizen en bleef dit een millennium doen, en werd doorgegeven aan elke nieuwe directeur of directeur in de school. Wanneer het niet in gebruik is, wordt het opgeborgen in het kantoor van de huidige directeur of directeur.

Harry Potter Sorting Hat Pottermore

De hoed bleef zijn taken uitvoeren in september aan het begin van de viering van het begin van het semester, toen hij op een driepotige (soms vierpotige) kruk voor de Grote Zaal werd geplaatst.

Harry Potter Hogwarts House Quiz Pottermore Version

In 1858 slaagde Angus Buchanan, een elfjarige Schotse Snul, erin om met de hulp van zijn tovenaarbroer het festival binnen te sluipen en de Sorteerhoed op zijn hoofd te zetten. De Sorteerhoed zei toen vriendelijk dat hij een aardige man was, maar geen tovenaar.

Het zwaard van Goderic Griffoendor, een van de weinige andere bekende relikwieën van de stichter, kan op magische wijze elke Griffoendor die waardig wordt geacht uit een hoed trekken, ongeacht hoe veilig de locatie van het zwaard is.

Het is niet bekend waarom dit mogelijk was, maar het was te wijten aan de hoogste loyaliteit jegens Hogwarts. Er zijn twee gevallen bekend waarin dit gebeurde tussen 1992 en 1997, een keer toen Harry Potter in de Geheime Kamer was,

Elk jaar, voordat de studenten werden georganiseerd, droeg de hoed een nieuw openingslied voor. De lengte en inhoud van deze nummers variëren, hoewel ze zich meestal richten op de hoed en zijn rol bij het sorteren van nieuwe studenten.

Harry Potter Hogwarts Crest, Harry Potter: Hogwarts Mystery Harry Potter: Hogwarts Mystery Sorting Hat Fictional Universe Of Harry Potter, Harry Potter, Shield, Helga Hufflepuff Png

Ron Wemel stelde voor dat de Hoed het hele schooljaar zou besteden aan het componeren van haar volgende nummer.

Hoewel het niet bekend is hoe de Hoed van de komende gebeurtenissen hoorde. Er is onthuld dat de hoed een deel van zijn informatie van Albus Perkamentus ontvangt, hoewel het niet bekend is of ze dit zou hebben gedaan voordat iemand die zo machtig was in de tovenaarswereld aantrad.

Sorteerhoed: “Hmm. Moeilijk. Heel moeilijk. Veel moed, zie ik. Geen slechte bedoeling. Ik heb talent, mijn god, ja – en een mooie dorst om mezelf te bewijzen, dat is interessant. .. Dus waar heb ik je gezet?”

Harry Potter Sorting Hat Pottermore

Sorteerhoed: “Niet Zwadderich, hè? Weet je het zeker? Je kunt geweldig zijn, weet je, het zit allemaal in je hoofd, en Zwadderich zal je op weg helpen naar grootsheid, daar bestaat geen twijfel over – nee? Ik weet zeker dat het beter is om GRIFFINDOR te zijn!”

The Sorting Hat

De sorteerhoed leek moeite te hebben met het sorteren van Harry Potter. Dit hield in dat Harry meer roem en glorie zou krijgen door zich bij Zwadderich aan te sluiten, aangezien Harry Zwadderich eigenschappen bezat zoals sluwheid en vastberadenheid. Harry vroeg specifiek om dit lot te worden bespaard. In plaats daarvan, op basis van deze keuze, plaatste de Hoed hem in Griffoendor, waar zijn beide ouders ook werden gesorteerd.

Toen Harry in zijn tweede jaar met de Hoed sprak, herhaalde ze haar eerdere beweringen dat Harry het goed zou doen in Zwadderich.

Dit kan te wijten zijn aan het fragment van Voldemorts ziel dat tijdens zijn sortering in Harry verbleef; de hoed zou ook zijn aanwezigheid hebben geregistreerd en Harry’s potentieel hebben opgemerkt.

Sorteerhoed: “Je vroeg je af of ik je correct aan het Huis toegewezen heb. Ja… je was erg moeilijk te herkennen. Maar ik blijf bij wat ik eerder zei – je zou het goed doen in Zwadderich…”

Harry Potter House Quiz: Which Hogwarts House Do You Belong In?

Het jaar daarop op Zweinstein speelde de Hoed ook een cruciale rol in Harry’s nederlaag van de Basilisk. Fawkes bracht de Sorteerhoed mee om Harry te helpen in de Geheime Kamer. Dit gaf hem het zwaard van Goderic Griffoendor, dat Harry gebruikte om de Zwadderich Basilisk te doden. Het zwaard en de hoed zijn samen de enige bekende overblijfselen van deze tovenaar.

