Game Of Thrones Series Vs Book

Game Of Thrones Series Vs Book – Misschien elke week miljoenen gelukkige, maar een minderheid van die-hard fans, liefhebbers van de roman van George RR Martin, durft de heilige tekst elke keer dat de HBO-serie durft te veranderen.

Het verschil is groter en meer dan je denkt Zelfs voordat de handleidingen aansloegen, veranderde het enorm

Game Of Thrones Series Vs Book

Game Of Thrones Series Vs Book

‘De slechtste scène – de Rode Bruiloft – misschien wel het meest angstaanjagende moment komt wanneer Robbs jonge vrouw Talisa (Jenny Westerling in de boeken) wordt doodgeschoten tijdens haar zwangerschap.

Which Book Is House Of The Dragon Based On In Game Of Thrones Series?

In de boeken besloot Rob dat het verstandiger was om Jane niet mee te nemen naar de bruiloft, en ze overleefde, maar de actrice Talisa had niet zoveel geluk. Zelfs op haar slechtste momenten is het geluk van Talisa misschien wel het gevaarlijkste

Hoewel fans ervan verzekerd zijn dat Lady Stoneheart meerdere keren zal verschijnen in de serie, is de show deze keer zo uniek geworden.

In de boeken leidde de mysterieuze vrouw Stoneheart ooit een groep rebellen onder leiding van Beric Dondarrion en bracht ze uiteindelijk Catelyn Stark tot leven en wreekte ze.

Het zou leuk zijn als Michelle Fairley terug zou komen naar de show (zij het op een serieuze manier, met haar ogen dicht terwijl ze de moord op haar zoon zag), maar het lijkt erop dat Lady Stoneheart voorlopig nog steeds op de pagina is.

Game Of Thrones Characters: In The Books Vs. On The Show

Een van de grote veranderingen in seizoen vijf was het sturen van Jaime en Bronn naar Dorne, in een beweging waardoor de serie geen nieuwe personages kon introduceren die nog niet waren aangekondigd.

Het werkt niet goed, omdat de Dornish-scènes de grootste teleurstelling van het seizoen zijn, en de show had beter gediend door Aryan Martel als nieuw hoofdpersonage te introduceren.

Het verlaten van Arion betekent dat we de verschrikkelijke oorlog tussen de Darkstar en het Dornish-verhaal missen om Myrcella te vangen – wat ertoe leidde dat ze een zwaard in het gezicht kreeg en een oor verloor.

Game Of Thrones Series Vs Book

De serie heeft misschien een andere weg ingeslagen, maar het is niet goed geweest voor de nakomelingen van Jaime, omdat hij een vergiftigde kus kreeg van Ellaria Bally.

Exclusive Images From The Game Of Thrones Illustrated Edition

Een van de meest controversiële veranderingen in de serie is de connectie van Sansa’s verhaal met Jaune Poole

In de boeken was Jaune een jeugdvriend van Sansa in Winterfell, en hij werd gedwongen te trouwen en te verdragen met Ramsay Bolton nadat zijn vader, Roose, het gebied had opgeëist, met de bedoeling de Boltons in het noorden te legitimeren.

De verhalen mixen om meer mensen bij elkaar te brengen is niet per se een slecht idee, maar door de verkrachting en marteling van Jaune te veranderen in Sans, maakte de show niet alleen Sansa’s verhaal iets anders dan de boeken, maar gaf ze ook meer munitie. Geloof me, de show vertrouwt op verkrachting als complotapparaat

De dood van Mance Rayder in de serie is precies zoals in de boeken – behalve in de boeken, doet hij dat niet

Five Fantasy Book Series To Read After ‘game Of Thrones’ Ends

Jon overleefde zijn beproeving door als straf te worden verbrand door Snow’s pijl, later werd in de boeken onthuld dat het slachtoffer helemaal niet Mance was, maar Wildling General Rattleshirt, die Melisandre als vermomming gebruikte.

Mance (vermomd als Rattlesnake zelf) speelt dan een belangrijke rol in Theon’s ontsnapping uit de Boltons in Winterfell. Maar zelfs als je kijkt naar de brandende

Dichter bij huis is er geen duidelijke indicatie van de fraude in de show, en Mannes lijkt een van de vele personages te zijn die op televisie in het stof bijt.

Game Of Thrones Series Vs Book

Een ander personage wiens lichaam naar de show werd gebracht, was de patriarch Old Knight Ser Barristan Selmy, die in seizoen vijf door harpijen werd gedood.

Why ‘game Of Thrones’ Isn’t Actually Spoiling Many Future Book Plotlines

Wat de prent betreft, is Barristan halcyon en hartelijk, en in feite, nadat Daenerys na Drogon verdwijnt, wordt Barristan een oude man in Mereen, die de stad bestuurt in afwezigheid van de koning.

Het is onwaarschijnlijk dat Barristan de boekenreeks nog kan overleven, tenzij George RR Martin iets voor hem heeft gepland.

Zijn dood vroeg in de show zou niet al te veel afleiding moeten zijn, en het is een zeldzame verrassing voor lezers om van te genieten.

Vroegtijdige dood is een beetje een probleem Jojen Reed kwam in de afgelopen vier seizoenen aan zijn einde, maar gezien zijn belang voor Bran in de boeken – zijn profetische dromen dreven veel verhalen op en zullen dat blijven doen – lijkt het een vreemde beslissing om hem te doden .

