Cosas Que Visitar En Oporto

Cosas Que Visitar En Oporto – Porto is een van die steden die alles kan combineren wat je in grote Europese steden kunt vinden. Steden aan de Atlantische kust, goede gastronomie, buurten die verschillende ervaringen en activiteiten bieden, en een groot aantal monumenten, gebouwen, kerken en musea om te ontdekken. Samen met Lissabon (dat je kunt zien), een stad die je van je lijst moet afvinken tijdens je volgende reis om de ziel van Portugal te ontdekken, een van de belangrijkste plaatsen om minstens één keer in je leven te bezoeken.

Bij het kiezen van bezienswaardigheden om toe te voegen aan uw ‘stad van bruggen’-tour, is het niet altijd gemakkelijk om te weten wat u moet opnemen en welke plaatsen de essentie van de stad vertegenwoordigen. Om dit te doen, hebben we de hulp van officiële lokale gidsen die ons kunnen vertellen wat we moeten zien en doen in Porto als je niet alle tijd van de wereld hebt om te verdwalen in de straten.

Cosas Que Visitar En Oporto

Cosas Que Visitar En Oporto

Naast het maken van je lijst met bezienswaardigheden in Porto, raden we je aan om een ​​gratis rondleiding door Porto te maken, omdat het je zal helpen meer te weten te komen over de belangrijkste plaatsen van de stad. Als je deze nieuwe manier om de stad te ontdekken nog niet hebt geprobeerd, nodigen we je uit om een ​​kijkje te nemen in ons artikel over wat een gratis rondleiding is.

Cosas Que Ver Y Hacer En Oporto (portugal)

Heb je gratis reizen geprobeerd? Bekijk de stad anders met een officiële lokale gids.

Een lokale goeroe neemt je niet alleen mee naar de meest bijzondere plekken, maar zal ook uitleg geven over de Portugese geschiedenis en cultuur, en alle details van het gebied. Het perfecte uitzicht en genieten van alles wat de stad te bieden heeft met zoveel te bezoeken.

Als je je afvraagt ​​wat je in 3 dagen of een lang weekend in Porto kunt zien en doen, ben je hier op de juiste plek. In dit artikel heb je een complete gids voor de belangrijke plekken van deze stad.

Laten we eens kijken hoe we onze gids organiseren zodat we geen enkele belangrijke plek in de stad missen. Hieronder presenteren we enclaves die u niet mag missen als u van plan bent de stad in drie of vier dagen te bezoeken. Laten we beginnen!

Qué Ver En Oporto Y Alrededores En Un Día Y Dos Días

Deze kathedraal is gebouwd in het bovenste deel van de stad en is een zeer belangrijk religieus gebouw. De gastheer is Batalha, en het ligt dicht bij de muren die jaren geleden de stad beschermden.

De bouw van de kathedraal begon in de 12e eeuw en er zijn verschillende stijlen vanwege het aantal gebouwen dat is gebouwd. Het is voornamelijk in barokstijl, hoewel het thema en het ontwerp van de kerk romaans is. De kapel van San Juan Evangelista en het klooster in gotische stijl.

De grote kolommen binnenin zorgen ervoor dat je je krap voelt als je binnenkomt. De inrichting is koel en de muren zijn leeg, op enkele barokke kapellen en een groot altaar na.

Cosas Que Visitar En Oporto

Wat betreft het klooster, het is toegankelijk vanuit de kathedraal via de deur aan de rechterkant. Het dateert uit de 14e eeuw en is versierd met tegels die religieuze taferelen oproepen. Vanaf hier kunt u ook het Casa do Cabildo bereiken, waar de echte schat van de kathedraal zich bevindt: een grote verzameling religieuze goudsmeden.

QuÉ Ver En Oporto En 3 Días, Ruta Diaria + Mapas

Als u op zoek bent naar twee belangrijke plekken in Porto, dan zijn het klooster en de kathedraal daar. Ze werden zelfs uitgeroepen tot Nationaal Monument. In het midden van het plein waar de kathedraal staat, staat een zuil die in het verleden werd gebruikt om criminelen op te hangen.

Vanaf de kathedraal zelf heb je een prachtig uitzicht over de stad, de rivier de Duero en de kelders aan de oevers. Vervolgens zullen we zien welke de beste wijnmakerijen zijn om op te nemen in onze gids voor Porto.

[+] Van april tot oktober: van 9.00 tot 12.30 uur en van 14.30 tot 19.00 uur (klooster van 9.00 tot 18.30 uur).

[+] Van november tot maart: van 9:00 tot 12:30 (klooster om 12:15) en van 14:30 tot 18:00 (sluit om -17:30).

Qué Ver En Oporto [2022]? ¡15 Lugares Imprescindibles Que Visitar!

De Clérigoskerk werd gebouwd tussen 1735 en 1748. Het heeft een barokke stijl die typisch is voor de 18e eeuw en wordt bekroond door een van de monumenten van Porto, de Clérigos-toren.

Dit monument dateert uit de 18e eeuw en het was de broederschap Clérigos Pobles van het historische centrum van de stad die verantwoordelijk was voor de bouw ervan. Het is gelegen op een plaats die bekend staat als “de heuvel van de gehangenen”, want daar werden ze begraven.