Bijna twee decennia na de Slag om Zweinstein uitte Albus Severus Potter zijn bezorgdheid over zijn eigen sortering. Hij wees erop dat de Sorteerhoed hem naar Zwadderich kon sturen en dat haar beslissing na de reparatie misschien verkeerd was. Aangezien echter wordt gezegd dat de hoed vanaf het eerste gezicht oud en gepatenteerd is, lijkt deze zorg onnodig. Harry verzekerde hem ook dat de middelste naam van Albus vernoemd was naar Severus Sneep, rector van Zwadderich, en dat Harry geen scrupules zou hebben tegen Albus, Zwadderich Huis of de Hoed als hij daar zou komen.

Het leek er ook op dat de Sorteerhoed het niet eens was met de keuze van Hermelien Griffel, omdat haar immense intelligentie haar geschikt maakte voor Ravenklauw, maar ze besloot haar in Griffoendor te plaatsen.

Harry Potter Sorting Hat Pottermore

Er kan echter worden beweerd dat Hermelien zichzelf als een groot probleem zag, moedig en moedig werd, wat een van de kenmerken van het huis van Griffoendor is. Dit is duidelijk te zien toen Hermelien boeken en verstand in twijfel trok als de kenmerken van een grote heks en in plaats daarvan laat zien dat vriendschap en moed belangrijker zijn. Hermelien voegde eraan toe dat ze dacht dat Huis van Griffoendor het beste van de vier was.

Slytherin House T Shirt Sorting Hat Harry Potter Hogwarts, T Shirt, Emblem, Infant, Helga Hufflepuff Png

Toen was Ron aan de beurt. Het was al bleekgroen. Harry kruiste zijn vingers onder de tafel en een seconde later schreeuwde de hoed “GRIFINDOR!” Harry en de anderen klapten toen Ron in de stoel naast hem plofte.

Het was niet moeilijk voor de Sorteerhoed om Ron Wemel te vinden, aangezien de hele familie Wemel in Griffoendor was geplaatst. Ron was bang dat hij de enige Wemel was die zich niet bij Griffoendor aansloot. Slechts een paar minuten nadat de hoed zijn hoofd had aangeraakt, kondigde hij zijn huis aan.

Op het moment dat de Sorteerhoed op Draco Malfidus werd geplaatst, kondigde de hoed onmiddellijk aan dat Draco Zwadderich Huis zou binnengaan.

Naast egoïstisch en sluw te zijn, was Malfidus een volbloed zoals de meeste Zwadderaars. Bijna zijn hele familie kwam in dit huis terecht, inclusief zijn ouders Lucius en Narcissa Malfidus, zijn tante Bellatrix van Detta en een lange lijn van zijn voorouders uit The House of Black.

Harry Potter Fans Can Now Summon A Wizarding World Sorting Hat In Augmented Reality « Mobile Ar News :: Next Reality

Volgens Albus Perkamentus verklaarde de Sorteerhoed Tom Riddle bijna onmiddellijk tot Zwadderich nadat hij zijn hoofd had aangeraakt. Hij had veel eigenschappen die verband hielden met Zwadderich House en was de laatste overlevende afstammeling van Zalazar Zwadderich.

Het kostte de Sorteerhoed veel tijd om te beslissen waar Neville Longbottom moest worden geplaatst. Tijdens het sorteren maakte Marcel ruzie met de hoed en zei dat hij de beste in Huffelpuf was. De Hoed beweerde anders en zei dat Marcel het goed deed in Griffoendor. Marcel was geïntimideerd door de reputatie van Griffoendor; zijn doorzettingsvermogen werkte echter niet en hij slaagde erin om de hoed in Griffoendor gesorteerd te krijgen.

En nadat ze Draco, Harry, Ron en Hermelien in hun eerste jaar hadden ontmoet, hadden ze geen spijt van hun keuze.

Harry Potter Sorting Hat Pottermore

Bovendien kon Marcel tijdens de Slag om Zweinstein het zwaard van Griffoendor trekken uit

Discover Your Hogwarts House With An Ar Sorting Hat Ceremony, Available Now

Harry potter the sorting hat, sorting hat test pottermore, pottermore the sorting hat, harry potter official sorting hat, harry potter sorting hat quiz, harry potter sorting hat test, harry potter sorting hat, harry potter hat, harry potter sorting test, harry potter website sorting hat, pottermore questions sorting hat, harry potter sorting quiz