Dragon Ball Gt Canon Toriyama

Dragon Ball Gt Canon Toriyama – De eerste werd officieel gedefinieerd in een tentoonstelling genaamd The History of Dragon Ball tijdens de Tokyo Skytree+ tour door Noord-Amerika. Dit werd later herbevestigd in de Weekly Shnen Jump in december 2018.

Vanaf de start van deze tour op 1 november 2018, omvat de officiële Dragon Ball-canon de originele Dragon Ball-manga van Akira Toriyama (die zowel Dragon Ball als Dragon Ball Z in het Westen compileert) en de Dragon Ball Super-manga van Toriyama. Zijn eigen verhaal, en het artwork is getekend door Toyotaro.

Dragon Ball Gt Canon Toriyama

Dragon Ball Gt Canon Toriyama

Bovendien heeft Toriyama, ondanks dat het niet is aangepast door de Dragon Ball Super-manga als Dragon Ball Z: God and God, bevestigd dat de gebeurtenissen in Dragon Ball Z: Revival of “F” ook een canonieke voortzetting zijn van zijn manga.

Is Dragon Ball Gt Canon?

Hij beschouwt ook de manga Jaco the Galactic Patrolman en zijn spin-off hoofdstuk, Dragon Ball Minus, als gerelateerd aan zijn serie.

Tijdens de Dragon Ball History-tentoonstelling van Tokyo Skytree + Vis Noord-Amerika Tour, worden de officiële namen van de dag van elke canonieke verhaallijn in de Dragon Ball- en Dragon Ball Super-manga gegeven.

Akira Toriyama is de oorspronkelijke maker en schrijver van de Dragon Ball-manga. In de loop der jaren heeft Toriyama verschillende beweringen gedaan over de canonieke status van de verschillende mediasets binnen zijn franchise. Het is duidelijk uit deze opmerkingen – en andere, waarin hij de spot drijft met zowel de Japanse als de Engelse anime-aanpassingen voor zijn vertolking van Son Goko – dat hij de Dragon Ball-canon definieert in relatie tot de originele manga.

Ik beschouw films als “verhalen in een andere dimensie dan het hoofdverhaal van de strips”. Voor hen ben ik gewoon een lid van het publiek.

How Dragon Ball Super: Super Hero Fits In The Larger Story Of The Franchise

[Net als in de laatste film] ontwierp ik een nieuw verhaal voor de volgende Dragon Ball-film alsof het een voortzetting was van de manga toen het in de serie zat.

In november 2018 hebben Toei Animation en Shueisha Publishing Co., Ltd. Tijdens de Tokyo Skytree + Viz Noord-Amerika-tour werd bevestigd dat de Dragon Ball Super-manga, waarvoor Toriyama als enige verantwoordelijk is voor het verhaal en het personageontwerp, Toriyama’s canon-manga is.

De Dragon Ball-franchise biedt een grote selectie aan media, waaronder verschillende anime, films, videogames en zelfs andere manga-series. Dit kan het moeilijk maken om de authenticiteit van sommige materialen te begrijpen. Sinds de geschiedenis van de Dragon Ball-tentoonstelling van de Tokyo Skytree+ North America Tour is echter bevestigd dat alleen Dragon Ball en Dragon Ball Super-manga, samen met de heropleving van “F”, Jaco the Galactic Patrolman en Dragon Ball Minus , beschouwd als de Toriyama-canonfranchise.

Dragon Ball Gt Canon Toriyama

De Dragon Ball-anime, Dragon Ball Z, Dragon Ball Z Kai en Dragon Ball Super-anime passen inhoud uit hun respectieve mangaseries aan. Als gevolg hiervan optimaliseert en toont het canonieke inhoud. Ze bevatten echter ook origineel materiaal dat buiten de canon valt (dwz de Garlic Junior-boog).

Why Is Dragon Ball Gt Non Canon?

Een anime-serie zoals Dragon Ball GT wordt beschouwd als vervolg op de Dragon Ball-franchise, maar is niet echt een officieel vervolg op de manga van Akira Toriyama.

Andere anime-series, zoals de Dragon Ball Heroes-anime, zijn puur promotiemateriaal voor de respectievelijke videogamefranchise en mogen niet worden geïnterpreteerd als een officiële voortzetting van Toriyama’s manga.

Met uitzondering van de heropleving van God en God en “F”, die Akira Toriyama aankondigde als officiële vervolg op zijn manga,

Hoewel games vaak canonieke inhoud aanpassen, worden ze op geen enkele manier als canoniek beschouwd. Dit omvat Dragon Ball Online, dat, in tegenstelling tot de meeste videogames, veel werk had gedaan door Akira Toriyama, maar nooit officieel buiten Korea werd uitgebracht.

I Rewatched Dragon Ball Gt For The First Time In 10 Years

De canonstatus van Dragon Ball GT is het onderwerp geweest van controversieel debat onder de Dragon Ball-fangemeenschap. Aangezien zowel Dragon Ball als Dragon Ball Super het verhaal van Dragon Ball GT door de jaren heen voortzetten, is er geen directe tegenspraak met het verhaal van GT.

Omdat ik van nature lui was, was ik absurd blij toen ik Dragon Ball-nummering veilig kon afmaken en eindelijk los kon komen van de hel van de deadline. De tv-anime-jongens wilden nog een beetje meer doorgaan, maar ik [kon gewoon niet] meer dan dat… dus liet ik de Dragon Ball-anime volledig over aan de anime-staf, het verhaal en alles. Dat was Dragon Ball GT… Dragon Ball GT is een geweldig zijverhaal van de originele Dragon Ball en ik zou er graag samen naar kijken en ervan genieten.