Game Of Thrones Armor Set Book Dust Jackets Only

Dit is de eerste grote dood van de show die niet in de boeken staat, en als er niets anders is, maakt het verschil het in ieder geval gemakkelijker voor fans om de twee personages van het verhaal anders te zien – boeken en tv-series. totaal verschillend

Nadat hij als kind tegen de muur van de berg was geslagen, werd Aegon – blijkbaar tenminste – ontvoerd door Varys en in handen gegeven van verschillende vertrouwde vrienden om het op de juiste manier te trainen en te onderwijzen. wereld; Claim de troon voor Huis Targaryen

Niet alleen vertroebelt een andere Targaryen de lijn van opvolging van de IJzeren Troon (Dany is misschien niet al te blij), het geeft ons ook een duidelijk antwoord op hoe Varys en zijn plannen al die tijd hebben geholpen. .

Game Of Thrones Series Vs Book

Het lijkt erop dat dit een verbetering voor de show zal zijn, omdat er geen indicatie is om het te verbergen.

Game Of Thrones Characters Books Vs Show

Wil je het meest vermakelijke nieuws en features? Klik gewoon op ‘Vind ik leuk’ op onze digitale Facebook-pagina en op ‘Volgen’ op ons @Twitter-account en je bent klaar. Snel antwoord: Over het algemeen heeft Game of Thrones zijn karakters goed beschreven zoals ze oorspronkelijk werden beschreven. Boek door George R. Door Martin Er zijn weinig veranderingen aan de meeste personages, maar slechts een handvol ziet er anders uit op tv dan op de pagina.

In de loop der jaren hebben George R. Lezers van Martin’s A Song of Ice and Fire-romans zich een mening gevormd over hoe de personages zijn. Er zijn zeker creatieve fans en schetsen, maar alle weergaven zijn gebaseerd op de duidelijke en specifieke beschrijving van Martin in de tekst. In 2011, toen HBO de wereld schokte met zijn aanpassing, Game of Thrones (2011-), veranderde alles. Plotseling onthulde een interessante scène de personages waar mensen sinds 1996 aan denken. Fans van de roman worden gedwongen hun geschilderde hersenen te vergelijken met wat ze op het scherm zien

De meeste personages worden gespeeld door acteurs die ouder zijn dan hun schrijvers. Afgezien van de tijd, echter, heeft Game of Thrones een wild vertrek gezien van een hand van het scherm en verschijnt tekst terwijl hij trouw is gebleven aan Martins expressieve karakter.

Een website genaamd Social2 heeft veel van de afbeeldingen gephotoshopt om de tv-personages een meer boekachtig beeld te geven en hun presentatie aan te passen aan wat Martin beschreef. De eerste reeks afbeeldingen hieronder is van de site, terwijl de bijschriften uit de tekst van Martin komen:

Should House Of The Dragon Fans Read George R.r. Martin’s Fire And Blood? I Have Thoughts After The Game Of Thrones Prequel Premiere

“Een kleine man met een kaal hoofd en een grote neus kwam uit de schaduw met een dun zwaard.”

‘De heer van Casterly Stone is zo mager als een twintig jaar jongere man, en knap van zichzelf. Een koppig gezicht, een koppig hoofd, een harde mond die zijn wangen bedekt

Ze kleedden hem met de wijsheid die magister Illyrio hem had gestuurd en daarna de mantel, een diepe pruimkleurige zijde om het bloed uit zijn ogen te verwijderen. “

Game Of Thrones Series Vs Book

Als de oogkleur het meest opvallend is, zou dat waar zijn, maar er wordt aangenomen dat het grootste deel van zijn haar is verbrand nadat hij ontsnapte uit het vuur van het geboorteverhaal

It’s Okay To Not Like Game Of Thrones… Right?

“Diario Nahris was erg heet, zelfs voor Tirosi. Zijn baard was in drie strengen geknipt en blauw geverfd, dezelfde kleur als zijn ogen, en krullend haar viel op zijn kraag. Zijn goede baard was geverfd met goud. Zijn kleren zijn allemaal tinten geel Een schuim van mierish kant stijgt op uit zijn kraag en manchetten in boterachtige tinten, zijn wambuis gestikt met bronzen medaillons in de vorm van paardebloemen, en zijn dijhoge laarzen van sierlijk goud en zwart kropen.

Huisman is de tweede acteur die Dario in de film speelt, maar de eerste komt niet in de buurt van de beschrijving van het boek. Met blauw haar en een waanzinnige flamboyante baardoutfit gaan de producers duidelijk voor een sexier, meer expressieve houding. Hier is een wilde presentatie van Odpad:

“Het haar van Ygritte zit zo in de war dat Jon in de verleiding komt om haar te vragen of ze het alleen tijdens de verandering borstelt. Hij wist dat de dochter aan het hof van een heer niet meer dan een gewone burger zou zijn.

Game of thrones series, game of thrones complete series, game of thrones book series, game of thrones series one, new game of thrones series, watch series game of thrones, the game of thrones book series, game of thrones hbo series, game of thrones book, game of thrones like series, game of thrones book vs series, game of thrones series 1