Athletic Bilbao Vs Barcelona 2011

Athletic Bilbao Vs Barcelona 2011 – We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze site te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties weer te geven, siteverkeer te analyseren en te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Lees ons cookiebeleid voor meer informatie of om u af te melden. Lees ook onze Privacyverklaring en Gebruiksvoorwaarden, die op 20 december 2019 van kracht zijn geworden.

Deel alle deelopties voor: FC Barcelona Nieuws: 7 november 2011; Het gelijkspel van Barcelona met Atlético Bilbao maakte een einde aan de ongeslagen reeks van Valdes

Athletic Bilbao Vs Barcelona 2011

Athletic Bilbao Vs Barcelona 2011

BILBAO, SPANJE – NOVEMBER 06: Lionel Messi van FC Barcelona kijkt toe tijdens de regen tijdens de La Liga-wedstrijd tussen Athletic Club en FC Barcelona in het San Mames-stadion op 6 november 2011 in Bilbao, Spanje. (Foto door David Ramos/Getty Images) Getty Images

Lionel Messi Will Barca Verlassen: Wohin Wechselt Der Superstar? Drei Optionen, Drei Fragen

Gisteren waren FC Barcelona en Athletic Bilbao betrokken bij een spannende wedstrijd in San Mames. Ik denk dat het een van de beste wedstrijden van het seizoen was omdat beide teams verschillende kansen hadden om te scoren en uiteindelijk wist het tweede team te winnen. In de tweede helft moesten de teams noodgedwongen waterpolo spelen in plaats van voetbal, maar desondanks stelde het spel niet teleur. Wilden maar meer managers dat hun spelers zo agressief zouden spelen als Marcelo Bielsa.

Athletic 2-2 Barcelona: Bielsa dringt er bij Barcelona-spelers op aan standvastig te blijven tegen oppositie | Zone-identificatie

Bielsa ging met een 4-3-3-formatie, met Javi Martinez in het midden en Iker Monin aan de rechterkant – enigszins verrassend, aangezien de speler het grootste deel van het seizoen aan de linkerkant is begonnen. Pep Guardiola koos voor een 4-3-3, maar met een front drie van een diepliggende aanvaller, middenvelder en vleugelverdediger, want David Villa werd buitengesloten.

“Hoe kan ik niet blij zijn met de geweldige prestatie die de 22 spelers tegen ons hebben neergezet?” Met deze vraag uitte Pep Guardiola zijn verrukking over de geweldige wedstrijd die plaatsvond in San Mames. Na de loting zei de Barça-manager: “Iedereen heeft genoten van deze geweldige wedstrijd dankzij deze zeer goede spelers. Het was een voetballied.”

Barcelona Athletic Bilbao Photos

Athletic Bilbao speelde een fantastische wedstrijd om Barcelona terug te halen De grote kant | Amerikaans voetbal guard.co.uk

Pep Guardiola noemde het un canto al futbol – een loflied, een lied voor het spel. Toen het laatste fluitsignaal van de avond klonk, boog de coach van Barcelona zich naar de manager van Athletic Bilbao, Marcelo Bielsa, en schreeuwde met oorverdovende stem. Achter hen, duizenden fans gekleed in glinsterende tassen, water dat uit hen stroomde, applaudisseerde wild en verlieten hun stoelen om een ​​staande ovatie te beginnen.

Na 896 minuten zonder doelpunt moest Victor Valdes de bal vanaf de achterkant van het net draaien. Het was in de 19e minuut dat Ander Herrera de doelman van Barca versloeg en daarmee zijn ongeslagen reeks verbrak. Ondanks het doelpunt is Valdes nu de langst dienende doelman in de geschiedenis van Barça.

Athletic Bilbao Vs Barcelona 2011

“Het is heel moeilijk om Barcelona niet te verslaan. Hij verdiende het waarschijnlijk niet, maar we kwamen uiteindelijk heel dichtbij. De eindscore is echter een goede afspiegeling van wat er op het veld gebeurde”, zei hij op de persconferentie. na de wedstrijd.

