Como Cuidar El Medio Ambiente

Como Cuidar El Medio Ambiente – De wereldwijde klimaatcrisis is een krachtige oproep tot actie. We moeten onze gewoonten opnieuw onderzoeken, zowel individueel als collectief. Het is tijd voor verandering. Om deze reden delen we 100 acties om voor het milieu te zorgen.

Hier kunt u uw checklist downloaden zodat u deze altijd bij de hand heeft. Met deze lijst kun je bijhouden wat je al hebt gedaan en heb je altijd nieuwe ideeën voor verbetering. De vraag hoe zorg te dragen voor het milieu is een zeer belangrijke stap. Laten we gaan met iedereen!

Como Cuidar El Medio Ambiente

Como Cuidar El Medio Ambiente

1. Compost! En zo maak je van je natuurlijke afval een rijke meststof voor je planten. Idealiter zou er een speciale container moeten zijn om voedselresten en schillen van fruit en groenten in te doen. Het is letterlijk: niets gaat verloren, alles is veranderd.

Fotos: Mediante Dibujos Los Niños De Entre Escolares Resaltan La Importancia De Cuidar El Medio Ambiente

2. Maak je eigen liefdesflessen of eco-stenen: twee manieren om gebruikt plastic nieuw leven in te blazen. Het gaat over het vullen van plastic flessen met plastic afval. Deze flessen worden gebruikt als kunststof timmerhout, woningbouw, overkappingen, straatmeubilair en nog veel meer.

Plasticvervuiling is tegenwoordig een van de grootste milieuproblemen. Jaarlijks komt er meer dan 8 miljoen ton plastic in de oceaan terecht. Visualiseer dat zeedieren en alle wezens veranderen.

3. Denk aan water. Heb je ooit geprobeerd om te kort te douchen? Of draai je de kraan dicht bij het afwassen? Onthoud dat slechts 3% van het water op aarde beschikbaar is voor onze consumptie. Dit is geen onbeperkte rijkdom! In feite hebben meer dan 2,2 miljard mensen wereldwijd geen toegang tot schoon water. Bovendien wordt aangenomen dat als de industrie en de veehouderij het blijven verspillen, de waterschaarste zal afnemen.

6. Geef uw tuin ‘s ochtends, ‘s middags of’ s avonds water. Als de zon schijnt, verdampt 30% van het water.

Seis Consejos Para Ahorrar Y Cuidar El Medio Ambiente Desde Tu Casa

11. Het verminderen van het elektriciteitsverbruik is ook de sleutel tot zorg voor het milieu. Doe de lichten uit als je ze niet nodig hebt!

12. Geef de voorkeur aan led-lampen of minder gebruikte. Op deze manier helpt u het gebruik van schadelijke brandstoffen, die de belangrijkste uitstoters van broeikasgassen zijn, te verminderen. Deze gassen zijn de oorzaak van de opwarming van de aarde.

13. Koppel elektrische apparaten los wanneer ze niet in gebruik zijn. Zelfs als het is uitgeschakeld, blijft het elektriciteit gebruiken, zelfs als het is aangesloten op een stopcontact. Rekken is een geweldige manier om energie te besparen.

Como Cuidar El Medio Ambiente

15. Als je nieuwe apparaten gaat kopen, kies dan voor apparaten met het A-klasse energiebesparingslabel.

Hábitos Para Cuidar El Medio Ambiente Y Proteger La Naturaleza

17. Als je een lift hebt, overweeg dan om één keer per week de trap te gebruiken. Win voor de planeet en uw gezondheid.

18. Weet u waar het aangekochte afval uit bestaat? Zeg nee tegen plastic containers en vervang ze door stoffen zakken of glazen containers. Ze worden ook wel “meerdere aankopen” genoemd. Bijvoorbeeld: in plaats van een plastic zak erwten te kopen, neem je je eigen herbruikbare container mee en doe je de kikkererwten erin.