De 76 meter van de Clérigos-toren maken het de hoogste in Portugal. Het heeft 200 treden die toegang geven tot een van de belangrijkste panoramische uitzichten over de stad. Tijdens de klim kun je 49 klokken vinden die je het meest bang zullen maken als ze jouw kant op rinkelen. Als je eenmaal de top hebt bereikt, zul je zien dat het de moeite waard is, omdat de uitzichten en foto’s die je daar kunt maken geweldig zijn.

Cosas Que Visitar En Oporto

Hoewel het logisch is dat je moeite moet doen om alle trappen van de toren te beklimmen, zijn de panoramische uitzichten meer dan de moeite waard omdat je alles aan de horizon kunt zien.

Oporto O Lisboa? ¿cuál Deberías Visitar En Portugal?

Als u een serieus bezoek wilt, is de Mercado do Bolhão geopend in 1914 en een van de meest authentieke plaatsen om te bezoeken in Porto. Je vindt er veel producten, vlees, vis, fruit en bloemen.

Het is verdeeld over meerdere verdiepingen en de winkels omringen een centrale binnenplaats. Het interieur is erg groot en van binnen vind je de essentie van een Portugese stad met veel kabeljauwwinkels, die hun oude uiterlijk behouden en niet zijn gebeurd.

Het ligt zeer dicht bij een van de beroemdste en meest levendige delen van de stad, de Avenida de los Aliados. Hoewel het uiterlijk van het gebouw volledig is verlaten – het wordt gerepareerd – is het een gezichtspunt van het oorspronkelijke leven van de stad.

Hoewel het heel goed mogelijk is dat je daar niets kunt kopen (of ja, het is een markt!), gewoon rondlopen en alle kraampjes zien is al genoeg. Gedeeltelijk zijn de markten een van de meest populaire ontmoetingsplaatsen in elke stad en kun je de lokale cultuur en levensstijl opsnuiven.

Lugares Que Ver En Oporto (portugal)

Estação Ferroviária de Porto-São Bento is een van de meest in het oog springende stations in Portugal. Het werd aan het begin van de 9e eeuw gebouwd op de overblijfselen van het oude paleis van San Bento del Ave María en heeft zelfs vandaag nog de oude en vervallen geest die kenmerkend is voor Porto.

Omdat het zich in het centrum van de stad bevindt, in Praça de Almeida Garret, zul je het waarschijnlijk meer dan eens passeren, dus blijf niet aan de voorkant en bezoek het interieur. Vanaf daar kunt u ook een van de treinen nemen naar Braga, Guimaraes, Viana do Castelo of het wijngaardgebied.

Het hoofdkantoor van de Porto Commercial Association is gevestigd in dit gebouw in het historische centrum van de stad. Het Palacio de la Bolsa werd na een brand gebouwd op de ruïnes van een Franciscaans klooster. De bouw begon in 1842 en werd pas in 1891 geopend, dat wil zeggen na meer dan een halve eeuw.

Cosas Que Visitar En Oporto

Het interieur is neoklassiek en behoort tot de Rijksmonumenten. Het heeft iets dat de Patio de las Naciones wordt genoemd, een grote centrale patio bedekt met een glazen structuur die licht in het paleis laat.

Visitar Oporto En 3 Días

Met trappen van marmer en graniet kunt u naar de tweede verdieping, waar u kamers vindt zoals de Grote Vergaderingshal, versierd met hout, de Sala d’Oro, bedekt met bladgoud, en de Sala Araba. , wat erg belangrijk is. Het is 300 vierkante meter groot, geïnspireerd op het Alhambra en heeft een Moorse stijl. Hier wordt een formele receptie gehouden.

Een niet te missen plek met een rondleiding in vier talen om alle geschiedenis eromheen beter te begrijpen. De openingstijden zijn in de zomer van 9.00 tot 18.30 uur en in de winter van 9.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 17.30 uur.

Heel dicht bij de Torre de los Clérigos, in het centrum van de stad, is wat wordt beschouwd als de beste boekhandel van Europa. Het is gevestigd in een neogotisch gebouw uit 1906 en van binnen zie je veel oude details die je ongetwijfeld meer dan een eeuw terug zullen brengen.

Grote houten planken, die tot aan het plafond reiken, zijn gevuld met boeken en in het midden van de kamer is een uit hout gesneden trap, terwijl een glazen plafond het hele sprookje verlicht. Het is niet alleen een plek om boeken te kopen, maar een echt hoekje om in te verdwalen. Als curiositeit moet worden opgemerkt dat J.K. Rowling liet zich inspireren door de magie van deze boekwinkel om haar meest succesvolle en beroemde saga te schrijven: Harry Potter.

Descubre Aquí Todos Los Consejos Para Visitar Oporto

Het is gelegen aan de Rua das Carmelitas, 144 e

Que visitar en berlin, que visitar en amsterdam, cosas que hacer en madrid, que visitar en brujas, cosas que hacer en amsterdam, que visitar en suiza, que visitar en cadiz, que visitar en bruselas, cosas que hacer en barcelona, cosas que visitar en bruselas, cosas que ver en gran canaria, que visitar en roma