GT Dragon Ball is ook het medium met de minste betrokkenheid van Toriyama. Toriyama zelf bedacht alleen de titel van de serie, ontwierp de hoofdcast en hun voertuigen en maakte verschillende illustraties voor de serie.

Dragon Ball Gt Canon Toriyama

Als gevolg van deze feiten wordt Dragon Ball GT niet beschouwd als canon voor de Dragon Ball-manga, met uitsluiting van de Tokyo Skytree+Vis North America History of Dragon Ball Tour-tentoonstelling.

Por Qué Dragon Ball Gt No Es Considerado Canon?

Naslagwerken, zoals de Daizensh-serie, gaan vaak uit van materiaal dat niet wordt aangeroerd of volledig wordt uitgelegd in anime, films of manga. Echter, net als de eerder genoemde Daizenshū-reeks databoeken, zijn de meeste Dragon Ball-naslagwerken anime-naslagwerken en hebben ze weinig of geen betrokkenheid bij Akira Toriyama zelf. Daarom vullen ze anime aan, maar worden ze niet als canoniek beschouwd.

Er zijn echter uitzonderingen. Een voorbeeld hiervan is Dragon Ball Volume “F”, dat door Toriyama zelf is geschreven en aanvullend materiaal voor Dragon Ball Z: Revival of “F”, een van de weinige canonfilms in de franchise. De serie is een van de belangrijkste anime-titels in de geschiedenis van het medium. En hoewel manga ook populair is, hielp anime de culturele invloed van Japanse animatie te vergroten in een tijd dat het Westen niet veel wist over anime. Nu is de algemene structuur van de reeks niet al te ingewikkeld, maar eerder een iteratief

Er is een serie die fans al jaren in verwarring brengt, en in dit artikel hebben we besloten om erachter te komen of dit het geval is

In termen van de klassieke definitie is Dragon Ball GT geen canon omdat het niet gebaseerd is op een manga en ook niet is geschreven door Toriyama; Plot is alleen voor anime. Het antwoord is echter niet zo eenvoudig, aangezien GT op geen enkele manier in tegenspraak is met de hoofdtijdlijn en gemakkelijk in de vastgestelde tijdlijn kan passen, en ook deel kan uitmaken van een alternatieve tijdlijn zoals sommige andere canonverhalen.

Is Super Saiyan 4 Canon In Dragon Ball? (& Can Goku Become One)

In de rest van dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Canon Status

, Je leert basisinformatie over productie, zodat je het idee achter de serie leert kennen, evenals hoe de plot van de serie in het algemene verhaal past. Wij helpen u dit probleem snel op te lossen.

In 1995 besloot Akira Toriyama te stoppen met het tekenen van de manga, waardoor Toei Animation geen originele bron meer had om de serie voort te zetten. gezien de populariteit

Dragon Ball Gt Canon Toriyama

En omdat de schrijver weigerde de serie voort te zetten, nam Toei het project over en maakte een vervolg met zijn eigen originele verhaal.

Every Dragon Ball Z Power Level: The Comprehensive, Canonical Ranking

, die precies het mangaverhaal volgde dat werd geïnitieerd door Akira Toriyama, het werk was bedoeld om volledig innovatief te zijn in zijn ontwikkeling door elementen buiten de originele manga te introduceren.

Dit omvat een nieuwe transformatie Super Saiyan 4, Super C-17, C-17 of zelfs een verbeterde versie van Black Star Dragon Balls. Daarnaast is het belangrijk om het korte karakter van de serie te vermelden: die vroeger uit meer dan 100 afleveringen bestond, eindigde de serie na slechts 64 afleveringen.

Universum door middel van deze serie, die het verhaal vertelt van de ontdekking van kristallen bollen door de ruimte en de vele bogen verdiept die enige tijd geleden in mysterie waren achtergelaten. Dit is het geval voor het verhaal van de Saiyan, Son Goku en de mensen van Vegeta, die zouden evolueren door het karakter van professor Myo (de laatste is een afstammeling van Tsufulo, een door de Sai vernietigde natie) of zelfs invloed. Misbruik van Dragon Balls.

Hoewel Akira Toriyama de geschiedenis van de serie niet heeft geschreven, nam hij deel aan de totstandkoming ervan en tekende hij nieuwe looks voor Son Goku, Trunks en Pan, evenals verschillende illustraties, waarvan sommige werden gebruikt in de eerste aflevering (“Hitori ja Barber” ). Hij ontwierp ook enkele nieuwe personages (en robots), zoals Giru (die hij Ozama noemde, een naam die Toei verwierp) en Baby. Hij koos ook de titel, bekeek Toei’s script en gaf wat advies, en voor de laatste aflevering nam hij zelf afscheid van enkele animaties van Son Goku.

Oc/fc X Canon Clashers: Ssj4 Gogeta By Spiralsongreturns On Deviantart

De dvd-box in Japan, evenals zijn ontwerp, tonen Son Goku in meerdere poses in Super Saiyan 4. Toriyama sprak zelden over de serie; Echter, in een interview met

#72, beschreef het werk van Toei Animation als goed en zei dat hij de nieuwe jeugd van Son Goku zo leuk vond dat hij bijna door wilde gaan met de manga, maar toegaf dat hij voor de deadline was vrijgelaten. Toriyama zelf zei:

Dragon ball gt complete, gogeta dragon ball gt, dragon ball gt movie, dvd dragon ball gt, dragon ball gt seasons, dragon ball toriyama, dragon ball gt episode, dragon ball gt english, dragon ball gt funimation, dragon ball gt online, watch dragon ball gt, dragon ball gt