19. Let op voeding! Je kunt minimaal drie keer per dag biologisch eten. Biologisch fruit, groenten, peulvruchten en granen worden geproduceerd zonder het gebruik van kunstmest of andere vormen van vervuiling die het land aantasten.

20. Overweeg een plantaardig dieet. Wist je dat veganistisch eten goed is voor het milieu? Zoals je leest! Het helpt de opwarming van de aarde te verminderen, het land en de biodiversiteit te herstellen, het waterbeheer te verbeteren en de natuur te respecteren.

CÓmo Cuidar El Medio Ambiente Desde Casa

22. Kies indien mogelijk schoonmaakproducten die niet veel chemicaliën bevatten. Er zijn inmiddels merken die onvervuilde natuurlijke producten aanbieden. In dit artikel leren we je hoe je dit thuis kunt doen.

23. Vervang uw badkamerijdelheid door een permanent bad. Je kunt beginnen met een bamboe tandenborstel.

31. Wees proactief en begin met het scheiden van je afval. U kunt voorstellen om emmers in verschillende kleuren te gebruiken. Zo weet iedereen waar hij zijn afval kwijt kan.

Como Cuidar El Medio Ambiente

32. Schakel ongebruikte apparaten uit. Er zijn veel elektronische apparaten tegelijkertijd op kantoor. Verwijder de restjes aan het einde van de dag.

Consejos Para Cuidar Del Medio Ambiente (infografía)

34. Geef prioriteit aan digitale opslag boven papieren opslag. De hoeveelheid papier die op kantoor wordt gebruikt is enorm! En meestal gebruiken ze het niet volledig. Het grote ding over het opslaan van uw bestanden in populaire “clouds”? Je vindt ze heel snel!

39. Doe de lichten in uw kantoor uit wanneer u deze niet gebruikt. Het is heel gebruikelijk dat badkamers of gemeenschappelijke ruimtes altijd licht aan hebben. Laten we dat veranderen!

40. Let op de airconditioner. Thermisch geïsoleerde ruimtes maken constant gebruik van airconditioning en verwarming mogelijk. Het beste is om de airconditioner niet aan te zetten

De tijd. Een andere optie om het gebruik van airconditioning te regelen, is het installeren van een thermostaat die helpt bij het regelen van de omgevingstemperatuur.

Qué Puedes Hacer Tú Para Cuidar El Medio Ambiente?

42. Open de jaloezieën en laat wat natuurlijk licht binnen. Het is een heel eenvoudige maar effectieve manier om voor het milieu op het werk te zorgen. Bovendien is het gezond voor iedereen die veel tijd buiten de zon doorbrengt. Vitamine D – die we van de zon krijgen – is erg belangrijk voor het lichaam!

43 Decoreren met planten! Naast het vullen van het kantoor met leven, absorberen planten verontreinigende stoffen en zuiveren ze de lucht.

44. Bespreek met je vrienden of je documenten per koerier moet verzenden. Ze kunnen zeker de transportvoordelen en de impact van het gebruik van transport op het milieu verminderen.

Como Cuidar El Medio Ambiente

45. Creëer milieupraktijken op uw werkplek. Deel waar mogelijk alles wat je weet over de zorg voor de planeet met je partner.

Actividades Para Ayudar Al Medio Ambiente En Cuarentena

46. ​​​​Lees de milieu-impact van het product of de dienst waaraan u werkt. Misschien kunt u helpen bij het verminderen of voorstellen van alternatieven die beter zijn voor de planeet!

51. Gooi geen papieren op straat! Hoewel het voor u misschien vanzelfsprekend lijkt, is zorg voor het milieu een van de belangrijkste dingen die u op straat kunt doen. Papier of verpakkingen op straat gooien kan de aarde en de zee vervuilen. De oceaan begint in het riool. Laten we verantwoordelijk zijn!