Allein Zu Haus

Blackburn Rovers overweegt een slimme zet voor Jonathan dos Santos van Barcelona. De Mexicaanse middenvelder, broer van Giovani van Tottenham, staat in de marge van het eerste elftal van Barcelona, ​​maar is een vaste waarde in het B-team.

Real Madrid-coach Jose Mourinho ontving verontrustend nieuws over het blessurefront na de 7-1 La Liga-overwinning van zijn ploeg op Osasuna op zondagmiddag, toen vleugelspeler Angel Di Maria een hamstring opliep in de wedstrijd. Had een probleem en hij zou worden ontslagen voor opstaan. Tot een maand, meldt AS.

Real Madrid stuurde een bericht van steun aan hun voormalige AC Milan-speler Antonio Cassano voorafgaand aan de 7-1 thuisoverwinning van zondag op Osasuna. De spelers van Madrid gingen het veld op met shirts met het nummer 19 op de achterkant en de boodschap “Forza Cassano” op de voorkant voordat de ploeg uit Pamplona vertrok.

Wereldbekerspeler Kaka en zijn Real Madrid-teamgenoot Marcelo zullen de komende negen dagen twee vriendschappelijke wedstrijden in Brazilië missen vanwege een blessure. “De speler is geschorst vanwege spierblessures, zoals bevestigd door scans die Real Madrid naar de medische afdeling van het Braziliaanse nationale team heeft gestuurd”, aldus het CBF op zijn website. La Liga zit door de jaren heen vol met klassieke wedstrijden. In het seizoen 2011/12 stond het machtige Barcelona van Pep Guardiola tegenover het Athletic Bilbao van Marcelo Bielsa. Guardiola prees Bielsa en noemde hem de beste coach, het spel was een echte tactische strijd tussen de twee types, met effectieve plannen van beide kanten.

Messi Of Barcelona In Action

In deze tactische analyse zullen we de tactiek van beide kanten onderzoeken, en hoe Barcelona erin slaagde de gelijkmaker te maken tegen Atlético Bilbao.

Athletic Bilbao (4-2-3-1): Gorka Erezoz; Jon Ortnitics, Fernando Amorbita, Javi Martinez, Andoni Erola; Andre Aturasp, Oscar de Marcos; Markle Sosaita, Ander Herrera, Acker Munien, Fernando Llorente.

Barcelona (4-3-3): Victor Valdés; Eric Abidal, Gerard Piqué, Javier Mascherano, Dani Alves; Sergio Busquets, Xavi, Andres Iniesta; Adriano, Lionel Messi, Cesc Fàbregas.

Athletic Bilbao Vs Barcelona 2011

Zoals verwacht probeerde Barcelona vaak van achteren te spelen. Als een valse negen was Fabregas vrij om diep te zakken om numerieke groei in het midden te creëren. Messi en Adriano waren de brede aanvallers, hoewel Messi en Fabregas van positie wisselden. Achterin stond Alois vaak hoger dan Abdal, terwijl de centrale verdediger breed was.

Barcelona Sep 23 Ander Herrera Athletic Stock Photo 158568977

Bilbao reageerde met een hoge druk 3-3-3-1 en creëerde een numerieke vergelijking met Xavi die als extra middenvelder speelde in noodsituaties tegen de middenvelders van Barcelona. Herrera scoorde cruciale baskets, terwijl het middenveld drie van Xavi, Iniesta en Fabregas dicht bij elkaar bleef terwijl ze relatief strak bleven. De twee vleugelspelers zullen dicht bij zowel de vleugelverdediger als de centrale verdediger blijven, wat betekent dat Bilbao’s aanvallende middenvelder drie losjes naar de zijkant van de bal kan bewegen. Laurent wacht en drukt dan in het midden om de bal te ontvangen.

De spelers van Bilbao stonden onder intense druk en de aanvallers zouden onmiddellijk onder druk worden gezet door de vastberaden pers. Een terugpass door de balontvanger zal meer druk creëren dan een setpers met ondersteunende bewegingen van teamgenoten om lange ballen te forceren.

Hier kunnen we het middenveldtrio van Bilbao bekijken. Paco passeerde meerdere opties via dekking, stapte naar voren en vond Cesc, die onmiddellijk door DeMarcus werd teruggedrongen. Abdal, die de bal ontving, stond onder druk toen hij de bal ontving en moest lang rennen.

Barcelona nam het grote plan van Bilbao over door meer lange ballen te gebruiken voor brede spelers vanaf de achterkant. Als ze de tweede bal winnen, kunnen ze aanvallen met Messi dribbelt rechtstreeks door het Bilbao-middenveld wanneer de meeste Bilbao-spelers nog niet op hun positie zijn teruggekeerd. Deze dribbels trokken veel tegenstanders aan en konden ruimte scheppen voor zijn teamgenoten.

Barcelona 3 1 Athletic Bilbao: Lionel Messi Stars With Support From Neymar To Wrap Up Copa Del Rey And Keep Treble Dream Alive

Toen Bilbao op de eigen helft moest verdedigen, benadrukten de flankspelers de manpositie. Barcelona heeft meestal een lange en brede speler op elke flank (bijv. Fabregas/Messi aan de rechterkant), en de volledige schoten van Bilbao zullen hen op de voet volgen. Susita en Minin gingen diep om dicht bij de middenvelders te blijven; Ook Susita moest de loop van Alves op de voet volgen. Dit was een oplossing om te voorkomen dat Barcelona een vrije man van de verre vleugel zou krijgen, die ze zouden gebruiken via een snelle wissel na het oppakken van de bal.

Bovendien hielp Xavi om een ​​4 tegen 4 te behouden in het midden van Bilbao – de bewegingen op het middenveld van Barcelona werden nauwlettend gevolgd. Als ze de bal krijgen, zullen ze onder grote druk komen te staan. Verder stond Amorbita net achter Iturraspe en Javi en elimineerde elk gevaar dat deze spelers niet konden vermijden. Hij voltooide zes van zijn zeven tackles, terwijl Aturasp vijf tackles voltooide en Javi vijf tackles maakte. Laurent toonde zijn goede werkniveau door op te sporen om de verdediging van zijn team te helpen.

Op de onderstaande foto negeren de volledige ruggen van Bilbao hun taaiheid en houden ze breed. De beste zetten van Busquets, Xavi, Iniesta en Messi volgden allemaal. Laurent dwong de verdediger om op Alves te passen, die meteen door Sosta onder druk werd gezet.

Athletic Bilbao Vs Barcelona 2011

Barcelona’s overbelasting betekende dat als ze balverlies hadden, ze mensen om de bal hadden – ze konden effectief counteren door tactisch goede passeerroutes te blokkeren en de tegenstander te dwingen op zijn slechtst te spelen.Gebruik de passeerstrook (vaak pass op de vleugel). Dit tegenschema hielp hen een goede formatie te behouden en ze konden gemakkelijk combineren als ze de bal terug wonnen.

La Liga: Fc Barcelona Vs Athletic Bilbao: Match Preview

Het volgende voorbeeld was een goed voorbeeld van het idee. Hier nam Alves de keeper naar Ortenetics en rende vervolgens naar links, terwijl Cesc Xavi achterliet om naar de keeper te rennen, waardoor Ortenetics naar voren moest gaan. De parallelloop van Alves (rode pijl) blokkeerde de toegang van de Ortinets tot de andere drie verdedigers, terwijl drie middenvelders van Bilbao het doelwit waren. Hij moest noodgedwongen aansluiten bij Susita – die dicht bij de zijlijn stond – en verloor uiteindelijk de bal.

Seconden nadat ze de bal onder controle hadden, hadden hun mannen ruimte rond de bal en konden ze combineren.

Athletic bilbao vs barcelona, athletic bilbao vs barcelona live, athletic de bilbao vs barcelona, fc barcelona vs athletic bilbao, athletic bilbao barcelona live watch, fc barcelona vs athletic bilbao live match, stream barcelona athletic bilbao, tickets barcelona athletic bilbao, barcelona athletic bilbao, fc barcelona vs athletic bilbao live, barcelona vs athletic bilbao live streaming, barcelona v athletic bilbao