52. Kies een constante stroom. Een fiets is een goed vervoermiddel om voor de planeet te zorgen. Het gebruik van het openbaar vervoer of het delen van een voertuig met meerdere mensen is ook een manier om de schadelijke uitstoot van voertuigen te verminderen.

53. Hoe zit het met het starten van gemeenschapscompostering, zodat buren die niet worden aangemoedigd om hun eigen compostbakken te hebben, hun afval in de compostbak kunnen deponeren. Een paar mensen kijken ernaar en antwoorden, voila! De rest van het werk wordt natuurlijk gedaan.

Consejos Prácticos Para Cuidar El Medio Ambiente Y Ahorrar Dinero

54. Heb je er ooit aan gedacht om een ​​gemeenschappelijke tuin aan te leggen? De voordelen van het verbouwen van je eigen voedsel zijn enorm: je krijgt vers en niet-giftig voedsel, je bespaart 80% water, je helpt de groene ruimte te ontwikkelen en de bodemvruchtbaarheid te herstellen. Hier vindt u stapsgewijze instructies voor het starten van een stadstuin.

55. Bewustwording creëren over het belang van het beschermen van de natuur om je heen. Verenig de krachten van de planeet! Er zijn veel ideeën om voor het milieu te zorgen, duurzamer te zijn en elkaar te stimuleren.

56. Als u ongepast gedrag ziet, zoals het openlijk verbranden of dumpen van afval in rivieren of meren, neem dan contact op met de autoriteiten in uw omgeving!

Como Cuidar El Medio Ambiente

57. Inleiding. Kom meer te weten over milieukwesties in uw regio, land en planeet. Hieronder delen we een video die door de VN is gemaakt om u te helpen begrijpen waarom maatregelen voor milieubescherming zo belangrijk zijn.

Cómo Cuidar El Medioambiente

58. Leer zoveel mogelijk over het milieubeleid van de overheid: welke werken, welke falen en welke zijn dringend en noodzakelijk.

60. Zorg goed voor jezelf en bescherm jezelf! Als je je gezond voelt, heb je meer energie om de planeet te helpen.

61. Laten we beginnen met deze belangrijke sleutel: het bevorderen van milieueducatie in alle klaslokalen. Kinderen zijn de toekomst, maar ze zijn ook het heden, hoe beter ze de omgeving begrijpen, hoe meer zorg en respect voor het milieu zullen groeien.

64. Bevordert het gebruik van gezonde en natuurlijke voeding. Er zijn een paar kraampjes in gebruik, met meer ontbijt- en groenten- en fruitopties!

Cuidar El Medio Ambiente: Un Gran Reto Para Los Pequeños Guardianes

66. Recycling van boeken. Je kunt een ruilbeurs opzetten of tweedehands boeken kopen en verkopen op school.

70. Een schooltuin aanleggen. Er is niets beter dan van jongs af aan te leren ons eigen voedsel te verbouwen.

72. Boodschappen doen of uitstapjes aanbieden, vooral in stedelijke scholen. [email protected] niñ@s Wil je contact maken met de natuur en deze leren respecteren!

Como Cuidar El Medio Ambiente

80. Oproep aan alle [email protected] om te onthouden dat ze de bewaarders van de aarde zijn en dat elke kleine actie optelt.

Cómo Cuidar El Medioambiente Desde Casa

We hebben al gezien hoe we thuis, op het werk, op school en in de gemeenschap voor het milieu kunnen zorgen. We zullen meer inspanningen delen.

90. Als je uit eten gaat, neem dan je eigen borden, sorbets en bamboe of roestvrijstalen keukengerei mee. Lees dit artikel over hoe u kunt voorkomen dat u uw aankopen verspilt.

Kinderen waarden aanleren

Como cuidar el pelo, informacion sobre el medio ambiente, que es el medio ambiente, cuidar el ambiente, como cuidar el cabello rizado, como cuidar el cabello, como curar el cancer, master medio ambiente, como decolorar el cabello, como cuidar, empresas medio ambiente, el medio ambiente